Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@04:33:16 GMT

گلستان| کاهش ۱۰ درصدی تولید پیله ابریشم در شهرستان گالیکش

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۸۵۷۲

گلستان| کاهش ۱۰ درصدی تولید پیله ابریشم در شهرستان گالیکش

مدیر جهاد کشاورزی گالیکش گفت: در سال جاری ۵۵۰ جعبه تخم نوغان, بین ۵۰۰ نوغاندار در شهرستان گالیکش توزیع شد که شاهد کاهش ۱۰ درصدی تولید ابریشم در شهرستان خواهیم بود. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۹ استانها گلستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گنبدکاووس, حبیب زارع ظهر امروز در بازدید از مکان‌های پرورش پیله‌تر در شهرستان گالیکش در جمع خبرنگاران در گالیکش اظهار داشت: در راستای حمایت از نوغانداران و صنعت نوغانداری, 4 هزار و 500 اصله نهال توت اصلاح شده بین نوغانداران سطح روستاهای گالیکش توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به توزیع 550 جعبه تخم نوغان در سطح گالیکش، پیش‌بینی می‌شود حدود 20 تن پیله تر در حوزه شهرستان تولید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش تصریح کرد: 40 جایگاه پرورش کرم ابریشم در سطح شهرستان با همکاری دامپزشکی شهرستان برای مبارزه با بیماری‌های این صنعت ضدعفونی شده است.

زارع با اشاره به اینکه در سارهای گذشته تلفات کرم ابریشم در جهت پرورش و تولید پیله تر افزایش یافته بود, تاکید کرد: با توجه به مشکلات نوغانداران و تلفات تخم های نوغان در مدت زمان پرورش, از سال گذشته تخم نوغان را به صورت " تفریخ" ( زنده شده)  به نوغانداران تحویل می دهیم که در کاهش تلفات بسیار موثر بوده است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه پرورش کرم ابریشم و صنعت نوغانداری در حوزه روستاهای گالیکش به صورت سنتی بوده و یا در حال فراموشی بود, سایت الگویی و کانون یادگیری این صنعت را در 3 مرکز دایر کردیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش گفت: در سال گذشته, خانم مهناز پایندان به عنوان نوغاندار ملی و کشوری در سطح کشور انتخاب شد و برآنیم تا کارگاه های آموزشی زیادی را برای احیا این صنعت و روش صحیح پرورش کرم ابریشم را در روستاهای شهرستان گالیکش برگزار کنیم.

زارع اظهار کرد: در سال گذشته, 600 جعبه تخم نوغان, بین 540 نفر توزیع شد و 25 تن تولید پیله تر داشتیم, اما در سال جاری, به علت شرایط نامساعد جوی و صرفه بودن دیگر فعالیت‌های اقتصادی نسبت به نوغانداری, 10 درصد کاهش تولید پیله تر خواهیم داشت.

مرکز خلاق صنایع دستی در گالیکش راه‌اندازی شد

فاطمه مرادزاده, کارشناس ترویج امور بانوان جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش هم در این بازدید اظهار داشت: با توجه به تولید بالای نوغاندار ملی شهرستان گالیکش( به ازای هر جعبه, 53 کیلوگرم تولید),با همکاری اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان گالیکش, مرکز خلاق صنایع دستی و ابریشم بافی در راستای توسعه صنایع تبدیلی نوغانداری در روستای ینقاق شهرستان گالیکش راه‌اندازی شد.

وی افزود: از دی ماه سال 96 تاکنون, حدود 8 کارگاه آموزشی به تعداد 250 نفر و 180 مورد آموزش انفرادی در زمینه آموزش نوغانداری توسط جهاد کشاورزی صورت گرفته است.

کارشناس ترویج امور زنان جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش گفت: بیشترین صنعت نوغانداری و تولید پیله تر در 5 روستای, ینقاق, قلی تپه, پاسنگ, یورت زینل و ترجنلی می باشد و در مجموع در سطح شهرستان, 15 پهنه تولیدی وجود دارد که هر سال سایت الگویی و کانون یادگیری در یکی از این روستا در راستا آموزش های علمی و عملی مستقر می‌شود.

انتهای پیام/ش

R41471/P1377/S6,70/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۸۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی در نشست با مدیران شرکت فولادین ذوب و فرماندار ویژه شهرستان آمل در محل این شرکت گفت: شرکت فولادین ذوب آمل یکی از واحد‌های مهم تولیدی و اشتغالزایی در مازندران است که با توجه به ظرفیت مهم این مجموعه در تولید قطعات خودرویی، قطعا در ایجاد خط تولید وساخت ماشین آلات بخش کشاورزی توفیق خواهد داشت.

وی افزود: قطعا از مجموعه فولادین ذوب آمل عملیاتی شدن این طرح مهم سرمایه گذاری و تحقق آن دور از دسترس نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: توقع وانتظاری که از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل درقابل تفاهم نامه‌ای که با شرکت خودروسازی چینی امضاء کردند، هرچه سریعتر منجر به انتقال دانش وفناوری تولید درشهرستان آمل منجر شود.

مومنی ادامه داد: با صحبت‌هایی که میان مدیران شرکت فولادین ذوب آمل و شرکت خودروسازی چینی شده، مقرر شد دریک فرصت زمانی شش ماهه یا یکساله منجر به انتقال دانش وفناوری تولید بشود.

وی اظهار کرد: توقع سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی درهمه بخش‌های کشاورزی مازندران از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل این هست که به گونه‌ای اقدام کنند که ما درمازندران بتوانیم تجربیات لازم را برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دراستان بهره ببریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: درحال حاضر تولید ماشین آلات کشاورزی ازجمله ماشین‌های هرس، وجین کار وماشین آلات مدیریت برداشت محصولات که هنوز وارد کشور وارد نشده یا کمتر وارد شده، انتظار است که تکنولوژی تولید وساخت این ماشین آلات را وارد استان کنیم که این امر زمینه ساز توسعه درآینده استان خواهد شد.

مومنی ادامه داد: متاسفانه درحال حاضر دراین زمینه ما دربخش کشاورزی بیشتر مصرف کننده هستیم واگر هم مواردی ازاین دست درکشور ویا استان واحد تولیدی فعال باشد، در حد مونتاژ قطعات ماشین آلات است.

وی افزود: قطعا شرکت فولادین ذوب آمل با پیشینه خود تولید قطعات خودرو‌های سواری وسنگین، خطوط بزرگ تولید ومونتاژ ونیروی انسانی مورد نیاز، می‌تواند مازندران را در بخش تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش کشاورزی بیمه کند.

رییس هیات مدیره شرکت فولادین ذوب آمل نیز در این نشست درگزارشی از ظرفیت‌های این مجموعه تولیدی درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در شهرک صنعتی آمل با هدف تولید انواع قطعات چدنی و آهن آلات و مقاطع فولادی آغاز و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل شده است.

مجتبی روشن افزود: هم اکنون ظرفیت تولید گروه کارخانجات فذا آمل حدود ۷۷ هزار و ۷۰۰ تن در سال قطعات چدنی و فولادی و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن مقاطع فولادی است.

وی اضافه کرد: در واحد ذوب نیز جهت فرآیند ذوب سازی از کوره‌های القایی الکتروترم و یونکر و کوره قوس الکتریکی استفاده می‌گردد و دارای ظرفیتی در حدود ۴۰ تن ذوب در ساعت است.

رییس هیات مدیره گروه کارخانجات فولادین ذوب آمل همچنین به عزم جدی مدیران این مجموعه برای تولید ماشین آلات بخش کشاورزی با توجه به نیاز جدی استان وکشور با رویکرد بومی کردن دانش تولید توسط این شرکت گفت: در این همین راستا کارخانجات فولادین ذوب آمل و شرکت زوم لاین کشور چین برای همکاری‌های مشترک برای تولید و ساخت ماشین آلات کشاورزی در شهرستان آمل تفاهم و به توافق‌های اولیه رسیدند.

روشن ابراز امیداوری کرد: با کمک وحمایت جهادکشاورزی ومجموعه مدیران مرتبط استانی، بتوان این طرح مهم وکلان درحوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی درشرکت فولادین ذوب آمل عملیاتی کرد.

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها