Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@04:02:22 GMT

مبتلایان به زخم معده می توانند روزه بگیرند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۰۳۳۲۵

مبتلایان به زخم معده می توانند روزه بگیرند؟

دکتر محمدجعفر فره‌وش، فوق تخصص گوارش و کبد می گوید اگری فردی در گذشته به زخم معده مبتلا بوده و اکنون بیماری وی بهبود یافته می تواند روزه بگیرد در غیر این صورت باید با متخصص گوارش مشورت کند.

ایران آنلاین /وی گفت: گفت: اگر افراد در گذشته به این بیماری ها مبتلا بودند و در حال حاضر درمان شدند می توانند در ماه رمضان روزه بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید به خاطر داشت اگر این افراد با روزه داری دچار خونریزی، درد و یا ناراحتی های شدید شدند باید به متخصص گوارش مراجعه و از روزه گرفتن خودداری کنند.

وی افزود: افرادی نیز که تحت درمان هستند باید با مشورت پزشک و در صورت صلاحدید روزه داری کنند زیرا در غیر این صورت بیماری آنها تشدید می یابد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با توجه به راه ای پیشگیری از بروز درد معده در ساعات افطار و پایان ماه رمضان، بیان کرد: به افراد توصیه می شود برای حفظ سلامت دستگاه گوارشی، روزه خود را با مصرف غذاهای سبک آغاز کنند و مایعات به خصوص آب به مقدار فراوان بنوشند.

فره‌وش با تاکید براینکه مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده در وعده افطار به دستگاه گوارش آسیب می زند، تصریح کرد: مصرف غذاهایی مانند کله پاچه، حلیم، انواع غذاهای سرخ شده و ... موجب بروز احساس درد معده در افراد روزه دار می شود.

وی یادآور شد: هم چنین افراد باید در مصرف غذاهای حاوی حبوبات مانند انواع آش و سوپ اعتدال را رعایت کنند زیرا مصرف حبوبات به مقدار زیاد موجب بروز نفخ و دردهای گوارشی می شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد با توصیه براینکه روزه داران باید پس از گذشت ساعاتی از افطار یک غذای سبک تحت عنوان شام را مورد استفاده قرار دهند، افزود: افراد باید در این فاصله زمانی میوه، سبزیجات و مایعات را مورد استفاده قرار دهند و حتما به ورزش و تحرک بپردارند.

فره‌وش ادامه داد: مصرف میوه و سبزی مانند خیار، گوجه، کاهو .... پس از افطار موجب ذخیره آب در بدن می شود و این امر موجب کاهش احساس تشنگی طی روزه داری می شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: هم چنین به روزه داران توصیه می شود برای حفظ سلامت دستگاه گوارشی به هیچ عنوان شربت های غلیط را در وعده افطار مورد استفاده قرار ندهند./ سلامت نیوز
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۰۳۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کنند

عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: نان کامل یا نان سبوس دار، به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

او افزود: نان تهیه شده از آرد سفید، به دلیل درصد سبوس گیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شود، از کامل‌ترین نان‌ها به شمار می‌رود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان کامل در دمای کمتر و زمان طولانی‌تری نسبت به نان سفید پخت می‌شود، گفت: وجود فیبر بیشتر در نان کامل باعث ایجاد سیری زودرس و کاهش جذب قند و کلسترول در دستگاه گوارش و پیشگیری از چاقی می‌شود و از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌های گوارش به‌ویژه سرطان کولون پیشگیری می‌کند.

او با اشاره به افزایش کیفیت و توسعه دسترسی به نان کامل و ارتقای آگاهی جامعه در این خصوص تصریح کرد: با توجه به افزایش نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل در شهر شیراز، شهروندان با توجه به فراهم شدن این ظرفیت تلاش کنند نان سفره خود را از نان‌های کامل تهیه کنند.

اطلاعات و آدرس نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل در صفحه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، به نشانی اینترنتی https://fhc.sums.ac.ir/uploads/۱۱۸/Nutrition/public%۲۰education/۳۴.pdf جهت دسترسی عموم قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • تشدید نظارتهای صنفی درچهارمحال و بختیاری
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • ۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کنند
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟