Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌های شیعه نشین عراق همواره مشارکتی بالای ۷۰ درصدی در انتخابات را داشته‌اند، هر چند به نظر می‌رسد دوره چهارم کمی متفاوت از گذشته باشد. ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۴ بین الملل آسیای غربی دیپلماسی ایران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عراق کشوری 37 میلیون نفری با مذاهب و قومیت‌های مختلف است که هر یک از آنها در بخشی از پهنه جغرافیایی این کشور زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر جغرافیایی و مذهبی شاید بتوان تقسیم بندی مشترکی برای عراق داشت که عبارتست از کردها در شمال، اعراب سنی در شمال و مرکز، و اعراب شیعه در مرکز و جنوب.

استانهای اربیل، سلیمانیه و دهوک استانهای کردنشین عراق هستند، استانهای الانبار، دیالی، صلاح الدین، کرکوک و نینوا جزو استانهای سنی نشین و استانهای کربلا، نجف، بصره، قادسیه، ذی قار، مثنی، میسان، واسط و بابل در زمره استانهای شیعه نشین به حساب می آیند. بغداد نیز که پایتخت این کشور است ترکیبی از شیعیان و اهل سنت را در خود جای داده است که مجموعاً 18 استان را تشکیل می دهند.

در این بخش به وضعیت استان‌های شیعه نشین پرداخته می‌شود.

بصره

این استان شیعه نشین در جنوب عراق قرار گرفته و تنها استان بندری عراق محسوب می‌شود که جمعیتی بالغ بر 3 میلیون نفر را در خود جای داده است. بَصره که مرکز استان بصره محسوب می‌شود سومین شهر بزرگ عراق است.

این استان هم مرز با کویت و ایران قرار دارد.

منطقه اطراف بصره دارای منابع مهم نفتی با چاه‌های نفت بسیار است. شهر همچنین دارای یک فرودگاه بین‌المللی است و نیز در یک منطقه حاصلخیز کشاورزی قرار دارد.

شط العرب که حاصل پیوند دجله و فرات است در این استان جریان دارد که با رسیدن به ایران اروند رود نام می‌گیرد.

 پالایشگاه نفتی بزرگی نیز در این منطقه واقع شده که قابلیت تولید حدود 140 هزار بشکه نفت در روز را دارد.

شورای استانی این منطقه از 35 نماینده تشکیل شده است.

از بصره در حال حاضر 25 نماینده مجلس در بغداد حضور دارند که از بین 777 کاندیدا و با رای یک میلیون رای دهنده به پارلمان راه یافتند.

نجف

این استان شیعه نشین در جنوب عراق قرار گرفته و مرکز آن شهر نجف است که مرکز قدرت سیاسی شیعیان در عراق به‌شمار می‌رود. جمعیت این استان یک میلیون و پانصد هزار نفر است.

دانشگاه‌های کوفه، الفرات و جابربن حیان از دانشگاه‌های بزرگ عراق محسوب می‌شوند که در نجف وجود دارند.

شورای استانی این منطقه از 29 عضو تشکیل شده است.

نجف 12 نماینده در پارلمان عراق دارد که از بین 302 کاندیدا و با رای 560 هزار رای دهنده به پارلمان راه پیدا کردند.

 قادسیه

قادسیه در مرکز عراق قرار گرفته و مرکز آن دیوانیه است. این استان یک میلیون و سیصد هزار نفر جمعیت دارد.

شورای استانی این منطقه 12 عضو دارد.

این استان 11 نماینده در پارلمان دارد که از بین 394 کاندیدا و با رای 480 هزار رای دهنده به پارلمان راه یافتند.

المثنی

این استان به پایتختیه سماوه دارای 830 هزار نفر جمعیت است.

در سال 2006 نیروهای انگلیسی، استرالیایی و ژاپنی مسئولیت امنیت این استان را به نیروهای عراقی واگذار کردند که نخستین واگذاری امنیت کل یک استان از سوی نیروهای خارجی در عراق بود. المثنی دومین استان بزرگ عراق از نظر وسعت جغرافیایی است.

شورای استانی این منطقه 26 عضو دارد.

المثنی 7 نماینده در پارلمان دارد که از بین 158 کاندیدا و با رای 290 هزار نفر به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

المثنی دارای یکی از بزرگترین منابع نفتی عراق است.

بابل

این استان به پایتختیه حله در جنوب عراق واقع شده و دارای 2 میلیون نفر جمعیت است. شورای استانی این منطقه دارای 31 عضو است.

بابل 17 نماینده در پارلمان دارد که از بین 573 کاندیدا و با رای 750 هزار نفر به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

ذی قار

این استان به مرکزیت ناصریه در جنوب عراق قرار گرفته و جمعیتی بالغ بر دو میلیون و یکصد هزار نفر دارد.

شورای استانی این منطقه 31 نماینده دارد.

ذی قار 19 نماینده در پارلمان دارد که از بین 652 کاندیدا و با رای 730 هزار نفر به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

کربلا

مرکز این استان کربلاست. جمعیت آن یک میلیون و چهارصد هزار نفر است.

این استان 11 نماینده در پارلمان دارد که از بین 306 کاندیدا و با رای 440 هزار نفر به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

میسان

استان میسان به مرکزیت عماره دارای یک میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت است.

شورای استانی این منطقه 27  عضو دارد. میسان 10 نماینده در پارلمان دارد که از بین 204 کاندیدا و با رای 372 هزار نفر به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

واسط

استان واسط به مرکزیت کوت در همسایگی ایران قرار گرفته است.

جمعیت آن بالغ بر یک میلیون و چهارصد هزار نفر است. شورای استانی این منطقه 28 عضو دارد.

استان واسط 11 نماینده در پارلمان دارد که از بین 414 کاندیدا و با رای 50 هزار نفر به مجلس راه پیدا کردند.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,90,95/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عراق" انتخابات عراق

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق انتخابات عراق اخبار عراق انتخابات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۸۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، فرهاد بختیاری‌فر، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه بررسی انتقال آب تالوار به شهر بهار، اظهار کرد: سال گذشته با تلاش‌های فراوان آب تالوار به همدان رسید، چاره‌ای جز استفاده از آب تالوار  نداریم ضمن اینکه تالوار از نظرحجم آبی بسیار مطمئن است.

وی افزود: آب تالوار طبق استانداردها تصفیه می‌شود و خروجی خوبی دارد و موضوع طعم و مزه آب انکارناپذیر است اما با این حال آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 
  
بختیاری‌فر، آب تالوار را برای مردم بهار امتیاز خوبی برشمرد و گفت: هنوز ذائقه مردم در بهار و همدان به این آب عادت نکرده است و مجبور به اختلاط آب تالوار با چاه‌ها و چشمه‌ها در همدان هستیم تا رضایت‌مندی آن بیشتر شود. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان اختلاط آب در بهار را به‌علت وجود نیترات بالا در آب بهار به عنوان راهکار همیشگی دانست و خاطرنشان کرد: میزان نیترات در آب‌های دشت بهار بسیار بالا است و آن‌هم به‌علت کشت بی‌رویه و کم شدن منابع آبی است.

آبی از سمت شهرستان بهار به همدان انتقال داده نمی‌شود

بختیاری‌فر، خروجی آب دشت بهار در سال‌های گذشته را ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برشمرد و اظهار کرد: در گذشته میزان خروجی آب بهار بسیار بالا بود اما در حال حاضر در مجموعه چاه‌های بهار سه تا چهار لیتر در ثانیه آب خروجی دارد که تابستان منجر به قطعی آب می‌شود ضمن اینکه آبی که الان در بهار مصرف می‌شود، همان آب شربی است که در همدان از آن استفاده می‌شود و آبی از سمت بهار به همدان انتقال داده نمی شود. 

فرماندار  شهرستان بهار هم با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده شهر بهار در حوزه آب شرب و شرح حادثه به‌وجود آمده در خطوط لوله انتقال آب بهار و استفاده از آب تالوار به همراه چاه‌های مورد استفاده در بهار تا ترمیم محل شکستگی آب گفت: با حادثه به‌وجود آمده با مشورت اداره آب تصمیم بر این شد که برای جبران کمبود آب بهار موقتاً از آب تالوار و مخلوط منابع دیگر آبی بهار در آب شرب استفاده شود. 

مجتبی فیض‌اللهی با اشاره به تلاش در تأمین آب تا برطرف شدن شکستگی لوله آب شهر بهار افزود: با اختلاط آب تالوار ممکن است تغییر مزه و بویِ آب رخ دهد و تا برطرف شدن کامل شکستگی لوله موقتاً این مشکل برقرار خواهد بود و اگر سیستم لوله‌کشی اصلاح شود مانند گذشته از آب بهار استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: به طور قطع ما مدافع حقوق مردم هستیم و از سال گذشته پیگیر اختصاص سهمیه آب تالوار به بهار بودیم اما تا زمانی که چاه‌های ما آب دارند نیازی به استفاده از آب تالوار برای شرب نمی‌بینیم.

امام جمعه بهار هم اظهار کرد: زمانی بخش اعظم آب همدان از بهار تأمین می‌شد، چرا زمانی که در ثانیه ۱۲۰۰ لیتر آب به همدان می‌رفت موضوع نیترات بالای آب مطرح نبود؟ 

حجت‌الاسلام رضا مصباح با اشاره به اثر نیترات ناچیز کشاورزی در آب گفت: وقتی سطح آب بالا باشد، پساب کشاورزی در آن اثر گذار می‌شود اما وقتی سطح آب ده‌ها متر پایین است، پساب کشاورزی در آن اثر ندارد. 

وی در ادامه به ارائه راهکار پرداخت و مطرح کرد: مسأله ما این است که در زمین بهار چاه‌های آب وجود دارد و بهار در بدترین وضعیت آبی در دو سال پیش به داد همدان رسید و سلامتی مردم از همه چیز برای ما مهمتر است. 

مصباح با بیان اینکه وارد کردن آب طعم‌دار به چرخه آب شرب در قاعده انصاف نیست، گفت: بهار آب دارد، اگر حالا آب طعم‌دار را به مردم بدهید انصاف نیست و باید اعتماد مردمی حفظ شود. 

وی با تأکید بر اینکه از مسئولان می‌خواهیم اگر آب بهار به همدان می‌رود آن را به بهار برگردانند، افزود: یکی از راهکارهای مهم برای حفظ منابع زیرزمینی، انسداد چاه‌های غیرمجاز است.

مصباح تصریح کرد: باید برای حفظ منابع زیرزمینی آب در شهر بهار چاره‌ای اندیشیده شود که یکی از آن‌ها بستن چاه‌های غیرمجاز آب است که چندین برابر آب شرب بهار از منابع زیرزمینی به صورت غیرمجاز برداشت آب می‌شود.

دیگر خبرها

  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • خسارت سیل اخیر به عشایر کلاک بالا
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • (ویدئو) قیمت خانه در مناطق اعیان‌نشین کابل فقط ۹ میلیارد تومان
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان