Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک‌هفته‌ای دنبالش بودم. از این سینما به آن سینما. از سپاهان به فلسطین و از پردیس چهارباغ به گردوخاک‌های ساحل در حال ساخت. آخرش در همان سینما سپاهان حاضر شد مصاحبه کند. مصاحبه‌ای که بیرون از دفترش و در حضور منشی دفتر امور سینمایی حوزه هنری استان اصفهان انجام شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بله مصاحبه ما با مصطفی حسینی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور سینمایی موسسه بهمن سبز استان اصفهان، در میانه مصاحبه از من خواست ضبط صدایش را متوقف کنم. صحبت‌های ما پیش از خاموش شدن دستگاه ضبط صدا پیش روی شما است.

براساس آمار سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تمام کشور، افزایش ۱۸ درصدی مخاطب را در نوروز ۹۷ نسبت به نوروز ۹۶ شاهد بوده‌ایم. اصفهان چه جایگاهی در این میانگین کشوری دارد؟

اصفهان بین ۳۰ تا ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته، افزایش مخاطب داشته و علاوه بر افزایش تعداد مخاطب، ازلحاظ فروش هم رشد خوبی داشته‌ایم. دلیل این مسئله، چیدمان مناسب در اکران است، به این معنی که فیلم‌های خوبی در ژانرهای مختلف مانند کودک، ارزشی، مخاطب خاص و کمدی داشته‌ایم که باعث می‌شد طیف‌های متفاوتی از مخاطبان بتوانند راضی از سالن سینما بیرون بروند.

برخی از مدیران سینماهای سراسر کشور، مثل مدیر سینما آزادی تهران که جزء سینماهای زیر نظر حوزه هنری است، با توجه به افزایش قیمت بلیت، معتقدند مبلغ فروش فیلم‌ها افزایش‌یافته، اما نسبت تماشاچیان نسبت به سال گذشته کمتر شده است. این موضوع، درباره اصفهان هم صادق است؟

اصفهان، افزایش قیمت بلیتی نداشته، پس ما براساس همان مسئله افزایش مخاطب، فروش بیشتری داشته‌ایم.

آمار سامانه بلیت‌فروشی «سینما شهر» چه تفاوتی با آمار سامانه بلیت‌فروشی «سینما تیکت» دارد؟

«سینما شهر»، آمار خود را از همان «سینما تیکت» می‌گیرد. اکنون، اکثر سینماهای کشور به سامانه سینما تیکت متصل هستند. البته بعضی شهرها هم سامانه‌های خصوصی خود را دارند.

آیا پردیس سینمایی ساحل، برای رقابت با پردیس سینمایی خصوصی سیتی سنتر که آماده بهره‌برداری است، در حال ساخت است؟

خیر. پردیس سیتی سنتر در سپاهان‌شهر قرار دارد که اصلاً سینمایی در آن وجود ندارد و این حرف‌ها اصلاً صحیح نیست. اصفهان، پتانسیل بسیار بالایی دارد و ما هم باید مانند شهرهای شیراز و مشهد، چندین و چند پردیس سینمایی داشته باشیم. در استاندارد جهانی، به‌ازای هر ده هزار نفر، باید یک سالن سینما وجود داشته باشد و با توجه به استانداردهای کشور خودمان، به‌ازای هر هشتاد هزار نفر، یک سالن سینما نیاز داریم. ما از این استانداردها بسیار عقب هستیم و نتیجه می‌گیریم که به این دلیل، رقابتی وجود نخواهد داشت. برای مثال، فیلم «لاتاری» با این‌که در سه سالن سینما اکران شده، ولی مخاطبانی بوده‌اند که از هر سه سانس، دست‌خالی برگشته‌اند، پس نهضت سالن‌سازی باید ادامه پیدا کند.

پردیس سینمایی چهارباغ، فروش بیشتری دارد یا سینماهای تک‌سالن اصفهان؟

بگذارید مثالی بزنم. یک سوپرمارکت کوچک با یک هایپرمارکت بزرگ قابل‌قیاس نیست. شما در یک هایپرمارکت بزرگ می‌توانید انواع و اقسام اجناس را در اختیار مردم قرار دهید، ولی در سوپرمارکت‌ها، این کار، چندان میسر نیست. این اتفاق در اکران فیلم‌ها هم افتاده و طیف‌های مختلف مردم را در سینماها داشته‌ایم، به‌ویژه امسال که از سینمای کودک، هم یک فیلم اکران شد و در حوزه‌های دیگر مانند سینمای ارزشی هم فیلم «به‌وقت شام» مخاطب خوبی داشت. درزمینهٔ سینمای کمدی هم «تگزاس»، مخاطب خود را به سینماها کشاند. سینمای اجتماعی هم با «لاتاری»، فروش خوبی داشت. همچنین قاعدتاً به دلیل این‌که تعداد فیلم‌های در حال اکران در پردیس‌های سینمایی بیشتر است، فروش و ظرفیت آن‌ها بیشتر است، ولی سینماهای تک‌سالن هم به دلیل این‌که بازسازی و نوسازی شده‌اند، فروش فوق‌العاده‌ای داشته‌اند.

به‌طورکلی، نوسازی سینماهای حوزه هنری در چند سال اخیر، تأثیری بر روی میزان فروش گذاشته است؟

بازسازی پردیس سینمایی چهارباغ و سینما فلسطین و نوسازی سینما سپاهان، اقبال مردم به فیلم دیدن را بیشتر کرده است.

به‌جز چهار روز اول و چهار روز آخر تعطیلات نوروز، بقیه روزهای نوروز، جزء تعطیلات رسمی کشور نیستند، ولی گیشه‌های سینماها، بلیت‌های نیم‌بها را در این روزها قبول نمی‌کردند. دلیلش چه بود؟

همیشه قاعده بر این بوده که از ابتدا تا انتهای تعطیلات عید نوروز، تعطیل سینمایی محسوب شود و بلافاصله پس از تعطیلات، به قانون پیش از عید برگردیم. در همه‌سال‌های اخیر، همین قاعده بوده است.

بازسازی و نوسازی پردیس ساحل در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

زمان افتتاح آن را عید فطر در نظر گرفته‌ایم، ولی ممکن است تأخیری هم پیش بیاید، همانند پردیس چهارباغ که کمی با تأخیر افتتاح شد. سالن ۷۰ نفره این پردیس، در تمام سانس‌های طول روز، در اختیار گروه سینمایی هنر و تجربه قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، دو سالن برای فیلم‌های کودک و نوجوان و یک سالن هم پس از تصویب طرح اکران فیلم‌های خارجی، برای اکران این فیلم‌ها در نظر گرفته‌شده است.

قرار بود از آذرماه سال گذشته، یکی از سالن‌های پردیس سینمایی چهارباغ، به‌جای سالن نامناسب سوره، در اختیار اکران‌های گروه هنر و تجربه قرار بگیرد، ولی این اتفاق نیفتاد. دلیلش چه بود و آیا پردیس ساحل هم بدون اختصاص دادن سالنی به گروه هنر و تجربه، افتتاح خواهد شد؟

قرارداد گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران با حوزه هنری اصفهان که مالک سالن سوره است، تمام شد و پس‌ازآن، تمدید نشد. قرار بود تا اختصاص سالنی جدید به گروه سینمایی هنر و تجربه، امور سینمایی حوزه هنری استان اصفهان، به‌صورت تک‌سانس یا چندسانس، سالنی را در پردیس سینمایی چهارباغ در اختیار این گروه قرار دهد. ابتدا قرار بود فیلم‌ها در کافه رادیو این پردیس اکران شود، ولی ظرفیت کافه رادیو کم بود و فیلم‌هایی هم که در چرخه اکران بودند، قراردادشان تمام نشده بود و باید تا اتمام اکران آن‌ها صبر کنیم، اما اکنون فیلم‌های این گروه سینمایی به‌صورت تک‌سانس در این پردیس سینمایی اکران می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اکران در اصفهان پردیس سینمایی چهارباغ حوزه هنری استان اصفهان سیتی سنتر اصفهان سینما ساحل سینما سپاهان سینما سوره اصفهان سینما فلسطین موسسه بهمن سبز حوزه هنری هنر و تجربه اصفهان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۴۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد

رئیس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

 محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی، چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویداد‌های سینمایی، جریان کشف استعداد‌های انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی را به دست آورد.

جهش و نهضت تولید با مشارکت خانواده سینما

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاورد‌هایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب دکتر اسماعیلی، اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت‌های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت‌های تولیدی در شورای عالی تولید گفت: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی، اخلاقی، امسال در زمینه، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسائل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما خاطرنشان ساخت: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینما‌ها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانر‌های فیلم‌های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که سال گذشته شاهد رکورد‌های تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانر‌های سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از اینها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسائل جاری مدیریت سینما مطرح ساختند.

گفتنی است: جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

منبع: روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • عکس | حامد بهداد با عینک قرمز به سینما می‌ِآید!
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • ۳ فیلم در راه اکران
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد