Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین روز از کارگاه مشورتی «نقش و ارتباط صنایع دستی در بهبود بهره‌وری اقتصادی و معیشت جوامع محلی و توسعه پایدار فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی» به پایان رسید تا گزارش راهبردی این حوزه آماده و به رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه شود.

به گزارش ایسنا، مازیار آلِ داود ـ فعال گردشگری ـ در دومین روز  کارگاه مشورتی نقش و ارتباط صنایع دستی در بهبود بهره‌وری اقتصادی و معیشت جوامع محلی و توسعه پایدار فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی بیان کرد: صنایع دستی ما به دو گروه تقسیم می‌شود، گروهی از آن در شهر و گروه دیگر در روستا تولید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقامتگاه من در روستای گرمه قرار دارد که جزو استان اصفهان است، اما قلمزنی که در شهر اصفهان انجام می‌شود در روستا تولید نمی‌شود.  

او  اضافه کرد: ایجاد اشتغال یکی از اتفاقات خوبی است که در کنار بوم‌گردی شکل می‌گیرد پس بهتر است شبکه‌هایی داشته باشیم که محصولات صنایع دستی شهرها و روستاهای دیگر هم در یک منطقه عرضه شود. شاید گردشگران فرصت نکنند از همه شهرهای ایران دیدن کنند، اما با عرضه صنایع دستی مناطق دیگر، برای سفر به آن نقطه‌ها ترغیب شوند. چه ایرادی دارد صنایع دستی منطقه کویر در کردستان هم عرضه شود؟  

آلِ داود همچنین به ایجاد خانه‌های صنایع دستی در هر روستا اشاره کرد و افزود: علاقمندان به این حوزه می‌توانند در خانه‌های صنایع دستی فعالیت کنند و محصولات تولید شده را به گردشگران هم عرضه کنند.  

مهمترین معضل حوزه صنایع دستی

مهدی محتشمی ـ تولید کننده شعر بافی ـ نیز  در این برنامه اعلام کرد: مهمترین معضل در حوزه صنایع دستی فروش است. اگر بتوانم محصول تولیدی‌ام را بفروشم می‌توانم دوباره تولید کنم و به این کار ادامه دهم. تورهای گردشگری زیادی از کاشان دیدن می‌کنند و اگر راهنمایان تور ملزم شوند گردشگران را برای بازدید و خرید به کارگاه‌های صنایع دستی بیاورند، کار مهمی در این زمینه انجام داده‌اند.  

او بیان کرد: من معتقدم هر شهر  و منطقه‌ای باید صنایع دستی خاص همان منطقه را تولید و عرضه کند. متاسفانه نگاه ما به صنایع دستی در بسیاری مواقع مالی است و هنری نیست. ما میراث‌دار نیاکان‌مان هستیم و نباید مثلا کارگاه شعربافی را به حوله‌بافی تبدیل کنیم.  

راه طولانی در پیش داریم 

پورنگ پورحسینی ـ کارشناس معاونت صنایع دستی- نیز درباره جمع‌بندی کارگاه مشورتی نقش و ارتباط صنایع دستی در بهبود بهروه‌وری اقتصادی و معیشت جوامع محلی و توسعه پایدار فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی، اظهار کرد: در این کارگاه دیدگاه‌های قابل توجهی از نمایندگان ذی‌نفعان درباره چالش‌ها، فرصت‌ها و اقداماتی که برای بهبود بهره‌وری صنایع دستی در بستر اقامتگاه‌های بوم‌گردی وجود دارد، دریافت شد.  

او ادامه داد: بعد از آن شروع به پردازش این اطلاعات می‌کنیم. گروه کاری تشکیل می‌دهیم و در سه هفته آینده گزارش راهبردی را آماده و به معاون صنایع دستی ارائه می‌دهیم تا اگر کیفیت مناسب را داشت تقدیم ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شود، اما این کار نقطه شروع ما است و راه طولانی در پیش داریم. آنچه لازم داریم ارائه کتابچه باز طراحی اقامتگاه‌های بوم‌گردی بر مبنای پیشینه بهره‌برداری از صنایع دستی و هنرهای بومی است که ممکن است به ماه‌ها بررسی نیاز داشته باشد.  

به گزارش ایسنا، کارگاه مشورتی نقش و ارتباط صنایع دستی در بهبود بهروه وری اقتصادی و معیشت جوامع محلی و توسعه پایدار فعالیت اقامتگاه‌های بوم گردی از روز گذشته ٢٤ اردیبهشت ماه در مجموعه گردشگری و بوم گردی خونه نقلی کاشان برگزار و  با حضور فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی امروز به پایان رسید.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بوم گردی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۲۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود

معاون امور بانوان مجمع مشورتی نظام مسائل کشور، گفت: بحث آموزش در حوزه بانوان بسیار مهم است و می‌تواند به توانمندسازی این جامعه و حتی رفع مشکلات آن‌ها کمک کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فرزانه شکوری شامگاه سه‌شنبه در همایش بانوان تاثیرگذار در اقتصاد که در محل سالن اجتماعات مرکز علمی و کاربردی شهرداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: بررسی کارشناسان نظام مسائل کشور نشان داده که بیشتر موضوعات و مسایل بانوان در سطح‌ استان‌ها متفاوت از بانوان پایتخت بوده و باید به صورت مجزا برای جذب ایده‌های بومی برنامه‌ریزی کرد.

وی با بیان اینکه مشکلات و مسائل بانوان در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: مجمع نظام مشورتی آمده تا به حل مسائل و مشکلات بانوان کمک کند و اگر کسی احساس می‌کند که می‌تواند راهکاری ارائه دهد، ما در کمیسیون‌های تخصصی از آن‌ها استقبال خواهیم کرد.

معاون امور بانوان مجمع مشورتی نظام مسائل کشور بر محور آموزش در حوزه بانوان تاکید کرد و یادآور شد: در این مدت که روی موضوعات و مسائل بانوان کار شد، متوجه شدیم که بحث آموزش در حوزه بانوان بسیار مهم است و می‌تواند به توانمندسازی این جامعه و حتی رفع مشکلات آن‌ها کمک کند.

شکوری ادامه داد: در حوزه زنان سرپرست خانوار خیلی کارهای میدانی و تحقیقی صورت گرفت و مشکلات این افراد در طول پنج سال شناسایی شد، تا جایی که متوجه شدیم مشکلات ریشه‌ای این افراد هرگز از سوی کمیته امداد و بهزیستی حل نخواهد شد و باید به دنبال حل مشکلات بنیادی در این حوزه بود.

وی در ادامه به لایحه حفظ کرامت نیز اشاره کرد و گفت: لایحه حفظ کرامت که 10 سال به طول انجامید تا به صحن علنی مجلس برسد، با کمک مجمع مشورتی نظام مسائل کشور کلیات آن به تصویب رسید و جزییات آن در مجلس آتی بررسی می‌شود.

معاون امور بانوان مجمع مشورتی نظام مسائل کشور، تاکید کرد: این لایحه دارای معایب و مزایایی است که باید در مرحله اجرا مورد بررسی قرار بگیرد، ما اعتقاد داریم که این لایحه حداقل حقوق جامعه زنان را حمایت و تقویت می‌کند و لازم است که مواردی دیگری نیز در آن لحاظ شود.

شکوری خاطرنشان کرد: اعضای مجمع مشورتی زنان همگی جوان و نخبه هستند و شرایطی را فراهم کرده تا جوانان صاحب‌نظر کشور در کنار فضای انتقاد به ارائه راهکار بپردازند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود
  • به راحتی وب گردی، گل را آنلاین خرید کنید
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود