Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: از مناسبت‌ترین موضوعات ماه رمضان درک رحمت خداست،اگر مومنان به مهربانی خدا توجه کافی داشته باشند خود و دنیا را نجات می‌دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم دهه اول ماه مبارک رمضان که در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد؛ گفت: بسیار موجب تعجب است که مومنان با وجود اکثریت رشد لازم را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از نظر‌ فرهنگی، روحی و اجتماعی دین جامعه مومنان را قوی می‌کند که جامعه بشری را نجات دهند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه افراد مومن محترم هستند، اظهار داشت: یکی از دلایلی  مهم و کلیدی که مومنان از دین خود خوب بهره نمی‌برند و جهان را نجات نمی‌دهند به این دلیل است که به رحمانیت و مهربانی خدا توجه کافی ندارند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شاید برای کسی رحمانیت خدا جدی نباشد، عنوان کرد: مردم مستقیم با این مساله درگیر نیستند که چرا توجه آنها به رحمانیت خداوند کم است در حالیکه این از کلیدی‌ترین نیازهای معنوی آنها است.

وی افزود: از ایرادهای ما اهل ایمان و معنویت این است که به رحمانیت خداوند کم توجه کرده و آن را باور نداشته، به صورت عمیق نمی‌‌شناسیم پس طبیعی است که لذت نمی‌بریم، امروز بسیاری از مسائل و مشکلات عمده ما ریشه در این امر دارد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با طرح این سوال که ریشه ضعف و مشکلات ما از چیست؛ گفت: ضعف ایمان و تنبلی و بسیاری معزلات اخلاقی دیگر ما با توجه به رحمانیت پروردگار برطرف می‌شود، در درس‌های عقاید بیشتر از اینکه به اثبات خالق، صانع و وحدانیت خدا می‌پردازیم به اثبات رحمانیت خدا بپردازیم.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: هجمه‌های زیاد علیه دین و معنویت به این دلیل است که دین را به زبان غیرمحبت و لذت معرفی کردیم در حالیکه دین حول محور محبت و رحمانیت الهی است.

وی ادامه داد: برخی از کلمه اسلام رحمانی سواستفاده می‌کنند که بگویند شمشیر، جهاد و مبارزه با ظلم و زور را بردارند و کنار بگذارند در حالیکه جهاد و جهنم ما شبیه آنچه داعش یا گروه‌های تکفیری بیان می‌کنند نیست بلکه جهاد اسلام ناب محمدی در بطن خود رحمانیت را نیز دارد، رحمانیت پروردگار آغازی برای باور جهنم خدا هم است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه از مناسبت‌ترین موضوعات ماه رمضان درک رحمت خداست، اظهار داشت: در این ماه بسیار به رحمت الهی توجه کنیم، بسیار بسم الله الرحمن الرحیم بگوییم چرا که ما در اثر فراموشی همواره باید رحمان و رحیم بودن خدا را بر خود تلقین کنیم تا به باور برسیم.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دستورات دین ما بیهوده نیست و جنبه تربیتی دارد، ابراز کرد: در روایت است که خداوند می‌فرماید وقتی کسی هر کاری را با بسم الله الرحمن و الرحیم آغاز کند خداوند می‌فرمایند بنده من به اسم من آغاز کرد پس بر من واجب است که کار و امورات او را تمام و مبارک کنم.

وی گفت:  بسم الله سبب می‌شود انسان مورد پناه خدا باشد، ممکن است برخی شیعیان در آغاز کار خود بسم الله الرحمن الرحیم نگویند خداوند بلایی سر او می‌آورد که یادآوری کند که چرا با بسم الله به ثنای الهی نپرداخته است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه نزدیک‌ترین اسم به اسم اعظم خداوند «بسم الله الرحمن الرحیم» است، گفت: رحمانیت خدا شامل همه اشخاص اما رحیمیت او شامل خوبان و مومنان می‌شود.

وی با بیان اینکه ما به لذت بردن از مهربانی خدا نیاز داریم، ابراز کرد: برای باور مهربانی خدا به استدلال نیاز نداریم بلکه باید مقداری اطلاعات جمع و هزاران برابر اندیشه کرد، خلقت خداوند دلیلی جز مهربانی ندارد این را با اندیشه باید درک کرد.

 

 

 

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان برجام دولت مجلس خبرگزاری شبستان فلسطین انتقال سفارت آمریکا به قدس مساجد قرآن کریم آمریکا مهربانی دست های مهربانی پیامبر مهربانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۳۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد عظمت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مهم‏ترین نشانه عظمت معنوى و مقامات باطنى حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه، برابرى فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّد الشهدا است.

شیخ المحدّثین، صدوق؛ از محمّد بن یحیى عطّار - که یکى از اهالى رى است - این‌گونه نقل کرده است که خدمت امام هادى علیه السلام رسیدم. ایشان فرمودند: «کجا بودى؟».

گفتم: حسین بن على علیه السلام را زیارت کردم. امام هادى علیه السلام فرمودند:

«أما إنَّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِىٍّ.» «بدان که اگر قبر عبد العظیم را در شهر خودتان زیارت کنى، مانند کسى هستى که حسین بن على را زیارت کرده باشد.»

معنای برابرى زیارت حضرت عبد العظیم حسنی (ع) با زیارت حرم حضرت سید الشهدا (ع)

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مسئله این است که آیا بر اساس حدیثِ یاد شده، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه به طور مطلق مى‏تواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود و یا در شرایط خاصى، از چنین فضیلتى برخوردار است؟ 

بى‏‌تردید، مقصود امام هادى علیه السلام در حدیث یاد شده، این نیست که از فضایل زیارت امام حسین علیه السلام بکاهند و یا در بیان فضیلت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه مبالغه نمایند.

بنابراین، در پاسخ به سؤالى که مطرح شد، مى‏توان گفت: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه و امام حسین علیه السلام مقید است به فضاى سیاسى ویژه‏اى که پیروان اهل بیت علیه السلام در آن مقطع تاریخى زندگى مى‏کردند. زیرا زمانى بود که اختناق شدیدى جهان اسلام را فرا گرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامدارى افرادى مانند: متوکّل، مُعتَز و معتمد عباسى، سخت‏ترین دوران‏هاى تاریخىِ خود را سپرى مى‏‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: در چنین شرایطى، امام هادى علیه السلام به منظور پیشگیرى از خطرهایى که از طرف حکومت‏هاى وقت، شیعیان را تهدید مى‏کرد، فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته اند. به تعبیرى روشن‏تر، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام براى کسانى که آمادگى خطرپذیرى براى زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشى معادل زیارت آن حضرت علیه‌السلام را دارد و حرم حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام شعبه‏اى از حرم سید الشهدا علیه السلام است و این خود، فضیلتى بزرگ و حاکى از جایگاه بلند حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نزد اهل بیت علیه السلام و عظمت معنوى ایشان است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه با زیارت سید و سالار شهیدان علیه السلام هر چند در شرایط ویژه، بى‏تردید بدون حکمت نیست و شاید نتوان به حکمت آن پى برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمى، عملى و جهادى آن بزرگوار، جستجو کرد.

در میان امامزادگان، شخصیت‏هاى بزرگى وجود دارند؛ امّا در باره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده است که زیارتش با زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برابرى کند.

عرضه دین بر امام هادی علیه‌السلام 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: این احادیث بیانگر عظمت والای حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است ولی نکته‌ای که در زندگی ایشان بسیار جای تأمل و دقت نظر دارد این است که روزی این «امام زاده مجتهد محدث کبیر» به محضر امام هادى علیه وآله رسید. 

وقتى نگاه ایشان افتاد، فرمودنذ: «مَرحَباً بِکَ یا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِیُّنا حَقّاً» «خوش آمدى، اى ابوالقاسم! تو حقیقتاً دوست ما هستى».

گفتم: اى پسر رسول خدا! مایلم دینم را به شما عرضه کنم، اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا خداوند عزوجل را ملاقات کنم.

امام علیه السلام فرمودند: «اى ابو القاسم، عرضه کن»؛ و بعد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همچون طفلی که به مکتب رفته باشند به محضر امام علیه السلام نشستند و به عقاید خویش درباره اصول و فروع دین پرداختند. 

گفتارش که تمام شد. در این هنگام، امام هادى علیه السلام فرمودند «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، این [عقاید]، دین خداست که آن را براى بندگانش برگزیده است. پس بر آن، ثابت قدم باشید.

خداوند، تو را بر عقیده ثابت در زندگى دنیا و آخرت پایدار بدارند!». 

به کارشناس دینی مراجعه کنیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: ‏ این کار یعنى مراجعه به کارشناسان دین که ریشه قرآنى دارد. 

خداوند متعال در دو آیه، مردم را به آنان ارجاع فرموده اند: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛» «اگر نمى‏دانید، از آگاهان بپرسید.»

حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه از نظر علمى، یکى از بزرگ‏ترین محدّثان و فقها بوده و از نظر سنّى، تقریباً دو برابر امام هادی علیه‌السلام سن داشته اند. اما می‌خواهند به ما بیاموزند که‌ای انسان به علم خود و به اصطلاح، به چند کلمه مغرور نشو. لذا، شایسته است وقتى انسان دیندار به محضر دین‏شناس بالاتر از خود مى‏رسد، براى تأیید و یا تکمیل معارف دینى خود اقدام نماید.

این بهره‏‌گیرى از نظریه کارشناسان دینى، زمینه‏ساز ثبات و پایدارى انسان در دیندارى است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • پیام تبریك استاندار لرستان به مناسبت روز شوراها
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب آزمون سراسری در دام پلیس
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد
  • نجات جان کودک ۲ ساله مغروق در رودخانه روستای گردشیلان مهاباد
  • آمریکا عامل همه جنگ‌ها در دنیا است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟