Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@20:09:46 GMT

ورودی زاهدان در سیطره محرومیت و بیماری‌های عفونی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۵۴۵۹

ورودی زاهدان در سیطره محرومیت و بیماری‌های عفونی

محرومیت اولین واژه‌ای است که با ورود به منطقه رسالت زاهدان که مهمترین ورودی این شهر است به چشم می‌خورد و معماری در بنای این خانه‌ها و بهداشت در میان ساکنان جایی ندارد.

به گزارش فارس از زاهدان، زندگی بر روی کوه آن هم وقتی از بالا چشم‌اندازی طبیعی و منظره‌ای زیبا را ببینی لذت خاص خود را دارد، شاید همه دوست داشته باشند به دور از آپارتمان‌نشینی در آنجا زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر قرار باشد بر روی کوه‌های رسالت زاهدان زندگی کنی و از این بالا شاهد زباله‌گردان، بازی کودکان پا برهنه در کنار فاضلاب و جوانان کج‌وکوله شده معتاد باشی، دلت می‌گیرد!

هیچ کس حتی مسؤولان برای خدمات‌دهی به ساکنان اینجا قدم از قدم بر نمی‌دارد مگر اینکه گاه‌گداری برای ارائه عملکرد به بالادستی‌ها سرکی هم اینجا بکشد و دستی از روی ترحم تکان دهد و خداحافظ تا بعد! بعدی که ممکن است سالها طول بکشد!

اینجا محله‌ای در شهر زاهدان است که شاید مسئولان سالهاست آن را فراموش کرده‌اند، چهره رنگ و رو رفته این محله نشان از بی‌توجهی برخی مسئولان به این منطقه را دارد.

اینجا ورودی شهر زاهدان است اما آنقدر چهره زننده‌ای دارد که شاید مسافرانی که برای اولین بار از این منطقه وارد زاهدان می‌شوند با چهره خوبی از زاهدان مواجه نشوند.

خانه‌های خشت و گلی و آجری که به صورت نامتوازن دیوارهای برخی از آنها رو به ریزش است و بر روی کوه‌ها بنا شده است و بوی نامطبوع جوی‌های فاضلاب و زباله‌های رها شده در حاشیه خیابان اولین چیزهایی است که با ورود به این محله به مهمان جدید و ناآشنا خوش‌ آمد می‌گوید.

چندین زن در کنار جوی‌های فاضلاب ایستاده و با یکدیگر مشغول گفت‌و‌گو و خوش و بش هستند، انگار بوی نامطبوع این جوی‌ها برای آنها عادی شده و دیگر آزاردهنده نیست.

شنیدن نام محرومیت شاید برای برخی از مردم در حد یک کلمه باشد اما زمانی که به میان مردم این محله می رویم محرومیت را به معنای واقعی درک می‌کنیم.

این ها حکایت زندگی حاشیه‌نشینان بلوار رسالت زاهدان است.

کفتربازی(کبوتربازی) سهم کودکان رسالت

سهم کودکان این محله ایستادن با پای برهنه بر روی کوه‌ها و کبوتر بازی است، کوچه‌های باریک و خاکی، زباله‌های رها شده و پراکنده، عبور کانال‌های فاضلاب از میان محله و کودکان پابرهنه چهره خوبی از این منطقه را در اذهان تداعی نمی‌کند و محرومیت خدمات شهری به وضوح در این بلوار نمایان است.

بازی کودکان در کنار کانال‌های فاضلاب انگار در این منطقه امری عادی شده و خانواده‌ها با تمام دلهره‌ای که از شیوع بیماری‌های مختلف دارند بازهم ناگزیر نظاره‌گر بازی کودکان خود هستند.

اینها کودکانی هستند که با فقر و محرومیت مادرزادی بزرگ می‌شوند و فارغ از لذت زندگی و بازی و .. بهترین دوران زندگی در مظلومیت سپری می‌کنند.

محرومیت اولین واژه ای است که با ورود به این منطقه به چشم می خورد معماری در بنای این خانه ها و بهداشت در میان ساکنان جایی ندارد.

مشکلات محله آنقدر زیاد است که گویی بیماری لاعلاج گرفته و دیگر درمانی برای آن نیست، ساکنان این محله با همین زباله‌ها و بوی نامطبوع آن و انواع بیماری‌های ویروسی و انگلی، روزگار می‌گذرانند و صدای اعتراض آن ها هم به جایی نمی‌رسد.

ریگی یکی از ساکنان بلوار رسالت به خبرنگار فارس در زاهدان می‌گوید: بنده کارگر هستم و حدود 20 سال است که در این محله زندگی می‌کنم، به دلیل اینکه از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستم نمی توانم در دیگر مناطق شهر زاهدان سکونت داشته باشم، مردم این منطقه بسیار محروم هستند و مسئولان هم توجه و رسیدگی به مردم این منطقه ندارند.

وی ادامه می دهد: اکثر خانه‌های این منطقه فاقد سند مالکیت است و مسئولان به همین دلیل به مشکلات این منطقه رسیدگی چندانی ندارند و این موضوع را دلیل اصلی عدم توجه خود به حاشیه شهر بیان می‌کنند.

یکی دیگر از اهالی این منطقه می گوید: اکثر کوچه‌ها خاکی و باریک هستند و شهرداری هم برای آسفالت این کوچه‌ها اقدام نمی‌کند، آب مردم این محله هم کاملا شور است که آن هم گاهی روزها قطع می شود.

وی می افزاید: اکثر جوانان این منطقه بیکار هستند و به شغل‌های کاذب روی آورده‌اند و برخی از آنها به فروش زباله و فروش آهن‌آلات و پلاستیک‌های کهنه مشغول هستند، انگار مسئولان، این محله و مردم آن را فراموش کرده‌اند.

یکی دیگر از اهالی این محله ادامه می‌دهد: بلوار رسالت ورودی شهر زاهدان محسوب می شود و شهرداری باید رسیدگی بیشتری به این منطقه داشته باشد اما حتی جمع‌آوری زباله‌های رهاشده در این منطقه را هم انجام نمی‌دهند.

سرگرمی کودکان این منطقه که حتی از داشتن خدمات رفاهی هم محروم هستند بازی در میان زباله‌ها و فاضلاب‌ها شده است، محرومیت سالهاست با مردم این منطقه همراه است و فریادرسی نیست.

وی می افزاید: کوچه‌های این منطقه آنقدر باریک است که اگر بیمار اورژانسی داشته باشیم خودرو اورژانس نمی‌تواند عبور کند، بارها شده است حتی خانه‌هایی در این منطقه دچار حریق شده اما خودروهای آتش نشانی نتوانسته‌اند از کوچه ها عبور کنند و کار امدادرسانی به سختی انجام شده است.

وی می‌گوید: برخی از تیرهای برق در وسط کوچه قرار دارند که این خود نیز از دیگر مشکلات مردم این محله است، بارها برای این مشکلات با شهرداری نامه‌نگاری انجام داده ایم اما دریغ از پاسخ مسئولان.

یکی از افراد سالخورده این محله میگوید: برخی از مردم این محله به دلیل درآمد اندکی که از یارانه دارند مجبور به زندگی در این محله هستند.

با زندگی در این محله هم برخی از جوانان در دامان اعتیاد گرفتار شده و زندگیشان تباه شده است.

وی می افزاید: متاسفانه مشکلات اهالی این منطقه آنقدر زیاد است که گویی مسئولان هم از پس آن بر نمی آیند.

به گزارش فارس، از آنجائیکه این محله در شهر زاهدان به مثابه "مشت نمونه خروار" است، و مشکلات اینجا را در کوچه و خیابان‌های اصلی شهر نیز می‌توان رویت کرد اما خیابان رسالت یکی از خیابان‌های ورودی شهر است و انتظار می‌رود مسؤولان منظره‌ زیبایی را برای آنانی که از خارج شهر وارد می‌شوند نمایش دهند تا حداقل مسافر ورودی، هیجانی برای دور زدن در چند خیابان دیگر راهم داشته باشد و از بوی تعفن زباله‌ها در اکثر خیابان‌ها، متواری نشود!

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: زاهدان محله رسالت محرومیت فقر زباله عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۵۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • جاری شدن آب فاضلاب و دردسر‌های آن برای ساکنان محله نوکان کرمانشاه + فیلم
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان