Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:25:53 GMT

نقشه راه سند ملی گیاهان دارویی در کشور باید اجرایی شود

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۵۶۱۳

نقشه راه سند ملی گیاهان دارویی در کشور باید اجرایی شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن عصاره ظهر شنبه در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره ملی گیاهان دارویی در شیراز افزود: میزان تنوع گونه های گیاهی کشور ۲ تا ۳ برابر قاره اروپاست و بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران رویش دارند.
وی ادامه داد: بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه از میان این هشت هزار گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه ای، آرایشی و بهداشتی و همچنین هزار و ۷۳۰ گونه آنها نیز به عنوان گیاهان بومی ایران شناخته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: نقشه راه سند ملی گیاهان دارویی از جمله برنامه های پیش رو برای استفاده درست از این ظرقیت بسیار بزرگ در کشور است که در این راستا باید سرمایه گذاری مدون و درستی انجام شود.

عصاره یادآور شد: باید سرمایه گذاری لازم برای توسعه صنایع درعصاره و اسانس انجام شود و خدمات طب ایرانی به طور شبکه ای در مراکز درمانی، خانه های بهداشت، سلامتکده ها و داروخانه های طبیعی فراگیر شود.

وی با اشاره به اینکه این توسعه و رشد باید با توجه به وضعیت آب کشور انجام شود، گفت: باید برنامه ریزی دقیق برای اصلاح نوع مصرف آب نیز در نظر گرفته شود.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: طرح اصلاح الگوی کشت در این راستا بسیار تاثیرگذار است زیرا توسعه گیاهان دارویی به راحتی می تواند جایگزین کشت های پرمصرف شود.

عصاره ادامه داد: وزارتخانه های کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، علوم،تحقیقات و فناوری، صنعت معدن و تجارت، وزارتخانه های آموزش و پرورش و امورخارجه، سازمان محیط زیست و سازمان ملی استاندارد در بحث نقشه راه سند ملی گیاهان دارویی مکلف به فعالیت شدند.

وی افزود: برای تحقق نقشه راه سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی حمایت همه جانبه نهادهای متولی برای تخصیص اعتبارات ویژه دستگاهی به منظور پیشبرد برنامه عملیاتی ضروری است.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه از داشته های خود به درستی و با ارزش افزوده مناسب استفاده نمی کنیم، گفت: : آمارها نشان می دهد که ۹۳ درصد زعفران جهان در ایران کشت می شود و سود صادراتی ایران کمتر از ۴۵۰ میلیون دلار است در حالی که گردش مالی این محصول و فرآورده های آن در جهان چند میلیارد دلار است و از طرفی در بحث گل محمدی که اسانس آن از گران ترین اسانس های گیاهی به شمار می رود و هر لیتر آن ۱۸ هزار دلار فروخته می شود شاهد انجام فعالیت های موثر نیستیم.

عصاره تصریح کرد: باید با ایجاد زیر ساخت های مناسب فرصت های مناسبی برای جذب سرمایه گذار در این عرصه فراهم شود.

کد خبر 4294405

منبع: مهر

کلیدواژه: ریاست جمهوری شیراز گیاهان دارویی بوشهر کرمانشاه گرگان شیراز خرم آباد شهرکرد خطبه های نماز جمعه بارش باران یاسوج برجام کهگیلویه و بویراحمد مشهد اشتغال مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین دوره برداشت جلبک‌های دریایی در چابهار آغاز شد

مسوول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی  در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها اظهار کرد: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

  گل بشیرزاده افزود: با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک ها برای برسی های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد، همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ایی مانند سیستو سریا (Cystoseria) جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

وی تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو و محصولات مراقبتی پوست بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار بیان کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی گردید و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • نخستین دوره برداشت جلبک‌های دریایی در چابهار آغاز شد
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی