Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای دور شدن جامعه از آسیب‌های اجتماعی و خطرات ناشی از آن است. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ ماه مبارک رمضان با دریایی از رحمت و مهر الهی و نسیم خوش بخشش و زیبایی از راه می‌رسد و دیگر بار جان تشنه آدمیان را از هیاهوی زندگی دنیا رهانیده و به سمت آرامش هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کارشناسان و محققان حوزه دین و معنویت٬ ماه رمضان را علاوه بر ویژگی‌های معنوی٬ بهترین زمان برای پیشگیری از وقوع جرم و جنایت و آسیب‌های اجتماعی دانسته و بر بهره‌گیری از این فرصت الهی در ماه میهمانی خدا تاکید می‌کنند.

مهربانی ماه رمضان افراد بزهکار را به آغوش جامعه باز می‌گرداند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کمالی در این زمینه اظهار داشت: معمولاً ویژگی‌های شخصیتی افراد بزهکار، بی‌قاعدگی رابطه و ارتباط میان فرد و جامعه و ارتکاب رفتارهای نابهنجار و خلاف مقررات اجتماعی است، ولی معمولاً از نظر مرتکب و عامل آن در اصل و یا در مواقعی خاص، این گونه رفتارها ناپسند شمرده نمی‌شود.

وی افزود: آنان به علت سرکوب خواسته‌ها و فقدان ارضای تمایلات درونی از کانون خانواده بیزار شده و به رفتارهای نابهنجار نظیر فرار از خانه، ترک تحصیل، سرقت و اعتیاد گرایش پیدا می‌کنند.

استاد حوزه دانشگاه ادامه داد: با این تعاریف و با توجه به ویژگی‌های خاص ماه مبارک رمضان که نوعی مهر و رحمت عمومی و اجتماعی را به‌همراه دارد در کنار بازدارندگی‌های آن افراد بزهکار را به ادامه حیات و زندگی همراه با آرامش دعوت کرده و این گونه آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

امتحان صبر در ماه رمضان کمک بزرگی به امنیت جامعه است

سرهنگ حسین بدری جانشین فرمانده انتظامی خراسان شمالی نیز با اشاره به کاهش وقوع جرم و جنایت و آسیب‌های اجتماعی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: منشاء پیدایش آسیب‌های اجتماعی استکبارجهانی بوده به‌طوری که نزاع، اعتیاد و مواد مخدر، فضای مجازی و سرقت از جمله موارد آسیب‌های اجتماعی تلقی می‌شود.

وی بیشترین پرونده‌های ورودی به کلانتری را نزاع عنوان کرد و بیان کرد: علت اصلی به وجود آمدن نزاع در استان که منجر به قتل و آسیب دیده می‌شود پایین بودن آستانه تحمل است لذا شایسته است افراد آستانه تحمل و صبر خود را بالا برد تا شاهد نزاع در استان باشیم. ماه رمضان بهترین زمان برای تمرین صبر و بالا بردن آستانه تحمل افراد است.

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان شمالی با بیان این مطلب که متاسفانه مصرف مواد مخدر رو به افزایش است تصریح کرد: امروزه جوانان باید موتور محرک جامعه باشند اما متأسفانه مصرف مواد مخدر در جامعه و به‌ ویژه در نسل جوان رو به افزایش است. در این خصوص روحانیون باید جوانان را جامعه هدف قرار داده تا این قشر به جایگاه اصلی خود در جامعه برسند.

بدری با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی استان حاشیه‌نشینی است خاطرنشان کرد: پایین بودن درآمد در روستا، فقدان فرصت شغلی مناسب در روستاها، بحران آب و خشک شدن زمین‌های کشاورزی پس از اصلاحات ارضی، کمبود مسکن و پایین بودن قیمت مسکن در حاشیه شهر از جمله عوامل موثر در پیدایش حاشیه‌نشینی در خراسان شمالی است.

وی در این مورد ادامه داد: نحوه اسکان و معیشت حاشیه‌نشینان مهمترین اختلاف و تمایز بین حاشیه‌نشینان و جامعه شهری است. همچنین گرانی غیرمتعارف زمین در مرکز شهر، گسترش شکاف طبقاتی و پایین بودن سطح درآمد خانوار در حاشیه شهر از دیگر عوامل به وجود آمدن حاشیه نشینی است.

جانشین فرمانده انتظامی استان به آسیب‌های متعدد فضای مجازی اشاره کرد و اذعان داشت: امروز جرایم عینی و حقیقی به جرم مجازی تبدیل شده و آسیب‌های متعدد را به دنبال دارد و پلیس در راستای کنترل فضای مجازی و کاهش آسیب‌های این فضا گام‌های مثبتی برداشته است اما تنها راه نجات کشور از شر دشمنان داخلی و خارجی تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) است.

رمضان بهتری زمان برای «آشتی اجتماعی» است

محمد آرین‌پور کارشناس روانشناسی و حوزه جامعه شناسی نیز معتقد است فرصت رمضان بهترین زمان برای آشتی اجتماعی است. و

وی می‌گوید: یکی از مهم ترین ره آوردهای ماه رمضان آن هم در خانواده‌های این دوره و زمانه که اعضایش در بیشتر موارد دور سفره نهار و شام و صبحانه در کنار هم نیستند و هر کس به تبع ساعات کاری خود در زمان خاصی غذا صرف می‌کند، باعث کنار هم جمع شدن همه اعضای خانواده دور سفره سحری و افطاری می‌شود.

استاد دانشگاه ادامه داد: نیمه شب‌های ماه رمضان همه اعضای خانواده برای حضور بر سفره سحری بیدار می شوند و در لحظات پیش از اذان صبح خود را برای یک روز دست کشیدن از خوراک و گناه مهیا می‌سازند.

وی گفت: از جمله اتفاق‌هایی که در جریان مراسم‌های افطاری ماه رمضان می‌افتد این است که اعضای خانواده و اهالی فامیل که گاه روزهای عید نوروز هم سراغی از هم نمی‌گیرند٬ به بهانه دعوت افطاری راه خانه‌های یکدیگر را در پیش گیرند و به بهانه افطاری راهی برای تحکیم صله رحم میان آدم‌های شهر مهیا می‌شود. کاهش بزه‌های اجتماعی در ماه مبارک رمضان یکی از مشخصه‌های بارز این ماه است.

آرین‌پور با اشاره به تاثیرات معنوی رمضان بر زندگی اجتماعی افراد گفت: شبهایی که در آن آدم‌های شهر در آن شب‌ها راه مساجد و تکایا را در پیش می‌گیرند تا برای تا شب زنده‌داری و دعا، از خدا بخواهند تقدیری همراه با خیر و نیکی برای یک سال آینده شان رقم بزند، شب‌هایی که باعث می‌شود آدم‌های بی توجه به رقابت‌های پوچ و بی حاصل هر روزه جهان مادی، به معنویات زندگی بیندشند و به جای تلاش‌های بی نتیجه، عاقبت به خیری را از خدا بخواهند. این ویژگی منحصر به فرد شب‌های رمضان است که آشتی اجتماعی را به همراه دارد.

انتهای پیام/ح

R7719/P1357/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: برای مقابله با بی‌حجابی نیازی به قانون جدید نیست

سخنگوی دولت گفت: الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضائی و اجرائی معطل تصویب قانون در این زمینه [مقابله با بی حجابی] نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.

به گزارش تسنیم، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت طی گفت‌وگویی درخصوص اظهاراتی مبنی بر موکول کردن ساماندهی وضعیت عفاف و حجاب به پذیرش بار مالی آن از سوی دولت، تاکید کرد: اخیراً مکاتبه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی مجدداً درخصوص ماده‌ای صورت گرفته بود که در آن ماده قید شده هزینه‌های حمایت از فرهنگ عفاف و تقویت بنیان خانواده، به‌عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی تلقی شود و این نوعی مشوق سرمایه‌گذاری و هزینه‌کرد در این زمینه است.

وی افزود: دولت طبیعتاً با اقدامات حمایتی در حوزه‌های تبلیغی، ترویجی و فرهنگ‌سازیِ مقوله‌های مرتبط با حجاب و عفاف و حمایت از بنیان خانواده موافق است و بحثی در این‌زمینه وجود ندارد. درخصوص کلّیت لایحه عفاف و حجاب نیز قبلاً گفتیم که قوانین موجود در حوزه‌های مختلف اجرائی، فرهنگی، تبلیغی، اجتماعی، انتظامی و قضائی روشن است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: شاید ضرورتی به تصویب قانون نداشته باشیم و هیچ الزامی نبود که این مسئله معطل مانده باشد تا یک قانون تصویب شود که اقدامی در این‌زمینه انجام بگیرد. قبلاً رفت‌وبرگشت‌هایی در این زمینه انجام شده بود و مذاکراتی در جلسات نهاد‌های مختلف صورت گرفته بود و لایحه‌ای از سوی مرجع قضائی تقدیم دولت شد.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: دولت با همراهی و همدلی و همچنین با اصلاحات حداقلی در سریع‌ترین زمان ممکن، طبق تعیین تکلیفِ قانون اساسی مبنی بر اینکه لوایح قضائی باید از مسیر دولت به مجلس تقدیم بشود، لایحه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

وی عنوان کرد: به‌نظر می‌رسد الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضائی و اجرائی معطل تصویب قانونی در این زمینه نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • سخنگوی دولت: برای مقابله با بی‌حجابی نیازی به قانون جدید نیست
  • وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود
  • وحیدی خطاب به استانداران: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود