Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین/ صبا کریمی: مدیرکل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است برای این که بتوانیم جایگاه تاثیرگذار و مهمی در فعالیت‌های هنری و فرهنگی در منطقه داشته باشیم که یکی از آنها برپایی موزه‌های جهانی است نیازمند توریست هستیم و بدون آن چنین اتفاقی ممکن نیست.

به گزارش قدس آنلاین، مجید ملانوروزی، مدیرکل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به ظرفیت‌های ایران برای تبدیل شدن به قطب فعالیت‌های هنری منطقه اظهار کرد: اینکه بازدید از موزه ها فرهنگ سازی شود و تبدیل به یک رویه در زندگی مردم شود اتفاق مهمی است چرا که باعث تبادل فرهنگ بین ملت‌های مختلف و آشنایی بیشتر با تاریخ، هنر و سازوکارهای فرهنگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در این که چنین حرکتی مزایای بسیاری چه در ابعاد بین المللی و چه در فضای داخلی دارد شکی نیست اما مشکلی اصلی در این میان بحث توریسم است. متأسفانه ما در ایران توریست زیادی نداریم، در حالی که موزه‌های خوبی همچون موزه فرش، موزه ایران باستان، موزه عباسی و ... داریم که برای توریست‌های خارجی می‌تواند جذابیت بسیاری داشته باشد. اما از آنجایی که توریست زیادی به ایران سفر نمی‌کنند تبعاً بحث گردشگری و موزه‌داری هم با خلل‌هایی در این زمینه مواجه است.

وی در ادامه افزود: برپایی موزه لوور در تهران اتفاق بسیار خوبی بود و از آن استقبال هم شد که این مسئله بسیار با ارزش است. آماری که از بازدید موزه لوور در تهران دارم چیزی در حدود ۲۰۰ هزار بازدید تاکنون بوده است که شاید ما فکر کنیم رقم بالایی است اما در مقابل ارقام و آمار جهانی بسیار ناچیز است. اگر نگاهی به آمار جهانی در ترکیه، امارات، فرانسه و دیگر کشورها بیندازیم می‌بینیم که ارقام آنجا خیلی بالاتر از ایران است و به طور مثال ۹ میلیون نفر از موزه لوور در پاریس بازدید کردند که بخش عمده‌ای از آن به مبحث توریست باز می‌گردد.

ملانوروزی تصریح کرد: اما بحث محور شدن ایران به عنوان مرکز فعالیت‌های هنری در منطقه در وهله اول نیازمند توریست و تقویت این بخش است. ما باید تلاش کنیم بتوانیم غیر از مردم خودمان از کشورهای دیگر هم به موزه ها و مراکز فرهنگی و هنری جذب کنیم اما این به بحث گردشگری و توریست باز می‌گردد. یک دوره‌ای نزدیک به دو سه سال گذشته میزان توریست های خارجی با توجه به برجام بسیار زیاد شده بود و آمارها حکایت از میزان قابل توجه بازدیدها داشت اما امروز این وضعیت قدری متفاوت است.

مدیرکل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد در ادامه تاکید کرد: از سویی دیگر در اغلب موزه‌های دنیا آثار کشور ما بخش مهمی از آن موزه ها را تغذیه می‌کند به ویژه در بخش اسلامی و ایرانی. موزه‌هایی همچون موزه برلین، موزه لوور، موزه هنرهای شرقی رم و ... آثار ایرانی دارند. ضمن این که ما آثار قابل توجهی در نگارگری، نقاشی، خوشنویسی و ... داریم که بسیار قابل تامل است و می‌تواند بخش مهمی از تبادل فرهنگی و هنری را به خود اختصاص بدهد اما متاسفانه کشور ما توریست پذیر نیست. در حالی که این تبادل فرهنگی می‌تواند به گردش مالی و چرخه اقتصادی هنر کمک شایانی کند و به لحاظ معنوی هم می‌توانیم فرهنگ خود را معرفی کنیم.

ملانوروزی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به ضعف‌ها و نقایصی که شاید در این حوزه وجود داشته باشد اما ما نباید از تمرکز روی بازدیدهای داخلی غافل شویم و باید شرایطی را فراهم کنیم که فرهنگ بازدید از موزه‌ها در مردم نهادینه شود. این اتفاق می‌تواند از مدارس و حضور دانش‌آموزان و تشویق دیگر قشرها برای بازدید از موزه‌ها صورت بگیرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صبا کریمی گردشگری مجید ملانوروزی موزه لوور تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۰۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود

 علی اصغر دریایی  در مراسم بزرگداشت امیرنظام گروسی امیرِ خوشنویس فرهنگ و هنر در شهر بیجار گفت: مردم قدرشناس کردستان، احترام خاصی برای مشاهیر و نامداران عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری قائلند که جزو میراث گذشتگان این سرزمین محسوب می‌شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان  افزود: تجلیل و قدردانی از خدمات و آثار این مشاهیر، موجبات اعتلای فرهنگی و هنری را فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه آشنایی با مشاهیر و معارف فرهنگ و هنر سهمی ارزنده در هویت بخشی جامعه ایفا می‌کند،بیان کرد: برگزاری بزرگداشت امیرنظام گروسی از مشاهیر و نامداران بزرگ در همین راستا است.

دریایی ضمن اشاره به شخصیت و هویت ماندگار امیرنظام گروسی گفت: این شخصیت برجسته با وجود سفر به اروپا، هیچ وقت مجذوب ظواهر این فرهنگ نشد و در بازگشت به ترویج فرهنگ زیبای ایرانی و ایجاد خط تحریر ایران پرداخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به بارش برنامه‌های فرهنگی و هنری در سال گذشته خاطرنشان کرد: از جمله خصیصه‌های برنامه‌ها و رویداد‌های سال گذشته تمرکززدایی و عدم نگاه کاریکاتوری به عرصه فرهنگ و هنر بوده است.

وی بیان داشت: برگزاری همایش مستوره اردلان و بزرگداشت سارو بیرو بانه‌ای و ملاعبدالله باشماقی در شهرستان دهگلان از دیگر بزرگداشت‌های امسال است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • تسهیل در روند اجرای آزادراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • زیرساخت‌های فرهنگی راکد اردبیل بازسازی می‌شود
  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • رایگان و یا نیم بها بودن ورودی اماکن تاریخی استان برای برخی از گروه‌ها
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است