Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@03:16:49 GMT

رکود بی‌سابقه در بازار موبایل

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۲۷۹۸۸

یک فعال بازار گوشی موبایل با اشاره به افزایش عجیب قیمت گوشی، لوازم جانبی و لوازم تعمیرات گوشی در شرایط جدید نرخ ارز گفت: قیمت یک گوشی یک میلیون تومانی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شده و علیرغم اجرای طرح رجیستری، ارز دولتی به وارد کننده قانونی داده نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک فعال بازار گوشی موبایل با اشاره به افزایش عجیب قیمت گوشی، لوازم جانبی و لوازم تعمیرات گوشی در شرایط جدید نرخ ارز گفت: قیمت یک گوشی یک میلیون تومانی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شده و علیرغم اجرای طرح رجیستری، ارز دولتی به وارد کننده قانونی داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یزدیان کاشانی یک فعال بازار گوشی درباره وضعیت این روز‌های بازار موبایل پس از نوسان نرخ ارز اظهارداشت: در حال حاضر بازار مرتبط با موبایل شامل گوشی تلفن همراه، لوازم جانبی و تعمیرات به طور بی‌سابقه‌ای راکد است که وضعیت فعلی به تعطیلی بازار تشبیه می‌شود.

وی توضیح داد: پس از نوسانات نرخ ارز که نرخ دلار دولتی ۴۲۰۰ تومان اعلام شد و این دلار نیز به راحتی به دست نمی‌آید قیمت‌ها در بازار موبایل عجیب شده است به طوریکه در یک ماه گذشته به طور میانگین قیمت گوشی یک میلیون تومانی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر واردکنندگان رسمی گوشی موبایل ارز دولتی برای واردات دریافت نمی‌کنند و از سوی دیگر نرخ یوان چین و هزینه‌های حمل و نقل و باربری نیز افزایش یافته است.

به گفته این فعال بازار در نتیجه این شرایط در فروشگاه‌های اینترنتی اغلب گوشی‌ها ناموجود شده و فروش را متوقف کرده‌اند، در فروشگاه‌های فیزیکی نیز یک واحد صنفی که تا پیش از این روزی ۲ هزار گوشی می‌فروخت اکنون ۲۰ تا ۳۰ گوشی می‌تواند به فروش برساند.

یزدیان کاشانی اضافه کرد: این شرایط همچنین روی قیمت لوازم جانبی و تعمیرات گوشی نیز تاثیر گذاشته است و این بخش از بازار نیز راکد شده است.

وی توضیح داد: یک باتری گوشی که پیش از این ۱۵ هزار تومان قیمت داشت اکنون برای فروشنده ۳۰ هزار تومان تمام می‌شود و فروشنده که باید ۳ یا ۴ هزار تومان روی این کالا سود بگیرد برایش نمی‌صرفد که یک باتری ۳۵ هزار تومانی را بفروشد، زیرا می‌داند که باتری که تا دیروز ۲۰ هزار تومان فروخته می‌شده امروز ۳۵ هزار تومان مشتری ندارد.

یزدیان کاشانی اضافه کرد: همچنین در بخش لوازم تعمیرات گوشی نیز تا پیش از این قیمت یک ال سی‌دی ۲۰۰ هزار تومان بود که امروز ۴۰۰ هزار تومان شده است و این شرایط فروشنده و خریدار را معطل نگه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه در شرایط فعلی سود واردکننده و فروشنده از افزایش قیمت بیشتر می‌شود، اما به دلیل کاهش چشمگیر تعداد فروش در عمل این شرایط به ضرر هر دو است.

این فعال بازار خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی بازار ارز طرح رجیستری گوشی موبایل نیز اجرایی شده که در نتیجه اجرای این طرح واردات گوشی نمی‌تواند بدون ضابطه انجام شود و حتماً باید از مسیر واردات رسمی باشد که با توجه به این وضعیت بهتر است وضعیت تحصیص ارز دولتی به واردکننده‌های قانونی گوشی موبایل زودتر روشن شود.   منبع: فارس

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۷۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • قیمت گوشی امروز 12 اردیبهشت 1403
  • گوشی گلکسی A12 ناچو سامسونگ + قیمت موبایل Samsung Galaxy A12 Nacho
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود