Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش ایکنا مهر به نقل از ستاد خبری و رسانه‌ای سی‌ویکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این خبر را امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دیدار امروز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماهِ دریادار حبیب الله سیاری فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش از این نمایشگاه، اعلام کرد.

دریادار سیاری در این دیدار با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حرکت ارزشمندی است که در سطح کشور انجام می‌شود، گفت: آمارهای نمایشگاه امسال نشان می‌دهد مردم ما اهل کتابخوانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌رغم وجود فضای مجازی که بسیاری از وقت مردم را به خود اختصاص می‌دهد چنین فضای کتابخوانی در کشور وجود دارد که باید تقویت شود.

فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش ادامه داد: اگر بتوانیم جوانان را از سنین پایین با کتاب آشنا کنیم، هرقدر که رشد می‌کنند آگاهی آنان بالاتر می‌رود.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش تاکید کرد: دردی که اکنون در زمینه مطالعه وجود دارد، فضای مجازی است که مردم از طریق آن اطلاعات وسیعی را دریافت می‌کنند که کم‌عمق است. این نوعی بی‌سوادی مدرن محسوب می‌شود. نمایشگاه کتاب قطعا کمک می‌کند آمار کتابخوانی درست و عمیق افزایش یابد.

امیر سیاری ادامه داد: یکی از انتقادات مردم در زمینه نمایشگاه کتاب این است که چرا در سطح وسیع‌تر و در مراکز استان‌ها تعداد بیشتری نمایشگاه برگزار نمی‌شود. البته آن‌طور که شنیده‌ایم برخی نمایشگاه‌ها در استان‌ها برگزار می‌شود اما بهتر است افزایش یابد.

وی همچنین با اشاره به شعار نمایشگاه کتاب امسال که «نه به کتاب نخواندن» است، بیان کرد: این شعار یعنی باید وقتی را در برنامه روزانه و هفتگی خود به خواندن کتاب اختصاص دهیم و زمانی را که در فضای مجازی می‌گذرانیم، مدیریت کنیم.

همچنین قائم مقام سی‌ویکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به استقبال وسیع مردم از نمایشگاه امسال اظهار کرد: ما در روز نهم تقریبا ۵۵۰ هزار بازدیدکننده داشتیم. همچنین در ۴ ساعت اول امروز حدود ۲۵۰ هزار بازدیدکننده داشتیم.

وی ادامه داد: روز نهم رکورد فروش در طول همه سال‌های نمایشگاه کتاب تهران شکسته شد. ما در روز نهم فقط در شبکه کارتخوان‌های بانک شهر ۱۲ و نیم میلیارد تومان و حدود ۵ میلیارد تومان هم فروش نقدی داشتیم.

به گفته وی فروش نمایشگاه از روز اول تا پایان روز نهم حدود ۹۵ میلیارد تومان بوده است؛ این در حالی است که سال گذشته در نمایشگاه شهر آفتاب تا پایان نمایشگاه ۸۳ میلیارد تومان مبلغ کل فروش بود.

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۶۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید