Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@03:29:02 GMT

رشد سه برابری زنان معتاد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۱۳۴۳۳

مشاور وزیر و معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به اینکه اکنون نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت عمومی کشور ۵.۲ درصد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال است، گفت: نرخ شیوع اعتیاد در جامعه کارگری به ۲۲ درصد می‌رسد.

به گزارش ایسنا، رضا محبوبی امروز دوشنبه در همایش آسیب‌های اجتماعی در همدان، با بیان اینکه بیش از ۳ سال است که در پروژه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنیم، افزود: در طول این مدت ۵ جلسه با حضور مقام معظم رهبری و سران سه قوه در این راستا برگزار شده که این نشان از اهمیت موضوع دارد؛ البته با شرایط جدید پیش آمده برای کشور اهمیت موضوع دو چندان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی یادآور شد: در این راستا طرح تقسیم کار ملی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور تصویب شده است که ما به عنوان دبیرخانه شورای اجتماعی کشور، اوضاع اجتماعی را پس از این تقسیم کار بررسی کرده‌ایم.

محبوبی ادامه داد: طی این بررسی‌ها علائمی از توقف روند رشد برخی آسیب‌ها همچون کاهش طلاق توافقی پس از اجباری شدن مشاوره ۶ ساعته پیش از ازدواج و همچنین کاهش در روند ورود پرونده‌های قضایی به دستگاه قضا مشخص شده، اما این کاهش ۲ تا ۸ درصدی نمی‌تواند رضایت‌بخش باشد چرا که ممکن است در طول سال‌های آینده روند رو به رشدی نیز داشته باشد.

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال ۹۴، به ازای هر ۱۰۰ ازدواج در جامعه، ۲۳ واقعه طلاق به ثبت رسیده بود که البته این ازدواج‌ها در طول سال‌های مختلف انجام شده بود.

محبوبی با تأکید بر اینکه در تقسیم کار ملی در فاز اول تمرکز بر آسیب‌دیدگان اجتماعی و معلولان این آسیب‌ها خواهد بود، سپس به ریشه‌یابی و علل بروز این آسیب‌ها پرداخته می‌شود، یادآور شد: از سال ۹۵ تا کنون میزان زنان درگیر در اعتیاد تقریبا ۳ برابر افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در طول ۵ سال اخیر بیش از ۵۰ درصد افراد مبتلا به ایدز از طریق تماس جنسی بوده است، گفت: متأسفانه در طول سال‌های اخیر انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی به تزریق مشترک غلبه کرده و زنان درگیر در ایدز نیز افزایش قابل‌توجهی داشته‌اند که این موضوع نشان از زنانه شدن این آسیب‌ها دارد.

محبوبی در بخش دیگری به بیان عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی در کشور پرداخت و اظهار کرد: ضعف نظام برنامه‌ریزی در کشور مهمترین علت بروز آسیب‌های اجتماعی بوده؛ به طوریکه در پی این ضعف مدیریتی، ناموزونی توسعه در کشور رخ داده و فقر در برخی مناطق نهادینه و در برخی مناطق قطب توسعه شده‌اند.

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور ضعف حکمرانی خوب را از دیگر عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی خواند و گفت: حکمرانی باید بتواند پاسخ نیاز‌های روز جامعه را بدهد، همه می‌دانیم که جامعه ما به نشاط و شادابی نیاز دارد، اما به علت تعصبات غلط، افرادی که زاویه دیدشان با ما متفاوت است را از نظام مدیریتی حذف می‌کنیم؛ بنابراین باید در این شیوه بازنگری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه روحانیت نماد جمهوری اسلامی در جامعه ماست بنابراین سلوک آن در جامعه می‌تواند مصداق حکمرانی خوب و یا بد باشد، تصریح کرد: ضعف کارآمدی دستگاه‌های اجرایی از عوامل دیگر بروز آسیب‌های اجتماعی است که منجر به ایجاد سیستم‌های پرهزینه و ناکارآمد شده است و همه ما در این زمینه مسئول هستیم.

محبوبی فقدان مشارکت مردم را از عوامل دیگر برشمرد و خاطرنشان کرد: همه این مسائل در مقیاس استانی قابل‌توجه هستند به طوریکه یکی از رویکرد‌های اساسی ما کنترل این آسیب‌ها تا سطح شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه انگیزه‌مندی در دستگاه‌های اجرایی برای پیشبرد برنامه‌های کاهش آسیب در کشور وجود ندارد، افزود: امسال ۴۵۰ میلیارد تومان برای حوزه آسیب‌های اجتماعی متعهد شده‌ایم که تا کنون ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است.

مشاور وزیر کشور در پایان گفت: در سال ۹۷ پیگیر طرح‌های فوق‌العاده در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود که از جمله آن‌ها پرداختن به طلاق و تمرکز بر آموزش و ارائه مشاوره در این راستا، پرداختن به اعتیاد و تمرکز بر پیشگیری و توجه به پروژه دین‌مداری در جامعه و تمرکز به حاشیه‌نشینی است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: زنان اعتیاد آسیب اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۱۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود

صالح اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی در شرایط امروز کشور اظهار کرد: امروز در کشور دو کلان مسئله ناظر به فضای مجازی داریم که باید بر روی آن کار کنیم.

وی افزود: کلان مسئله اول همبستگی اجتماعی و کیان ایران است بعضاً در فضای مجازی شاهد اخبار و مطالب نادرست هستیم که بحث همبستگی اجتماعی و سرمایه اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و می‌تواند باعث مشکلاتی در کشور شود.

وی با بیان اینکه کلان مسئله دوم خانواده ایرانی است، تصریح کرد: خانواده ایرانی به مثابه یک کل منسجم است که یکی از محورهای اصلی آن تربیت است اما به نظر می‌رسد این نهاد اجتماعی در نسبت با فضای مجازی دچار اعوجاج شده است.

اصغری اضافه کرد: فضای مجازی یکی از فرصت‌های خانواده‌ها محسوب می‌شود که متأسفانه شاهد آن هستیم بعضاً مخاطرات آن در خانواده پررنگ شده است.

وی با بیان اینکه باید فعالیت‌های ترویجی را در قالب کمپین‌های مردمی جلو ببریم، اضافه کرد: ما در سازمان مرکز سواد مجازی سازمان سراج تلاش می‌کنیم گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی را که دغدغه بهبود شرایط اجتماعی-خانوادگی را در مدل خرد را دارند همراهی کنیم و نیازهای آنان را برطرف کنیم.

مسؤول مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: جنس فعالیت‌های اجتماعی ارگانیک و مردم برای مردم را باید تقویت کنیم.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: حاکمیت و دولت عزم خوبی برای حل مسائل حوزه رسانه و فضای مجازی دارند اما الگوی مردم برای مردم یک الگوی مکمل محسوب می‌شود.

وی گفت: نباید و نمی‌توانیم به عنوان یک جامعه پویا منتظر باشیم تا همه اقدامات از سوی ساختارهای دولتی انجام شود بلکه باید توان خود در سطح خرد تقویت کرده و با احساس مسؤولیت اجتماعی نسبت به مسائلی همچون خبر جعلی دغدغه داشته باشیم.

اصغری تاکید کرد: در جامعه باید الگوهای موفق کوچک را توسعه و رسانه‌ای نمائیم.

وی در پایان با بیان اینکه فضای مجازی ما باید انسجام اجتماعی را افزایش دهد نه اینکه این فضا باعث دو قطبی شدن جامعه و اختلاف در جامعه شود، ادامه داد: ایجاد کمپین ملی مواجهه با خبر جعلی یکی از فعالیت‌هایی است که امسال به آن می‌پردازیم.

کد خبر 6088323

دیگر خبرها

  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا در خصوص حفظ حریم و حرمت زنان سرزمین
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده