Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@18:05:03 GMT

افزون بر 23 هزار طرح توسط سپاه در سیستان و بلوچستان انجام شد

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۳۶۳۸۹

افزون بر 23 هزار طرح توسط سپاه در سیستان و بلوچستان انجام شد

زاهدان - ایرنا - مشاور فرمانده کل و دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: 23 هزار و 942 طرح عمرانی و غیر عمرانی توسط تمام رده های سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان در راستای محرومیت زدایی انجام شده است.

به گزارش ایرنا، سردار سید ضیاء الدین حزنی روز سه شنبه در نخستین همایش تجلیل و تکریم شبانان و گله داران عشایر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این تعداد طرح با اعتبار افزون بر 338 میلیارد و 164 میلیون تومان در این استان اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: این طرح ها توسط نیروی زمینی سپاه، قرارگاه قدس، سپاه سلمان، نیروی دریایی سپاه، نیروی هوا فضای سپاه، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و گروههای مردمی در سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی تصریح کرد: با همه مشکلاتی که در بحث بودجه و اعتبارات بود سپاه پاسداران توجه خاصی به سیستان و بلوچستان داشته است.
وی گفت: همچنین پنج هزار و 359 خانه محروم توسط سپاه پاسداران به منظور رفع محرومیت در سیستان و بلوچستان ساخته شده است.
مشاور فرمانده کل و دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: هزار و 417 هکتار از زمین های سیستان و بلوچستان با ماشین آلات سپاه برای کشاورزی تسطیع شده است.
سردار حزنی بیان کرد: همچنین 475 مسجد توسط سپاه در سیستان و بلوچستان ساخته شد.
وی افزود: لایروبی قنوات، حفر چاه، آبرسانی و برق رسانی، ساخت راه روستایی، خانه های عالم، سیل بند و استخر پرورش ماهی توسط تمام رده های سپاه در سیستان و بلوچستان انجام شده است.
وی تصریح کرد: همچنین 9 هزار و 791 سبد جهیزیه به اقشار ضعیف سیستان و بلوچستان توسط سپاه اهدا شد.
وی بیان کرد: هزار واحد مسکونی مددجویی در سیستان و بلوچستان نیز توسط سپاه ساخته می شود.
مشاور فرمانده کل و دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: عشایر وظایف خودشان را در بحث اقتصاد مقاومتی به خوبی انجام داده اند.
سردار حزنی اظهار داشت: به طور متوسط 25 درصد پروتئین کشور توسط عشایر تامین می شود.
وی ادامه داد: عشایر سربازان راستین اقتصاد مقاومتی هستند و تا کنون به خوبی در این عرصه درخشیده اند.
سردار حزنی بیان کرد: عشایر نگهبانان مرزهای جمهوری اسلامی هستند و از مرزها در برابر توطئه های دشمنان حراست می کنند.
وی افزود: سرمایه های اصلی نظام و انقلاب را مردم و بویژه عشایر، ساکنان روستاها و مناطق دورافتاده تشکیل داده اند که باید خواسته های آنها مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
مشاور فرمانده کل و دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: یکی از مهمترین دغدغه های جوامع روستایی و عشایری نبود امکانات و زیرساخت های مورد نیاز آنهاست.
رئیس سازمان بسیج عشایری کشور نیز در این نشست گفت: سپاه پاسداران 225 هزار عشایر کشور را مسلح کرده است که تقریبا هزار گردان را شامل می شوند.
سردار نصرت الله سیف اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا کسی جرات ندارد که عشایر را مسلح کند اما سپاه پاسداران با توجه به وفاداری این عزیزان به انقلاب اسلامی و پاسداری از مرزها چنین اقدامی را انجام داده است.
وی بیان کرد: برای رویارویی با آمریکا و ایادی وابسته به آن تنها همین تعداد عشایر مسلح در کشور کافی است.
وی افزود: عشایر دستاوردهای انقلاب اسلامی را به جوانان خودشان بازگو کنند.
وی تصریح کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی تمام پزشکان کشور از بنگلادش و سایر کشورهای دنیا بودند اما امروز سراسر ایران پر از پزشکان متخصص، مراکز علمی و آموزشی شده است.
رئیس سازمان بسیج عشایری کشور گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی دورترین نقاط روستایی و عشایری کشور از پزشکان متخصص برخوردارند.
سردار سیف بر شکوفایی ظرفیت های عشایر برای تامین پروتئین و خودکفایی کشور در این زمینه تاکید کرد.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش در بحث آموزش عشایر توجه ویژه ای داشته باشد و امکانات آموزشی بیشتری را به این عزیزان ارائه کند.
3213**6081/1772

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بسيج عشايري محروميت زدايي سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۶۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور درباره اینکه آب ذخیره شده در سدها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، گفت: اکنون زمان بهره بردن از آبی است که پشت سدهای استان جمع شده است، زیرا عمده سدها پر هستند و به سرریز افتاده‌اند.

وی ادامه داد: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که صورت گرفته، اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور طی سالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سدها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد. اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و پروژه‌ها است. تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و روا ناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدت در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیانی سیلاب وزارت نیرو مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهرهای ساحلی و شهرهای کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سدها را در برگرفت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سدهایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سدها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.

سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سدها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روند یابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.

وی عنوان کرد: دبی ورودی به سد کهیر در بارش‌های اخیر ۹۳۰۰ مترمکعب در ثانیه بود که در لحظه خروج به ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد. در سد زیردان نیز دبی ورودی از ۲۱۰۰ مترمکعب در ثانیه به ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرده است. یعنی از شدت پیک‌زایی سیلاب کاسته و مانع تداخل سیلاب‌های بالادست و پایین دست شد.

بزرگ‌زاده حاصل این مدیریت را در جلوگیری از تلفات انسانی مؤثر دانست و بیان داشت: اگر این زیرساخت‌ها نبود با یک فاجعه روبرو بودیم. در سیلاب گونو که در خرداد ۸۶ در سیستان و بلوچستان رخ داد، ۱۱۲ نفر جان باختند. در جبهه بارشی اخیر که در ایران و کشورهای همسایه رخ داد، با وجود حجم بارشی یکسان شاهد بودیم که حتی در شهرهای مدرنی مانند دبی تعدادی کشته شدند و خدمات شهری به مدت چند روز مختل شد. این مسئله نشانگر آن است که زیرساخت‌ها و مدیریت بهره‌برداری از سدها در ایران نقش خود را به درستی ایفا کردند.

سخنگوی صنعت آب کشور، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد از بازگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شود. رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است.

کد خبر 849533 برچسب‌ها خبر مهم استان سیستان و بلوچستان آب و هوا - ایران سد

دیگر خبرها

  • سردار فدوی: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار است
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • اطلاعیه سپاه پاسداران درباره شهدای حمله تروریستی اسرائیل
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • جزئیات دستگیری اعضای چند تیم تروریستی توسط اطلاعات سپاه
  • متلاشی شدن چند تیم تروریستی در استان کرمان طی سال گذشته