Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش  خبرگزاری بسیج، شرکت نفت CNPC  چین اعلام کرد: در صورتی که شرکت نفتی فرانسوی توتال پروژه‌های خود در میدان گازی پارس جنوبی را به دلیل خروج آمریکا از برجام نیمه کاره رها کند آمادگی داریم تا جایگزین این شرکت در پارس جنوبی شویم. 

طی روزهای گذشته آمریکا از برجام خارج شد و اعلام کرد تحریم‌های نفتی و گازی را علیه ایران مجددا به جریان خواهند انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگرچه این تحریم‌ها یکجانبه خواهند بود اما به نظر می‌رسد برخی شرکت‌ها نظیراینپکس ژاپن سر تعظیم در برابر فشارهای آمریکا فرود آورده و در حال ترک ایران هستند. 

منابع آگاه اعلام کردند: در صورتی که توتال نیز چنین سیاستی را در پیش گرفته و پروژه‌های خود در میدان گازی پارس جنوبی را رها کنند شرکت CNPC چین آمادگی دارد تا این پروژه‌ها را بدست گیرد. میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است. البته هنوز مشخص نیست که شرکت CNPC در پس پیشنهاد خود مجوز دولت خود را گرفته است یا خیر اما این مساله می‌تواند به شدت گرفتن اختلاف تجاری بین پکن و واشنگتن منجر شود. 

در دسامبر سال گذشته توافقی به ارزش یک میلیارد دلار امضا شد که به این شرکت چینی اجازه داد تا در صورت ترک پروژه‌های ایران توسط توتال آنها را بدست گیرد. 

بنا به اعلام چندین منبع آگاه از آن زمان به بعد شرکت CNPC  برنامه‌ریزی کاملی را برای بدست گرفتن پروژه‌های توتال در صنعت گاز ایران انجام داده است. 

بنا به گفته یک منبع ارشد دولتی در حال حاضر احتمال کناره‌گیری توتال از پروژه‌های گازی ایران بالا است و در صورت بروز این اتفاق CNPC آمادگی دارد تا به طور کامل این پروژه‌ها را در دست گیرد. 

یک مقام دیگر نیز گفت: از زمان تایید سرمایه‌گذاری شرکت چینی برنامه‌ریزی خود در این زمینه را آغاز کرده است . 

وی تاکید کرد: پیش‌تر شرکت CNPC چین پیش‌بینی کرده بود که احتمال اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران زیاد است. 

بنا به توافق انجام شده در فاز یازده پارس جنوبی شرکت CNPC می‌تواند در صورت خروج توتال سهام 50.1 درصدی این شرکت را بدست گیرد. این شرکت هم اکنون در این میدان گازی 30درصد سهیم است. 

منابع آگاه اعلام کردند تا کنون این شرکت هندی 20 میلیون دلار برای طراحی و برنامه‌‌ریزی توسعه این میدان گازی هزینه کرده است. 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۳۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران

در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴)، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی از آمادگی این کشور در جهت همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور با حضور تاجران و بازرگانان خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان، از ابتدای هفته جاری در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرده و تا امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) دایر است.

در حاشیه این نمایشگاه، اسکات روباد-وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی- در گفت‌وگویی تصویری، نسبت به همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران در زمینه‌های مختلف نظیر ساخت کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی، انتقال دانش فنی و مهندسی و آموزش اعلام آمادگی کرده و گفت: در آفریقای مرکزی ۴۰۰ معدن از آهک تا فلزات مختلف (همچون الماس، کبالت و طلا) و مواد معدنی گوناگون شناسایی شده است که نیاز به انجام کار و فعالیت دارد.

وی افزود: ما برای بهره‌مندی از این معادن، نیاز به شرکای تجاری داریم که هم دانش فنی و تجهیزات داشته باشد تا بتوانیم در همکاری باهم به لحاظ صنعتی از این معادن بهره‌برداری کنیم. توانمندی علمی که ایران دارد، نیازمندی ماست.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی، خاطرنشان کرد: شاید شرکت‌های ایرانی، از کشور ما اطلاعات کاملی نداشته باشند اما با توجه به توانمندی‌های وسیعی که ایران دارد و از تجهیزات، دانش‌ فنی و تجربه‌ای که ایران دارد، می‌توان در بهره‌برداری از مواد معدنی که موجود ندارد اما در کشور ما قابل استخراج است، استفاده کرد. ایران به لحاظ وسعت، دو برابر کشور ماست.

روباد تاکید کرد: حضور شرکت‌های ایرانی و همکاری مشترک در حوزه‌های معدنی، می‌تواند تامین‌کننده بخش عمده‌ی نیاز ما به لحاظ علمی و فنی است. ما آمادگی داریم که دانشجویان خود را برای کسب دانش نیز به ایران بفرستیم تا آموزش دریافت کنند.

گفتنی است که اخیراً دومین اجلاس ایران و آفریقا با بررسی روابط صنعتی و تجاری بصورت برد-برد با آفریقا برگزار شد؛ ضمن اینکه آفریقا در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حضوری پررنگ داشت و در بسیاری حوزه‌ها، زمینه همکاری‌های مشترک فراهم شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است