Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@12:54:22 GMT

تعطیلات زمستانی بچه‌ها منهای والدین

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۸۸۸۸

هوا آلوده می‌شود و به مرز هشدار می‌رسد. آنقدر که دیگر هیچ کس نمی‌تواند در آن نفس بکشد. دانش‌آموزان را تعطیل و طرح ترافیک را از در منزل اجرا می‌کنند، اما فایده‌ای ندارد. آن وقت سازمان محیط‌زیست که می‌بیند دیگر کاری از دستش بر نمی‌آید، طرح شکست خورده تعطیلات زمستانی مدارس را دوباره مطرح و برای اجرای آن پافشاری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که اجرای آن به روند درسی دانش‌آموزان آسیب می‌زند. حالا هم مجدداً وزارت آموزش‌و‌پرورش موافقت خود را با طرح شکست خورده تعطیلات زمستانی اعلام کرده است.
چند وقتی است که زمزمه تعطیلی زمستانی مدارس به گوش می‌رسید تا اینکه سید‌محمد بطحایی، وزیر آموزش‌و‌پرورش اواخر هفته گذشته گفت: با طرح ۱۴ روزه تعطیلات زمستانی مدارس موافق هستیم و میان دستگاه‌های مختلف هم اجماع‌نظری در این زمینه وجود دارد. بنابراین در حال اقدام و برنامه‌ریزی برای چگونگی اجرای این طرح هستیم. در تلاشیم قبل از آغاز سال تحصیلی جدید این برنامه را آماده کنیم.
هنوز از یاد‌ها نرفته است که سال گذشته نیز موضوع تعطیلی یکماهه مدارس در فصل زمستان و تغییر زمان شروع فعالیت آن از مهر به شهریور مطرح شده بود، اما مجلس با آن مخالفت کرد. حالا مسئولان دولتی بدون توجه به آن از آماده شدن طرحی دیگر برای تعطیلات ۱۴ روزه مدارس در فصل زمستان خبر می‌دهند!

طرح شکست خورده

طرح و ایده تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس، اولین‌بار در سال ۱۳۳۶ از سوی وزارت فرهنگ آن زمان مطرح شد که به دلیل نبود توافق بر سر اجرای آن تا سال ۷۵ سخنی از آن به میان نیامد، اما در سال ۷۵ طرحی مطرح شد که بر مبنای آن قرار شد ۱۰ روز در میانه زمستان تعطیل باشد؛ طبق این طرح، دانش‌آموزان ۱۵ روز زودتر و در میانه شهریورماه سال تحصیلی را آغاز می‌کردند تا تعطیلات زمستانی داشته باشند. محمدعلی نجفی که آن زمان وزیر آموزش‌و‌پرورش بود، هدف از اجرای این طرح را امکان مسافرت‌های زمستانی خانواده‌ها و ایرانگردی در فصل زمستان اعلام کرد، بنابراین برای مدتی این طرح اجرا شد، اما با توجه به مشکلاتی که در برخی مناطق به دلیل ناسازگاری جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و سپس ترمی- واحدی شدن مدارس به وجود آمد، عملاً به فراموشی سپرده شد. اصرار وزارت آموزش‌و‌پرورش برای اجرای این طرح که در گذشته نظم و نظام مدارس را به هم ریخت و در نهایت موفق نشد، عجیب به نظر می‌رسد.

تعطیلات زمستانی کجا برویم؟!

از سوی دیگر خبر اجرای طرح تعطیلات زمستانی مدارس نگرانی‌هایی را نیز برای خانواده‌ها ایجاد کرده است. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانواده‌ها این است که در زمستان، امکان استفاده از فضا‌های ورزشی، تفریحی و سیاحتی مانند دیگر فصل‌های سال وجود ندارد. بنابراین اگر دانش‌آموزان در این زمان در مدرسه نباشند بیشتر ناگزیر خواهند شد در منزل بمانند.
مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش‌و‌پرورش هم با انتقاد از اجرای این طرح می‌گوید: اجرای طرح تعطیلات ۱۴ روزه زمستانی مدارس می‌تواند به برنامه درسی دانش‌آموزان آسیب بزند. باید گفت که انجام این طرح، نیازمند تغییر تقویم آموزشی است و به مصوبه مجلس نیاز دارد. بنابراین برای تغییر تقویم آموزشی ابتدا باید با مجلس توافق کنیم و سپس وارد فاز‌های بعدی و بررسی مواردی، چون تعطیلات زمستانه شویم.
آنطور که به نظر می‌رسد مسئولان آموزش‌و‌پرورش قصد دارند تجربه تلخ سال‌های پیش را که برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان از این تعطیلات زمستانی رقم خورده بود تکرار کنند. ای‌کاش متولیان امر تلاش کنند تا تصمیمات کارشناسی شده بگیرند و کمی واقع‌بینانه‌تر و سیستماتیک به قضایا نگاه کنند و تحت فشار دیگر دستگاه‌ها که برای حل مشکلات مقطعی خود مدارس را بهانه می‌کنند از اجرای تصمیمات خام و غیر‌کارشناسانه خودداری کند؛ تصمیماتی که در دراز‌مدت اثرات جبران‌ناپذیری برجای خواهد گذاشت.

روزنامه جوان

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح جزئیات افزایش حقوق ایثارگران گفت: مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال 1402 با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، 35 هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه 1402 در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

پرداخت پاداش پایان خدمت 16 هزار جانباز در سال 1402

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده 40 و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال 1401 تدوین و در 1402/12/28 اصلاح و به شماره 243461 به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده 38 قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال 1401 به مبلغ 30 هزار میلیارد برای 14 هزار و 407 نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال 1401 تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال 1401 و اوایل سال 1402 انجام پذیرفت. در سال 1402 نیز پاداش پایان خدمت 15 هزار و 996 نفر از جانبازان به مبلغ 31 هزار میلیارد ریال از محل اعتبار 35 هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

پایان انتظار 37 ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: 245 شهید در سال 1401 بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار 780 میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال 1402 پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال 1396 با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت 3 هزار و 290 میلیارد ریال به 3 هزار و 727 نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم 35 هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال 1401 به 113 هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال 1401 به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال 1401 که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان 38 درصد محاسبه و به تعداد 113 هزار و 765 نفر به مبلغ 1800 میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی 113 هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال 1402 افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال 1402 موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال 1403 را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان 20 درصد برای شهدای حالت اشتغال و 10 درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده 38 اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان 2655 میلیارد ریال به تعداد 111 هزار و 949 نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال 1403 مستمری والدین شهدا به 15 میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال 1403 افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده 38 ،39 و 40 و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان 20 درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از 7 میلیون و 80 هزار تومان در سال 1403 به عدد 15 میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری 35 درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری 138 هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود 7 میلیون و 166 هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • اجرای طرح «روز دفتر مدرسه» در آموزش و پرورش سمنان/ کار معلم در هیچ زمانی فراز و نشیب نداشته و معلم همیشه معلم است
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز