Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@03:10:46 GMT

17 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۲۰۸۸

17 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، مجتبی شریعتی نیاسر روز سه شنبه در همایش ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری دانشجویان اظهار داشت: وزارت علوم از ابتدای دولت یازدهم سه شعار اقتدار و هماهنگی، کنترل کمی و کنترل کیفی را به عنوان ملاک کار در آموزش عالی تعیین کرد و تا جایی که امکان پذیر بود در راستای تحقق آنها گام هایی را برداشته است به گونه ای که در بخش کنترل کمی وضعیت مهار شده و از رشد بی رویه جلوگیری به عمل آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: همچنین طی این مدت در بخش ارتقای کیفی نیز گام های مناسب و مطلوبی برداشته شده که در بخش های مختلف قابل مشاهده است، با این همه حال هجمه های غیرمنطقی زیادی به آموزش عالی می شود که عمدتا مرتبط به ضعف فارغ التحصیلان است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: هر چند مدیران وزارتخانه مسوول حراست از کیان آموزش عالی هستند اما باید پاسخگو نیز بوده و زمینه های ارتقا را فراهم سازند.
وی با تاکید بر این که 40 درصد از کل جمعیت فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار دارای مدرک لیسانس هستند، ادامه داد: باید تمرکز بیشتر روی مقطع تحصیلی کارشناسی صورت پذیرد؛ بررسی نرخ مهاجرت دانشجویان به خارج از کشور گویای این امر است که اغلب آنان دانشجویان مقطع کارشناسی هستند که امیدی به یافتن شغل ندارند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه اظهار داشت: اگر بتوان توانمندی مهارت افزایی و کارآفرینی این افراد را فراهم سازیم به طور حتم زمینه رشد را هم پیدا خواهند کرد.
وی با تاکید بر تعریف سازی مدل های نوین برای کارآفرینی و مهارت افزایی دانشجویان یادآور شد: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور دانشگاه ها در چهار دسته سطح یک بین المللی، سطح 2 ملی، سطح 3 منطقه ای و سطح 4 محلی تقسیم می شوند.
شریعتی نیاسر اظهار داشت: دانشگاه های سطح یک کشور باید تا پایان برنامه ششم توسعه حداقل 10 درصد دانشجویان آنها از خارج از کشور باشند؛ این رقم در ارتباط با دانشگاه های سطح دو کشور برابر با 3 درصد و سطح 3 کشور 2 درصد است.
وی گفت: سرجمع، سهم دانشجویان سطح یک کشور از کل دانشجویان نیز تا پایان برنامه ششم توسعه باید حداکثر 5 درصد، سطح دو 20 درصد، سطح سه 35 درصد و سطح چهار 40 درصد باشد؛ به عبارت دیگر یعنی بیشترین جمعیت دانشجویان ما باید در دانشگاه های سطح چهار جمع شوند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کفت: همچنین هم اکنون بیش از 80 هزار عضو هیات علمی در کشور داریم که میانگین سنی آنها در رده جوانان است و بر همین اساس بتوانمندسازی مرکز اساتید در دانشگاه ها باید به صورت جدی دنبال شود.
وی در ادامه به مباحثی همچون ضرورت توجه بیشتر به تاسیس انجمن دانش آموختگان، توجه به برنامه محوری، تعامل با سایر زیرنظام ها همچون دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور و نیز مهارت افزایی پرداخت و یادآور شد: شیوه های آموزشی کشور منسوخ شده چرا که مبتنی بر جزوه های قدیمی است و باید شیوه های جدید در این راستا تعریف شود.
 
** ابلاغ دستورالعمل جدید تدوین پایان نامه به دانشگاه ها
همچنین در حاشیه این مراسم عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران از تهیه دستورالعمل جهت گیری پایان نامه های تحصیلات تکمیلی برای حل معضلات کشور خبر داد و گفت: این موضوع بسیار جدی است، دستورالعمل آن به دانشگاه ها فرستاده شده و بخشنامه آن را نیز ابلاغ خواهیم کرد.
وی با بیان این که بخش عمده نیاز جامعه را می توان در قالب پایان نامه های تحصیلات تکمیلی انجام داد، افزود: دانشجویان تحصیلات تکمیلی ظرفیت خوبی برای انجام پژوهش ها هستند که بر این اساس در مرکز هیات امنا، دستورالعملی با استفاده از نظرات برخی از دانشگاه ها تدوین کرده ایم تا بتوانیم با تمهیداتی که اتخاذ می کنیم، پایان نامه ها را به سمتی ببریم که معضلات کشور را مدنظر قرار دهند.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: دستور کلی آن به دانشگاه ها ابلاغ شده است و دانشگاه ها می توانند متناسب با شرایط خود در آن تغییراتی ایجاد کنند و بعد در هیات امنا آن را تصویب کرده و اجرا کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فارغ التحصیلان دانشگاهی ایران اکونومیست معاون وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۲۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی دانشگاهی در فرانسه در پی اعتراض دانشجویان حامی فلسطین

دانشگاه «ساینس پو» فرانسه امروز پس از این‌که مذاکره میان ریاست این دانشگاه و دانشجویان معترض حامی فلسطین درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه نتوانست تنش‌ها را کاهش دهد، تعطیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، دانشگاه «ساینس پو» فرانسه امروز _جمعه سیزدهم اردیبهشت_ پس از این‌که مذاکره میان ریاست این دانشگاه و دانشجویان معترض حامی فلسطین درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه نتوانست تنش‌ها را کاهش دهد، تعطیل شد.

این دانشگاه علوم سیاسی پاریس، هفته جاری به مرکز موجی از اعتراضات نسبت به جنگ در غزه و روابط دانشگاهی با اسرائیل در چندین دانشکده فرانسه تبدیل شده است؛ جک، یکی از معترضان در پیامی به رویترز گفت: گروهی متشکل از حدود ۷۰ دانشجو صبح امروز پس از گذراندن شب در مرکز پاریس، ساختمان‌های اصلی ساینس پو را اشغال کردند و مذاکرات انجام شده با ریاست دانشگاه پیشرفتی نداشته‌اند.

بر اساس این گزارش، دانشگاه ساینس پو به درخواست برای اظهار نظر در این زمینه پاسخ نداده است.

روزنامه «لو پاریزین» و رادیو «فرانس اَنتر»، با استناد به نامه‌ای درون سازمانی، گزارش دادند که این دانشگاه از کارکنان خود خواسته است که از منزل دورکاری کنند، زیرا ساختمان‌های دانشگاه بسته شده‌اند.

به گفته دانشجویی که به نمایندگی از معترضان حامی فلسطین صحبت می‌کرد، ریاست دانشگاه ساینس پو روز گذشته درخواست معترضان برای بازنگری روابط این مؤسسه با دانشگاه‌های اسرائیل را رد کرد و باعث شد معترضان به جنبش خود ادامه دهند و دستکم یک نفر اعتصاب غذا کند.

به گزارش ایمنا، تظاهرکنندگان فرانسوی معترض به جنگ غزه روز چهارشنبه نیز در راهپیمایی یکم می (روز جهانی کارگر) شرکت کردند. این تظاهرکنندگان فرانسوی علاوه‌بر اعتراض به گرانی قیمت‌ها، خواستار پایان یافتن جنگ در غزه شدند.

در جریان تظاهرات اول ماه می (دوازدهم اردیبهشت) روز جهانی کارگر در پاریس، ۴۵ نفر از تظاهرات کنندگان بازداشت شدند، افسران پلیس از گاز اشک‌آور نیز استفاده کردند.

پیش‌تر نیز برخی دانشگاه‌های فرانسه از جمله سوربن پاریس، محل تجمع و اعتراض حامیان فلسطین بوده است.

کد خبر 750329

دیگر خبرها

  • همبستگی با فلسطین در جشن فارغ التحصیلی دانشگاه‌های آمریکا
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • حمایت از فلسطین این بار در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان میشیگان | ویدئو
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • تعطیلی دانشگاهی در فرانسه در پی اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • تلاش برای استخدام طلبه های زن در آموزش و پرورش