Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@11:39:19 GMT

خاطره مصنوعی ساخته شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۹۹۷۱۲

خاطره مصنوعی ساخته شد

دانشمندان موفق به ساخت خاطره مصنوعی شدند که می‌تواند حافظه انسان را تا 40 درصد افزایش دهد.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceNews، مغز انسان پر از رمز و راز است که یکی از آنها نحوه دقیق علمکرد حافظه است. نظریه‌های زیادی درباره نحوه عملکرد حافظه در مغز وجود دارد اما پیشرفت‌های اخیر می‌تواند درک بهتری از این موضوع را برای دانشمندان به ارمغان بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و مرکز پزشکی ویک فورست موفق به توسعه سیستم مصنوعی جدیدی شدند. گفته می‌شود این سیستم از الگوی حافظه فرد استفاده می‌کند تا توانایی طبیعی مغز برای به یاد آوردن حافظه و رمزگذاری را بیاموزد.

تحقیقات آنها روی حافظه کوتاه مدت شرکت‌کنندگان متمرکز بود. در پایان آزمایش‌ها و تست‌ها 35 الی 37 درصد بهبود در حافظه کوتاه مدت داوطلبان دیده شد.

به گفته‌های دکتر رابرت همپسون، پروفسوری از مرکز پزشکی ویک فورست و یکی از سرپرستان این مطالعه، این گروه تحقیقاتی برای اولین بار از روشی مصنوعی برای افزایش عملکرد حافظه کوتاه مدت در داوطلبان استفاده کرده‌اند.

وی افزود: «این اولین باری است که دانشمندان موفق به تشخیص الگوی حافظه یا کد سلول‌های مغزی بیمار شده‌اند و در اصل از این کدها استفاده کردند تا حافظه بهتر کار کند. این تکنولوژی گامی مهم به سوی بازیابی حافظه از دست رفته است».

این مطالعه بر بهبود عملکرد حافظه رویدادی در شرکت‌کنندگان متمرکز بود؛ دلیل انتخاب این بیماری این است که اختلال در حافظه رویدادی یکی از رایج‌ترین نوع فراموشی در بیماران مبتلا به آلزایمر، سکته مغزی و آسیب به سر است.

حافظه رویدادی به اطلاعات کاملا جدیدی گفته می‌شود که مدت زمان کوتاهی برای شخص مفید هستند؛ مانند این که وقتی به خانه رسیدید کلیدهایتان را کجا گذاشتید.

در مقابل، حافظه مرجع به اطلاعاتی گفته می‌شود که برای مدت زمان طولانی در مغز فرد ذخیره می‌شوند؛ مانند چیزهایی که در مدرسه یاد گرفته‌اید.

تحقیق در حافظه

دانشمندان دو آزمایش مختلف روی داوطلبان، به‌خصوص بیماران مبتلا به صرع مرکز پزشکی ویک فورست، انجام دادند. ابتدا از شرکت‌کنندگان خواسته شد یک وظیفه ساده کامپیوتری مرتبط با حافظه را انجام دهند تا الگوهای عصبی یا کدهای آنها ثبت شود.

دومین وظیفه به آنها محول شد؛ در این قسمت به شرکت‌کنندگان یک تصویر بسیار متمایز نشان داده شد که با وقفه‌ای کوتاه همراه بود. سپس از آنها خواسته شد که این عکس را از میان چهار یا پنج عکس انتخاب کنند. در حالی که این آزمایش‌ها در حال انجام بود، دانشمندان همچنان به ثبت کدهای عصبی شرکت‌کنندگان ادامه دادند تا بعد بتوانند از کدهای مشابه روی خود بیماران استفاده کنند.

دانشمندان متوجه شدند که تحریک داوطلب با کدهای پاسخ درست (که در صورت صحیح بودن جواب شرکت‌کننده به ثبت می‌رسید) تا 40 درصد به آنها کمک می‌کند که نتایج بهتری بگیرند.

همپسون می‌گوید: «نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که می‌توانیم، محتوای حافظه بیمار را ثبت کنیم، آن را تقویت کنیم و به خود بیمار بازگردانیم. حتی در صورتی که حافظه فرد ضعیف هم باشد، امکان تشخیص الگوهای عصبی (که نشان‌دهنده تشکیل صحیح حافظه است) وجود دارد که این امر تمام الگوهای نادرست را حذف می‌کند».

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۹۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر)، مصطفی رجبی مشهدی افزود: تاکنون بیش از ۸ هزار مرکز غیرمجاز شناسایی و از این مراکز بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر گردآوری و تحویل مراکز قضایی شده است.

وی با اشاره به این که برای تأمین برق این دستگاه‌های غیرمجاز می‌بایست نیروگاهی به بزرگی ۱۱۰۰ مگاوات احداث می‌شد، گفت: کار رصد، رهگیری و شناسایی ماینر‌های غیرمجاز به‌صورت پیوسته در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که بر اساس قوانین جدید ماینر‌های کشف شده، امحا خواهد شد گفت: در صورت کشف دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز، صاحبان دستگاه‌ها از زمانی که مشخص شود به‌صورت غیرمجاز از برق استفاده کرده‌اند، تا صد برابر تعرفه‌های برق مشمول جریمه خواهند شد.

رجبی مشهدی با توصیه به علاقه‌مندان این کسب‌وکار برای دریافت مجوز‌های لازم ادامه داد: دارندگان دستگاه‌های مجاز می‌توانند از ساعت ۱۲ شب تا ۷ صبح بدون محدودیت به استخراج اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • همایش پیاده روی گرامیداشت هفته سلامت درسلماس
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند