Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس صالحی جمعه شب در مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام در نیشابور افزود: این شهر از یک سو شهر اهل بیت (ع) است که امام مهربانی بر آن گام نهاده و حدیث گفته و اصحاب امامان در این محیط زیسته اند.

ایران آنلاین /وی اظهار داشت: این شهر، شهر دانش است که در برگ برگ اوراق دانش نامی از نیشابور در رشته های مختلف وجود دارد و همچنین شهر ادب و هنر از ثعلبی ها تا ادیب نیشابوری اول و دوم و از خیام و عطار ها تا شفیعی کدکنی هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: نیشابور شهری است که نحله های گوناگون در طول تاریخ در آن و در کنار هم زیسته اند، شهر مقاومت و پایداری است که در مقابل هجوم تاتار ایستاد و گرچه به ظاهر قلع و قمع شد ولی ققنوس وار برخاست و سرداران بزرگی از این سرزمین برخاستند.
صالحی افزود: نیشابور، شهر فرهنگ اندیشه و کتاب است و با کتاب و کتابخوانی پیوند عمیق داشته است.
وی اظهار کرد: نیشابور گنجینه ماندگار تاریخ ایران است و در میان این گنجینه خیام چون ستاره ای می درخشد. وی گفت: در تاریخ ایران دانشمندان و فیلسوفان فراوان داشته و داریم اما خیام در ابعاد گوناگون فلسفه، نجوم، ریاضیات و شعر در زمان خود و پس از آن مشهور بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بسیاری از فیلسوفان، ستاره شناسان و ریاضیدان ها نیز شعر می گفتند ولی خیام در بین همه اینها ستاره و در همه حوزه ها ابر مرد بود.
وی اظهار کرد: خیام ستاره شناسی بود که تقویم جلالی را خلق کرد، ریاضیدان و فیلسوفی بود که لقب حجت الحق گرفت و شاعری بود که شعرش آب روان روزگاران شد.
وی گفت: خیام در همه این رشته ها ستاره ایران و جهان بود و در تمام این حوزه ها ایران را با نام خیام می شناسند.
صالحی افزود: خیام، کم بدیل و اگر اغراق نباشد بی بدلیل ترین ستارگان ایران است که بیش از گذشته باید قدر دانسته شود.
وی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی می کند خیام را به کمک ایران دوستان و خیام دوستان قدر بداند.
حمید گرمابی نماینده مردم شهرستان های نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: نیازمند بنیاد عطار و حکیم عمر خیام هستیم تا این مفاخر را به جهانیان بهتر بشناسانیم.
هاجر چنارانی دیگر نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مردم نیشابور ثابت کرده اند که در حوزه کتاب و کتابخوانی اهتمام و توجه ویژه دارند و امیدواریم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور به معاونت کل ارتقا یابد و همچنانکه 2 روز ملی از نیشابور در تقویم ملی ثبت شده، روز ورود حضرت امام رضا (ع) به نیشابور نیز به نام روز ملی در تقویم ثبت شود.
در این مراسم نشان ویژه خیام توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دکتر کاووس حسنلی اهدا شد و از برگزیدگان جشنواره از توس تا نیشابور قدردانی گردید.
28 اردیبهشت ماه در تقویم رسمی ایران به عنوان روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری ثبت شده است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۴۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  علیرضا نوروزی گفت: ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال استان در سال‌جاری با حضور نویسندگان و مولفان بومی برگزار می‌شود.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی  آذربایجان‌غربی با اشاره به شرایط جشنواره، ادامه داد: آثار ارسالی باید برای اولین بار در محدوده زمانی ۰۱/‏۰۱/‏۱۴۰۱ تا ۲۹/‏۱۲/‏۱۴۰۲ منتشر شده باشند و ملاک انتشار تاریخ درج شده در شناسنامه کتاب است.

وی افزود: همچنین آثار ارسالی باید دارای برگه اعلام وصول باشد و کتاب‌هایی که توسط ناشران استان به چاپ رسیده‌اند و کتاب‌های که توسط نویسندگان و مولفین بومی و غیربومی در استان آذربایجان‌غربی تالیف و توسط ناشران کشور منتشر شده است، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

نوروزی ادامه داد: از هر عنوان کتاب باید ۲ نسخه به دبیرخانه جشنواره کتاب سال استان ارسال شود و کتاب‌های ارسالی باید در یکی از گروه‌های تالیف، ترجمه و تصحیح قرار گیرند.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در زبان کتاب برای ارزیابی قرار نخواهد گرفت، اظهار کرد: کتاب‌های کمک درسی و نسخه عکسبرداری شده مورد ارزیابی قرار نخواهد گرفت.

وی افزود: علاقه‌مندان تا ۳۱ ام مردادماه سال‌جاری فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی ارومیه، خیابان ارشاد، روبه‌روی بیمارستان امام خمینی (ره)، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی ارسال کنند.

مسابقه کتاب سال استان آذربایجان‌غربی با همکاری خانه کتاب ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی در ارومیه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت معصومه حائری
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • رئیس‌جمهور وارد تهران شد
  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن