Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@11:30:52 GMT

وزیر ارتباطات: فیلتر و فیلترشکن معلول بلاتکلیفی ماست

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۶۷۷۴۵

وزیر ارتباطات: فیلتر و فیلترشکن معلول بلاتکلیفی ماست

ساعت 24- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از چندگانگی در حوزه رسانه انتقاد کرد و گفت: فیلتر و فیلترشکن معلول بلاتکلیفی ماست و باید سیاست و تکلیف آن در کشور مشخص شود.

محمدجواد آذری جهرمی امروز در آستانه روز جهانی ارتباطات و در مراسم بهره‌برداری فاز نخست دولت همراه، اظهار کرد: روز ارتباطات امسال با حواشی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیتی وجود دارد و آن سردرگمی در سیاست‌گذاری حوزه رسانه نوین در کشور است. مردمی که به میهن خود و نظام علاقه‌مندند، نمایندگان مجلس و دولتمردان را انتخاب می‌کنند، از طرفی مجلس منتخب مردم قانونی برای ماهواره را تصویب می‌کند، قانون و دستگاه قضا حکم می‌دهد و پلیس نیز اجرا می‌کند. با این وجود هم مردم و هم مجلس در مقابل این موضوع مقاومت می‌کنند و آن را نمی‌پذیرند.

وی با بیان اینکه علت را بیابیم، فیلتر و فیلترشکن معلول بلاتکلیفی ماست گفت: این موضوعات از زمان شبکه‌های اجتماعی اورکات، فیس بوک و وی چت وجود داشته است. باید یک سیاست و تکلیف در کشور مشخص شود و در تقابل با افکار عمومی، سیاست‌ها مشخص باشد. ما نباید نیروهای منابع انسانی خود را نابود کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های موجود برای سیاستگذاری اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی، مجلس به لحاظ قانونگذاری و مجمع تشخیص مصلحت نظام به لحاظ سیاستگذاری ظرفیت‌های موجود هستند. ما نیز دیدگاه‌هایمان را به صورت شفاف گفته‌ایم. باید حقایق جامعه را مطرح کرد و فضا نباید طوری باشد که از گفتن حقایق منع شویم. افکار عمومی را نباید به سمتی سوق داد که دچار خودفیلتری شوند.

پوشش سراسری ۱۲۴۶ شهر به اینترنت

وی با اشاره به گزارشی از توسعه رشد شاخص‌های ICP بیان کرد: تمامی ۱۲۴۶ شهر کشور از خدمات نسل سه و چهار بهره‌مند شده‌اند، در حالی که این عدد تا پایان سال قبل حدود ۵۰ درصد بود. همچنین ما در ابتدای دولت دوازدهم تمام ۶۵ هزار روستا و آبادی پایش کردیم. طبق جمع‌آوری شاخص‌های مناطق کم‌تر برخوردار از جهت ارتباطات ثابت، موبایل و اینترنت، در حال حاضر ۳۵ درصد مناطق روستایی از ارتباطات برخوردار بودند که در هفت ماه گذشته توانستیم به شاخص ۵۵ درصدی برسیم.

آذری جهرمی با تاکید بر عقب ماندگی کشور در حوزه ارتباطات ثابت، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار پورت فیبر نوری واگذار شده که عقب ماندگی در برنامه محسوب می‌شود. شاخص گذاری ما این است که تا پایان سال جاری به دو میلیون پورت برسیم. حجم ارتباطات بین‌الملل ما از ۷۳ گیگابیت در ابتدای دولت اکنون به ۱۲۰۰ گیگابیت رسیده است. در ظرفیت شبکه داخلی از ۶۴۰ گیگ به ۵.۴ ترابیت رسیدیم. همچنین میزان ترافیک داخلی در ابتدای دولت ۴۰ درصد بود که با تشکیل مصوبه تنظیم مقررات ارتباطات ۱۶ درصد رشد کلی در محتوای داخلی داشتیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در زمینه شاخص‌های رشد توسعه (IDI) امسال به بالاترین نرخ رشد زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در منطقه و رتبه دوم در دنیا رسیدیم. در برنامه ششم توسعه، ۳۰ رتبه ارتقاء آمده است که البته در گزارش سال ۲۰۱۸ با توجه به توسعه‌های انجام شده از جمله پوشش سراسری اینترنت، رشد قابل توجهی خواهیم داشت.

وی با اشاره به میزان مشترکان فعال موبایل بیان کرد: همان طور که پیش از این هم اشاره شد، در شبکه همراه اول از ۵۰ میلیون مشترک فعال، ۱۸ میلیون همچنان از خدمات گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند. در ایرانسل از ۳۰ میلیون مشترک، ۹ میلیون مشترک از گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند. البته اجاره رجیستری به اپراتورها کمک می‌کنند که با باندلینگ این اعداد را کاهش دهند.

شعار امسال؛ توسعه استفاده از فناوری اطلاعات

آذری جهرمی با تاکید بر لزوم رشد شاخص‌های توسعه بیان کرد: شعار امسال توسعه استفاده از IT است و این موضوع توانمندسازی‌هایی از جمله دولت همراه می‌خواهد. ما برنامه داریم شاخص IDI را ۳۰ رتبه ارتقاء دهیم. سال گذشته در حوزه دسترسی به فناوری اطلاعات رتبه ۶۷ را داشتیم، هر چند ما شاخص دیگر EGDI (خدمات دولت الکترونیک) را داریم که در رتبه ۱۰۲ هستیم و باید آن را نیز ارتقاء دهیم.

تلاش برای اتصال خدمات دستگاه‌ها

وی با بیان اینکه سازمان‌های ما به صورت سیلندری خدمات خود را ارائه می‌کنند، گفت: دولت گذشته تلاش کرد زیرساخت اتصال سازمان‌ها را فراهم کند و در این دولت برای کارکرد دولت الکترونیک و دولت همراه، تلاش ما بر اتصال است. نمونه‌ای از این کارکردها پروژه رجیستری بود که سه دستگاه به هم متصل شدند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: دولت همراه یک اقدام فنی نیست بلکه یک اقدام اجرایی در بدنه دستگاه‌های دولت است. ایده ما این بود دولت را روی گوشی‌های مردم بیاوریم. بزرگترین ویژگی دولت همراه این است که به صورت سفارشی با مردم صحبت کند، بدین صورت که مردم احراز هویت می‌شوند و می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. بنابراین دیگر نیازی به کپی کردن کارت ملی مردم برای قرار گرفتن در دستگاه‌ها نیست.

نظارت عمومی مردم بر اپراتورها با سیستم مبتنی بر نقطه جغرافیایی

آذری جهرمی با تاکید بر لزوم نظارت و بهبود کیفیت اظهار کرد: سرعت توسعه فناوری اطلاعات و زیرساخت‌ها در کشور بسیار خوب بوده اما مردم همزمان از ما مطالبه کیفیت دارند. مرکز مانیتورینگ پایش شاخص‌های کیفی مخابرات و همراه اول در راستای ارتقای شاخص‌های کیفی راه‌اندازی شده و نشان می‌دهد ما به دنبال بهبود کیفیت هستیم. مکمل اپراتورها، سیستم نظارت مردمی است که در این راستا امروز این سیستم مبتنی بر نقطه جغرافیایی رونمایی شد و از این پس اپراتورها مطابق وعده‌ای که داده بودیم، در معرض نظارت عمومی مردم هستند.

وی ادامه داد: این توسعه زیرساخت‌ها توانمندساز بازیگران لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات و عرصه تحول دیجیتال هستند، یعنی گروه‌هایی که تحت عنوان کسب و کار نوپا می‌شناسیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به طرح نوآفرین که مقرر بود امروز به تصویب برسد، اظهار کرد: طرح نوآفرین برای رفع موانع کسب و کارهای نوپا که در ۱۸ ماده تنظیم شده امروز در دولت مطرح شد و مقرر بود تصویب شد اما برای برخی از اصلاحات حقوقی به کمیسیون اقتصاد دولت ارجاع شد تا در جلسه آینده هفته دولت به تصویب برسد. این طرح به مشکلات بیمه، نظام تامین منابع، مالیات و مجوزهای کسب‌وکارها می‌پردازد. همچنین از این پس پارک‌های فناوری توسعه اقتصاد دیجیتال را در استان‌های متعدد خواهیم داشت که از دستاوردهای توسعه فناوری اطلاعات است.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: وزیر ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم

به گزارش همشهری آنلاین، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با لوکیا ایسانگا ناکاداما معاون نخست وزیر اوگاندا دیدار و درباره توسعه روابط در حوزه های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت وگو کرد.

وزیر ارتباطات در این دیدار با اشاره به روابط دو کشور و سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، بر لزوم توسعه همکاری های فناوری اطلاعات و ارتباطات بین دو کشور تاکید کرد. زارع‌پور در ابتدا با معرفی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، زمینه های کاری مختلف این وزارتخانه از پست، فضایی و زیرساخت تا دولت الکترونیک و ... را معرفی کرد.

زارع پور با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری دیپلماسی اقتصادی در قاره آفریقا و تلاش برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی در این دولت، تاکید کرد: شرکت های فنی و مهندسی ایرانی در کشورهای مختلف آفریقایی و غیرآفریقایی پروژه های مهم زیرساختی را به انجام رسانده اند و این آمادگی وجود دارد تا پروژه های مشابه در حوزه های ارتباطات و اطلاعات نیز در این کشور ( اوگاندا) اجرایی شود.

وزیر ارتباطات به سفر هفته آینده معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه به اوگاندا اشاره کرد و گفت: این سفر با همراهی شرکت ها، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران حوزه فناوری اطلاعات انجام می شود و امیدوارم که این رفت و آمدها باعث گسترش روابط در این حوزه شود.

به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زارع پور با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان بسیاری در حوزه های مختلف از جمله شرکتهای فناوری ارتباطات که زیرساخت دولت الکترونیک در ایران را با توانمندی های داخلی راه اندازی کرده اند، تصریح کرد: این شرکت ها علاقه مند و آماده حضور جدی در اوگاندا و کمک به رفع نیازهای این کشور در حوزه های مختلف و همچنین آماده انتقال دانش و تجربه به همتایان اوگاندایی خود هستند.

وزیر ارتباطات در این دیدار برای میزبانی وزیر تکنولوژی و فناوری اوگاندا اعلام آمادگی کرد و گفت: هیاتی ایرانی در آینده نزدیک با هدف مذاکرات تخصصی برای توسعه همکاری های فیمابین به اوگاندا سفرخواهد کرد.

معاون نخست وزیر اوگاندار نیز با اعلام خرسندی از حضور در ایران و بازدید از ظرفیت ها و توانمندی های این کشور در حوزه های مختلف، برای استفاده از این ظرفیت ها در جهت توسعه ارتباطات اعلام آمادگی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که هیئت ایرانی را به وزیر مربوطه در دولت اوگاندا مرتبط سازد. ناکاداما لزوم آموزش نیروی انسانی اوگاندایی را یادآور شدند و از دوستان ایرانی درخواست کمک در زمینه کارورزی دانش آموختگان در حوزه ای سی تی و تربیت عملی و مهارتی نیروهای اوگاندایی را داشتند.

بیشتر بخوانید:

پروانه یکپارچه شبکه و خدمات به سه اپراتور ارتباطی اعطا شد

پیگیری تفاهمات انجام شده در سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، از جمله ارئه خدمات مشاوره فنی و مهندسی در خصوص گسترش نسل چهارم و پنجم تلفن همراه و نیز معرفی شرکت های توانمند ایرانی برای پیاده سازی این فناوری، مساعدت در تامین و تولید تجهیزات اصلی حوزه ارتباطات و مخابرات؛ کمک به ارتقای تکنولوژی های مخابراتی و ارتباطاتی و انجام بررسی های لازم بمنظور ایجاد بسترهای تحقق اقتصاد دیجیتال، برخی از محورهای دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر اوگاندا بود.

دو طرف ابراز امیدواری کردند با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، امکان تبادل هیئت های سطح بالا فراهم شود.تفاهم سیاسی و زمینه های همکاری بین طرفین در همه حوزه های مورد اشاره می تواند منجر به قرارداد یا تفاهمنامه همکاری گردد.

کد خبر 848870 برچسب‌ها وزارت ارتباطات‌ و فناوری اطلاعات عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات سازمان فضایی ایران شرکت پست ایران و اوگاندا اینترنت اوگاندا

دیگر خبرها

  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری