Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت از امضای اولین قرارداد نفتی بعد از خروج از برجام با یک شرکت انگلیسی پرگس خبر داد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، بیژن نامدار زنگنه در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان نفتی کرنج با شرکت پرگس که با حضور سفیر انگلیس، مدیرعامل شرکت پرگس، مدیرعامل شرکت نفت ایران و معاونان این شرکت، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد، گفت: پس از یکسال و نیم زحماتی که شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و پرگس کشیدند، این مذاکرات طولانی به مرحله قرارداد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مناطق نفت‌خیز جنوب سال‌ها حساسیت داشته‌اند که قراردادها در قالب توسعه میادین منعقد شوند و اکنون با سخت‌کوشی و درک شرایط توانستند شاخه‌ای قرار IPC را به مرحله امضا برسانند.

وزیر نفت با بیان اینکه وقتی قرارداد امضا می‌شود یعنی به مرحله قابل‌قبولی رسیده‌ایم، اظهارداشت: دستاورد شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب این است که این اولین قرارداد تاریخی برای توسعه میدان نفتی را امضا می‌کند که این خود از عقد قرارداد و میزان تولید نفتی که دارند، کم‌ارزش‌تر نیست.

زنگنه با تاکید بر اینکه در راستای سرمایه‌گذاری و توسعه یک میدان مهمترین اصل مدیریت پروژه و انجام آن در زمان محدود است، تصریح کرد: حساسیت این میدان به خاطر آن است که یک میدان برون فیلد است زیرا ما تاسیسات تزریق داریم که کار را پیچیده‌تر از یک میدان گرین فیلد کرده است.

وی افزود: ما هرگز خود را به یک شکل قرارداد محدودیت نکرده‌ایم و شکل‌های مختلف را در IPC مدنظر قرار داده‌ایم.

وزیر نفت با بیان اینکه نحوه پرداخت‌ها در این قراردادها بستگی به عملکرد است، خاطرنشان کرد: ما افزایش تولید و افزایش بازیافت داریم که 18 تا 20 میلیارد دلار دارد اما کمتر از دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه انعطاف و توانمندی‌های ما در انواع مدل قراردادی به کار بسته می‌شود، ابراز امیدواری کرد که پرگس در مرحله عملیاتی، عملکرد مناسبی داشته باشد و به موقع کار کند.

وی با تاکید بر اینکه بنده شب گذشته با مدیران این شرکت صحبت کرده‌ام و پرسیدم آیا در شرایط فعلی(خروج امریکا از برجام) مشکلی از لحاظ مالی و تجهیزات خواهند داشت یا خیر؟ بیان کرد: آنها قول داده‌اند که کار خود را در این پروژه انجام دهند و حضور سفیر بریتانیا نشان می‌دهد که دولت این کشور از این پروژه حمایت خواهد کرد.

وزیر نفت یادآور شد: از اروپا می‌خواهیم از شرکت‌های اروپایی حمایت کنند تا قراردادهای نفتی ایران را به انجام برسانند چراکه ایران در بخش انرژی قابل صرف‌نظر نیست.

زنگنه با بیان اینکه همیشه شرایط در یک روال نیست، عنوان کرد: امروز می‌بینیم برخی همسایگان ما از شرایط کنونی ما ابراز خوشحالی می‌کنند. آنها همان کسانی هستند که مدیون ما هستند. باید به آنها گفت زمستان می‌گذرد و روسیاهی به ذغال می‌ماند. ما از شرایط سخت‌تر از این هم گذر کرده‌ایم وگرنه تاریخ نداشتیم.

وی با بیان اینکه ما ملت با شعور و یک قدرت ملی داریم، گفت: کشورهای همسایه ایران بدانند این شرایط فراز و نشیب ممکن است روزی برای آنها هم اتفاق بیفتد. فراموش نکنند داعش تا پایتخت‌شان هم نفوذ کرده بود بنابراین از شرایط کنونی ایران خوشحال نشوند.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم که مشکلات حل شوند، اظهار داشت: ما ملت و دولت صلح‌جویی هستیم. پیمان‌شکن نیستیم و به قراردادهایمان وفاداریم. آنهایی که زورشان زیاد است باید متانت داشته باشند نه اینکه بلندتر عربده بکشند. ما می‌خواهیم با صلح زندگی کنیم و کشورمان را توسعه داده و ایجاد اشتغال کنیم. می‌خواهیم در منطقه هم صلح باشد و راه‌حل را نیز همیشه مذاکره می‌دانیم و به آنچه امضا می‌کنیم، متعهد هستیم.

زنگنه اضافه کرد: در بخش نفت از همه ظرفیت‌هایمان برای تولید و صادرات استفاده می‌کنیم و از گروه 1+5 منهای یک انتظار داریم پیمان‌شکنی امریکا را جبران کنند تا اطمینان کافی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی در ایران فراهم شود.

وی با بیان اینکه ما کار خودمان را می‌کنیم، تصریح کرد: ممکن است کارها کند شوند اما متوقف نمی‌شود. ضربه‌ای که ما را زمین نمی‌زند و نابود نمی‌کند، قوی‌ترمان خواهد کرد.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه بعد از 30 روز ماه رمضان که بر ما فشار می‌آید، قوی‌تر در میدان تولید نفت جهان می‌شویم، خاطرنشان کرد: کسی نمی‌تواند ما را نادیده بگیرد. باید با تدبیر جلو برویم و از شعارزدگی و احساسات جلوگیری کنیم.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزیر نفت بیژن زنگنه قرارداد نفتی شرکت انگلیسی سفیر انگلیس خروج از برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۶۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت خام با خط لوله نداریم

به گزارش قدس آنلاین، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول از مجموع این انتقالات ۷۱ میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ادامه داد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته، ۱۳۷ میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد ۳.۷ درصدی در فرآیند انتقال است که این امر نشان دهنده تعمیرات به موقع و بهتر انجام شدن عملیات است.

رحیمی خاطر نشان کرد: میزان انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد ۵.۵ میلیون نفتکش ۲۵ هزار لیتری است، در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این تفتکش‌ها می‌شود در صورتیکه مصرف خط لوله ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت است که سالانه ۱.۷ میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف سوخت می‌شود..

وی ادامه داد: خط لوله گوره به جاسک، خط لوله‌ای است که هدف اولیه آن صادرات است که ذز اساس نامه صادرات در فیلد کاری ما نیست به همین دلیل همکاران ما اکنون به عنوان پایشگر حضور دارند و قرار بر آن است که شرکت ملی نفت این پروژه را به پایان برساند که علاوه بر صادرات یک خط انشعابی به پالایشگاه بندر عباس دارد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: خط دوم ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود و با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهره‌برداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف ما مبارزه با قاچاق سوخت است و میزان انتقال سوخت به نیروگاه‌ها بیش از ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر به ۱۹ نیروگاه بوده است که با برنامه ریزی های انجام شده به سایر نیروگاه‌ها مانند نیروگاه علی آباد متصل می‌شویم.

رحیمی خاطر نشان کرد: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشده‌اند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژه‌ها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را ۲۵ تا ۳۰ سال است که متوسط عمر خطوط انتقال نفت خام ایران ۳۳ سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی کشور ۳۷ سال است اما با رسیدگی به‌موقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهره‌برداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • اعتبار بن دانشجویی نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرد/ امضای قرارداد با شرکت پُست
  • امضای قرارداد مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در اصفهان
  • اولین خروجی لیورپول بعد از کلوپ مشخص شد
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • خروج علیه شهردار تهران
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند