Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا) ​به نقل از العربی الجدید، چند روز پس از اعلام پایان بحران اشغالگری امارات در "سقطری" توسط دولت دست نشانده سعودی، اما این اشغالگری همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد که رژیم سعودی وارد خط بحران شده تا زمام امور را در این جزیره راهبردی یمن به دست گیرد و به بهانه حل بحران دولت دست نشانده خود و ابوظبی و بازسازی، حضور خود را در این جزیره تقویت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی منابع محلی در سقطری به العربی الجدید گفتند که نیروهای اماراتی که قرار بود بعد از تحویل فرودگاه و بندر سقطری این جزیره را ترک کنند، کماکان به حضور خود در این جزیره ادامه می‌دهند و این در حالی است که تردید‌هایی در خصوص پایبندی امارات به تعهداتش در خصوص بازگرداندن اوضاع این جزیره به قبل از حضور خود بر اساس توافقی که زیر نظر کمیته نظامی عربستان امضاء شد، وجود دارد.
به جای خروج امارات از جزیره سقطری، اعضای هیئت دولت دست نشانده سعودی در اقدامی بسیار سؤال بر انگیز این جزیره را به سمت عدن ترک کردند و پس از حضور چند ساعته در عدن به ریاض رفتند.
همزمان با خروج دولت دست نشانده سعودی از سقطری، معادله تا حدی در  این جزیره تغییر کرده است. بعد از اینکه ائتلاف متجاوز سعودی از اعزام نیروهای سعودی به این جزیره برای آموزش نیروهای یمنی خبر داد، ریاض هیئتی عالی‌رتبه به ریاست "محمد آل جابر" سفیر خود در یمن که مسئول مرکز پشتیبانی عملیات انسانی و مسئول بازسازی نیز است، اعزام کرد.
سفیر سعودی و هیئت همراه او جایگزین دولت دست نشانده این رژیم که با اعلام حل بحران سقطری این جزیره را ترک کردند، به شمار می‌روند.
آل جابر پس از ورود به یمن نشست‌هایی را با مقامات استان ارخبیل سقطری برگزار کرد و از افتتاح دفتری برای بازسازی در این جزیره خبر داد.
گفتنی است که بازسازی و خدمات رسانی دروازه ورود ابوظبی به سقطری طی سه سال گذشته به شمار می‌رود.
فعالیت هیئت سعودی در سقطری نشان می‌دهد که چگونه طرح‌های خدمات رسانی کلید درگیری در این منطقه استراتژیک در یمن به شمار می‌رود.
دولت دست نشانده سعودی نیز بیش از دو هفته قبل هنگام ورود به سقطری افتتاح پروژه‌های خدمات رسانی و ساخت و ساز مانند بهره‌برداری از جاده‌ها و دفاتر دولتی و امنیتی را کلید زد، امری که خشم ابوظبی را برانگیخت.
از نکات عجیب این است که سطح خدمات رسانی در سقطری متناسب با حجم پروژه‌های اعلام شده نیست، بلکه خدمات رسانی فقط دروازه‌ای برای نفوذ و تثبیت حضور در این جزیره به شمار می‌رود.
تحولات ۷۲ ساعت گذشته نشان می‌دهد که ریاض وارد سقطری شده تا حضور مستقیم خود را در عرصه نظامی و سیاسی تثبیت و ارتباطات خود را با سرشناسان و مقامات محلی از طریق افتتاح پروژه‌ها و دفتری برای بازسازی گسترده‌تر کند و به طور خلاصه می‌توان گفت که ریاض حضور خود در در سقطری را که از موقعیت استراتژیک بین‌المللی برخوردار است تقویت کرده است.
جزیره سقطری یمن در حدفاصل خلیج عدن و اقیانوس هند و در نزدیکی سواحل سومالی قرار دارد که در کنترل نیروهای وفادار به دولت فراری یمن بود.
رسانه های یمنی به نقل از منابع محلی اعلام کردند که بیش از ۱۰۰ نظامی اماراتی به صورت ناگهانی با چهار فروند هواپیما وارد جزیره سقطری شده و نیروهای دولت فراری یمن را از آن اخراج کردند.
انصارالله اعلام کرده است این جزیره متعلق به یمن بوده است و این اقدام تجاوز آشکار به خاک یمن بوده است. 
​اقدام امارات درحالی است که این کشور از هم پیمانان دولت فراری یمن و یکی از طرف های فعال ائتلاف متجاوزان این کشور است که از سه سال پیش درکنار عربستان سعودی و به بهانه بازگرداندن دولت فراری "عبدربه منصورهادی" هزاران شهروند یمنی را به خاک و خون کشیده است.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۸۲۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه

در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان، وی با همتای سعودی خود تحولات مربوط به اوضاع غزه و شهر رفح را مورد بررسی قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در سفر به عربستان سعودی دیداری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مربوط به نوار غزه و شهر رفح و اهمیت برقراری آتش‌بس در غزه گفتگو کردند.

«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم در این نشست اعلام کرد که باید تلاش‌هایی در راستای حل مسالمت‌آمیز همه درگیری‌ها انجام شود و منطقه از خطرات جنگ در امان بماند.

وی تأکید کرد: مهمترین چالش برای دستیابی به صلح، شکست جامعه جهانی در حل مسئله فلسطین است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: خواهان آتش‌بس فوری در غزه و پایان عملیات نظامی (تجاوزات رژیم صهیونیستی) و آزادی اسیران و رساندن کمکها هستیم.

در شرایطی که دولت آمریکا همچنان به حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و مانع توقف جنگ غزه می‌شود، وزیر خارجه این کشور مدعی شد: باید تلاش‌ها را برای رسیدن به ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تقویت کنیم.

روز گذشته نیز ریاض شاهد برگزاری نشست کمیته وزرای تعیین‌شده از سوی اجلاس مشترک عربی ـ اسلامی درباره نوار غزه بود. این نشست در ریاض با حضور نمایندگان قطر، مصر، اردن و ترکیه به‌همراه «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و همچنین «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) برگزار شد.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای درباره این نشست اعلام کرد که در نشست کمیته وزرای تعیین‌شده در اجلاس عربی ـ اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته شد در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی و قوانین حقوق‌بشری جهانی توسط اسرائیل و جنایت‌های جنگی آن در غزه و کرانه باختری اشغالی، تحریم‌های مؤثری علیه این رژیم از جمله توقف صادرات سلاح برای آن اعمال شود.

حاضران در این نشست همچنین بر لزوم فعال کردن سازوکارهای حقوقی بین‌المللی جهت محاکمه مسئولان اسرائیلی به‌خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین و همچنین بر ضرورت توقف تروریسم شهرک‌نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها و اتخاذ مواضع جدی و قاطع در برابر این جنایت‌ها تأکید کردند.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلنشست 6جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد