Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@15:22:33 GMT

کاهش 400 متر مکعبی آب ورودی به دریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۳۸۸۶

کاهش 400 متر مکعبی آب ورودی به دریاچه ارومیه

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش «نقش آموزش محیط زیست در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه» در واحد تبریز اظهار کرد: ما انسان‌ها معمولا بعد از اینکه تخریب می‌کنیم، مجددا به فکر احیا هستیم؛ ابتدا ویران می‌کنیم، سپس با هزینه‌های چند هزار برابری به فکر احیا هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: زمانی که ارتفاع دریاچه ارومیه در سال ۱۳۸۱ نزدیک به یک هزار و ۲۷۵ مترمکعب بود، تذکراتی در رابطه با خشکی دریاچه ارومیه به گوش رسید، اما سازمان محیط زیست وقت با انکار از بروز چنین رخداد محیط زیستی چشم پوشی کرد.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ۱۸ درصد از تغییرات اقلیمی تاثیرگذار بر روند خشکی دریاچه ارومیه بود، خاطرنشان کرد و گفت: نباید فراموش کنیم که عامل اصلی خشکی دریاچه ارمیه خودمان بودیم و نباید دیگران را مقصر بدانیم. محیط زیست مسئله کل کشور با ۸۰ میلیون نفر جمعیت است؛ زمانی که حفظ محیط زیست وابسته به سازمانی با پنج هزار پرسنل خلاصه شود، توانایی مدیریت محیط زیست با ۸۰ میلیون جمعیت با مشکل مواجه خواهد شد؛ لذا علاوه بر تبخیر بالای دریاچه ارومیه، آب‌هایی که قرار بود مصرف شود و وارد دریاچه ارومیه نشود، ازجمله تذکرات مهم به شمار می‌رفت.
 
کلانتری یادآور شد: آب ورودی به هامون کمتر از ۵ میلیون متر مکعب در ۸ ماه گذشته بود، در حالی که باید بیش از یک میلیارد متر مکعب باشد.
 
وی افزود: ما انسان‌های فرصت طلب، باوجود دسترسی به تکنولوژی، انسان‌های بسیار خودخواهی به علت دانش کم و بینش کوتاه هستیم که همه چیز را برای نسل حاضر می‌خواهیم.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی سال‌های اخیر ایجاد سد‌های سیوند و ملاصدرا منجر به خشک شدن و از بین رفتن سد بختگان شد، اذعان کرد: باعث خشک شدن تمامی سد‌هایی که خشک شدند، خودمان بودیم. در حال حاضر دریاچه ارومیه نیمه جان است و امیدواریم با اقداماتی که در راستای احیای آن توسط مردم و دانشگاهیان صورت می‌گیرد، بتوانیم آن را حفظ کنیم.
 
وی گفت: واقع شدن همه تالاب‌ها و دریاچه‌ها در انتهای حوضه‌های آبریز یکی از اساسی‌ترین مشکل در کشور محسوب می‌شود.
 
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور به رعایت و پیگیری چهار مسئله در حوزه پسماند، گرد و غبار و هوای کلانشهر و احیای تالاب‌ها گفت: متاسفانه احیای تالاب‌ها کار بسیار دشواری است و امیدواری ما برای احیای تالاب‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و افزایش بهره برداری‌ها خیلی محدودتر شده است.
 
کلانتری تصریح کرد: باتوجه به اینکه روز‌های گذشته میزان بارندگی نسبت به میانگین سالیانه، ۳۶ درصد کاهش یافته است، این در حالی است که در حوضه دریاچه ارومیه با افزایش ۲۳ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته برخوردار بودیم. به این معنی که آب ورودی به دریاچه ارومیه ۴۰۰ میلیون متر مکعب کمتر از پارسال است که یکی از دلایل آن حبس کردن آب‌ها پشت سد‌ها است که لازم است وزارت نیرو به تعهدات خود در راستای رهاسازی آب‌ها عمل کند.
 
وی با بیان اینکه پاسداری از محیط زیست، وظیفه هر شهروند است، افزود: حفاظت از محیط زیست، حفاظت از یک سازمان دولتی نیست. اگر ۸۰ میلیون نفر نخواهند به تعهدات زیست محیطی خود عمل کنند، انتظاری از مسئولان نیز نداشته باشند.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اولین آموزش باید به مدیران رده بالای کشور باشد، چرا که دانش و آگاهی محیط زیستی این افراد در خیلی موارد پایین‌تر از متوسط جامعه است و نباید فکر کنند هرآنچه در حال حاضر به اختیار دارند را مصرف کنند.
 
وی تاکید کرد: سیاست‌ها و وضعیت اقتصادی کشور تابع ایدئولوژی انقلابی کشور است، در حالی که یکی از چهار اصل توسعه پایدار، حفظ حقوق نسل‌های بعدی است؛ متاسفانه در سیاست هایمان هیچ جایگاهی برای نسل‌های بعدی نداریم و فکر می‌کنیم هرچه که داریم خودمان باید مصرف کنیم.
 
وی با بیان اینکه برای خودکفا و مستقل بودن، با دنیا قطع ارتباط می‌کنیم و به جای آن بر منابع موجود در کشور فشار می‌آوریم، گفت: متوسط مصرف آب شیرین برای هر شهروند یک هزار و ۱۰۰ لیتر مکعب در سال است، این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد مردم سالانه زیر ۷۰۰ لیتر مکعب آب شیرین مصرف می‌کنند، این به معنی خیانت به نسل‌های بعدی محسوب می‌شود. شاید یکی از دلایل آن بیگانه بودن دانشگاهیان با برنامه ریزی بلند مدت و مزدوری برخی از کارشناسان امر بوده که تابع رئیس و مدیران رده بالا بودند.
 
وی اذعان کرد: محیط زیست تنها سازمانی است که پاسدار حق و حقوق نسل‌های بعد است. وقتی علم از جامعه جدا شود و وقتی دستگاه‌های دولتی به فکر وظایفشان نباشند، اولین جایی که باید فریاد کشید، سازمان محیط زیست است؛ چرا که مالکیت دریاچه ارومیه برای سازمان محیط زیست است. متاسفانه ما تازه می‌خواهیم در قرن ۲۱ ام بحث محیط زیست را توسعه بدهیم.
 
وی تصریح کرد: چیزی که در کشور حائز اهمیت نیست، نبود برنامه ریزی بلند مدت است؛ در حال حاضر هیچ کدام از تالاب‌ها از بین ۵۰ تالاب زنده نیست.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه فرهنگ سازی به معنی آگاه کردن مردم و حد و حدودشان است، اظهار کرد: مردم باید نان دربیاورند، اما برای نان درآوردن ابتدا به تنفس نیاز دارند.
 
کلانتری ادامه داد: فرهنگ سازی بی ضابطه هیچ ارزشی ندارد؛ ما باید حق و حقوق شهروندی را آموزش بدهیم. ما حق اعتراض داریم، اما حق اعتراض تنها در مسائل نهی از منکر خلاصه نمی‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دریاچه ارومیه ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فیلم سینمایی زندگی شهید محیط زیست، «هوشنگ نصیری» در راستای ترویج فرهنگ ایثار، میهن‌دوستی و توجه به محیط‌زیست تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی اظهار کرد: زندگی شهید هوشنگ نصیری با هدف اشاعه فرهنگ شهادت و توجه به مقوله محیط زیست در قالب یک فیلم ساخته خواهد شد.

وی افزود: این فیلم سینمایی با همکاری معاونت استان‌های سازمان صداوسیما، مرکز صداوسیمای استان خوزستان و اداره کل محیط‌زیست استان خوزستان و با راهبری معاونت آموزش و مشارکت‎‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‎ زیست ساخته خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شهید نصیری از اولین شهدای محیط زیست در جنگ تحمیلی هستند که با توجه به ویژگی های فردی و اخلاقی نیازمند توجه ویژه به‌عنوان الگوی فرهنگی و محیط زیستی بودند.

مرادی با اشاره به اهدای یک جلد کلام‌الله مجید به خانواده شهید محیط‎ زیست، هوشنگ نصیری توسط مقام معظم رهبری تأکید کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نشانه تکریم و احترام به شهدای محیط زیست، سال گذشته در کنگره بزرگداشت شهدای محیط‌زیست در اهواز یک جلد مصحف شریف را به خانواده این شهید بزرگوار اهدا کردند که توجه جدی افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرد و این امر باعث شد تا ایده اولیه تهیه این فیلم در معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی ایجاد شود.

وی تهیه فیلم، مستند، کتاب و سایر محصولات فرهنگی از زندگی شهدای محیط‌بان را از راهبردهای اصلی معاونت آموزش و مشارکت‎های مردمی در سازمان حفاظت محیط‌زیست دانست و اضافه کرد: شهدای محیط‌‎بان در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و وطن دوستی قرار دارند و ما باید به‎ عنوان متولیان حوزه فرهنگ و آموزش در انعکاس سبک زندگی، باورها و تلاش‌های این عزیزان در حفاظت از محیط‌زیست کشور تلاش بیشتری داشته باشیم.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بودجه این فیلم سینمایی مستند توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأمین خواهد شد، گفت: در تهیه این فیلم از عوامل درجه یک و حرفه‌ای سینمای کشور استفاده خواهد شد تا تأثیرگذاری و ماندگاری این مجموعه سینمایی در اذهان عمومی جدی و عمیق باشد.

کد خبر 749130

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی