Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@03:36:02 GMT

تحول بدون همراهی معلمان ممکن نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۷۶۲۱

تحول بدون همراهی معلمان ممکن نیست

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، هفته معلم امسال، دیدار فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب به‌شیوه‌ای متفاوت رقم خورد و رهبر انقلاب برای نخستین بار با حضور در دانشگاه فرهنگیان با دانشجومعلمان، اساتید دانشگاه و مسئولان آموزش‌وپرورش دیدار کردند.
  در این دیدار رهبر معظم انقلاب پیرامون آموزش‌وپرورش به موضوعات مختلفی اشاره کردند که می‌توان سرفصل‌های آن را این‌گونه نام برد: سند تحول بنیادین: "مطالبه اصلی من از آموزش و پرورش این است که برای تحقق سند تحول، زمانبندی دقیقی معین و این سند اجرا شود".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاونت پرورشی:‌ "من بارها بر موضوع معاونت پرورشی تأکید کرده‌ام و انتظار این است وزیر محترم که فردی باانگیزه و بانشاط هستند، این موضوع را به‌طور جدی پیگیری کنند".
دانشگاه فرهنگیان:‌ "دانشگاههای تربیت معلم باید از نظر کیفی و کمّی توسعه یابند زیرا تا چند سال آینده تعداد زیادی از معلمان بازنشسته می‌شوند و کشور با بحران کمبود معلم مواجه خواهد شد. متأسفانه در خصوص دانشگاه فرهنگیان و دانشگاههای تربیت معلم کوتاهی شده است و این دانشگاهها از لحاظ استاد، بودجه و فضای آموزشی دچار کمبودهای جدی هستند".

یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب، اجرای سند تحول بنیادین بود و درباره چرایی اجرای فقط 10 درصد از این سند سؤال داشتند؛ اگرچه سند تحول بنیادین در سال 91 مصوب و رونمایی شد اما در تمام سال‌های اخیر صرفاً اجرای آن در ساختار خلاصه شده است به‌گونه‌ای که شاهد تغییر نظام آموزشی به 6.3.3 بودیم و مراحل اصلی این سند وارد فاز اجرا نشده است.

در همین رابطه سید محمد بطحایی وزیر آموزش‌وپرورش می‌گوید "اخیراً در پایشی که از اجرای این سند انجام دادیم  مشخص شد در استقرار سند آن گونه که باید جلو نرفته‌ایم و اجرای آن در بخش‌هایی است که آسان بوده و در بخش‌های کیفی درصد اجرا پایین‌تر است".

اما دلیل اصلی عدم اجرای سند تحول بنیادین چیست؟‌ معلمان به‌عنوان عناصر اصلی ایجاد تحول تا چه‌اندازه نسبت به این سند و محتوای آن شناخت دارند؟ عادت به روزمرگی و مقاومت در برابر تحول تا چه‌اندازه در عدم اجرای سند مؤثر است و از سوی دیگر بدنه آموزش‌وپرورش به‌ویژه در سطوح میانی تا چه‌اندازه باور لازم به اجرای سند تحول را دارد؟
دانشگاه فرهنگیان که مسئولیت مهم تربیت معلم و تأمین نیروی انسانی برای نظام آموزش‌وپرورش کشور را به‌عهده دارد به‌دلیل بی‌توجهی و کاهش تعداد پذیرش دانشجو در سال‌های گذشته هم‌اکنون با مشکلاتی مواجه است که از تأمین معلم مورد نیاز کشور ناتوان است و در چنین شرایطی مسئولان با کاهش جذب پذیرش دانشجومعلمان به‌روش تعهد خدمت، شیوه پذیرش از طریق استخدام را در پیش گرفته‌اند، شیوه‌ای که شاید در بحث مباحث مالی و با نگاه چرتکه‌ای به آموزش‌وپرورش، هزینه‌‌های کمتری را نسبت به دوره چهارساله تربیت معلم به‌همراه دارد.

* وضعیت تدوین زیرنظام‌های سند تحول بنیادین
در همین رابطه مجید رعنایی معاون  دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه سند تحول جامع و منسجم است و آینده‌پژوهانه تهیه شده اظهار کرد: قرار است تا سال 1404 با اجرایی شدن راهکارها و سیاست‌های سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش از وضعیت موجود به یک وضعیت مطلوب برسد و برای اجرا، این سند نیازمند گذر از چند لایه است؛ نخست لایه نظری که اتفاق افتاده و تدوین سند انجام شده است، پس از آن لایه برنامه‌ای است و تمام تلاش این بود برنامه‌هایی که قرار است راهکارها را عملیاتی کند در آموزش‌وپرورش تدوین شود برهمین اساس 6 زیرنظام سند تحول که نقش اسناد واسطه‌ای را دارند تدوین شده‌اند و از میان آنها چهار زیرنظام تصویب شده و دو زیرنظام در دستور کار شورای عالی آموزش‌وپرورش است.

وی افزود:‌ چهار زیرنظام سند تحول بنیادین مصوب شده و در دستور کار آموزش‌وپرورش است و برنامه‌های سالانه براساس آن تدوین می‌شود، هم‌اکنون زیرنظام برنامه درسی تصویب شده است و کتاب‌های درسی براساس این برنامه تدوین می‌شوند. زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری تصویب شده است و ساخت‌وساز مدارس براساس آن انجام می‌شود. زیرنظام مدیریت و راهبری که مدیریت مدارس براساس آن انجام می‌شود و  زیرنظام پژوهش و ارزیابی نیز تصویب شده‌اند اما دو زیرنظام مدیریت و راهبری و پژوهش و ارزیابی هنوز ابلاغ نشده‌اند.
رعنایی گفت: دو زیرنظام تربیت معلم و تأمین منابع انسانی و زیرنظام تأمین و تخصیص منابع مالی آماده شده و برای بررسی در دستور کار شورای عالی آموزش‌وپرورش است.

* رویکرد اصلی در تحول تأمین معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان است
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع دانشگاه فرهنگیان بیان کرد:‌ رویکرد اصلی در بحث‌های تحولی این است که ورودی‌های آموزش‌وپرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی وارد شوند تا بتوانند برنامه‌های تحولی را در آموزش‌وپرورش انجام دهند البته مجلس مصوباتی دارد که بخشی از نیروها از طریق مصوبات مجلس برای استخدام تأمین می‌شوند.

وی درباره نظارت بر نحوه اجرای سند تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش گفت: کارگروه هماهنگی و پایش برنامه‌های اجرایی سند تحول بنیادین در شورای عالی آموزش و پرورش مستقر است و دائم بر برنامه‌هایی که در آموزش‌وپرورش اجرا می‌شود نظارت و بازخوردها را ارائه می‌کند همچنین کمیته پایش در شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده است که مسئولان آموزش‌وپرورش درباره پیشرفت برنامه‌ها به آنها گزارش می‌دهند اخیراً نیز وزیر آموزش‌وپرورش سامانه جدیدی تحت عنوان پایش برنامه‌های تحول را ایجاد کرده است البته ارتباط این سامانه فعلاً با معلمان برقرار نیست و اطلاعات خود را از استان‌ها دریافت می‌کند به‌گونه‌ای که می‌توان بررسی کرد؛ در هر راهکار سند تحول چقدر پیشرفت داشته‌ایم و در چه مواردی پیشرفت نبوده است و علت آن چیست؟

* چرایی طولانی‌شدن تدوین زیرنظام منابع انسانی و منابع مالی
رعنایی درباره چرایی طولانی شدن تدوین زیرنظام‌های سند تحول بنیادین بیان کرد: آموزش‌وپرورش تجربه تدوین و اجرای برنامه‌های راهبردی را نداشته است و یکی از عواملی که باعث طولانی شدن کار شد نداشتن تجربه بود، البته در بحث زیر نظام منابع مالی و منابع انسانی نیاز به هماهنگی با سازمان اداری و استخدامی و سازمان مدیریت داشتیم همچنین باید منتظر می‌ماندیم تا سایر زیرنظام‌ها تدوین و  بعد زیرنظام مالی با پیش‌بینی‌های اولیه تدوین و تصویب شود.

* تحول با بخشنامه ایجاد نمی‌شود
معاون دبیرکل شورای عالی آموز‌ش‌وپرورش با ابراز اینکه تحول به‌صورت بخشنامه‌ای انجام نمی‌شود، افزود: تحول نیازمند تغییر در نگرش‌ها و نگاه‌هاست وقتی در نگاه مدیر،‌ معلم و کارشناس اتفاقی نیفتد تحول رخ نمی‌دهد و انرژی زیادی گرفته شد تا گفتمان تحول را برای اجرای برنامه‌ها فراهم کنیم. در بحث اجرای سند تحول تلاش آموزش‌وپرورش با توجه به منابع و فرصت‌های در اختیار قابل قبول است و تمام تلاش این است در برنامه‌ریزی‌ها نگاه تحولی وجود داشته باشد و دائم نسبت برنامه‌ها با سند تحول را رصد می‌کنیم تا در اجرای تحول شاهد تضعیف‌،‌ تحریف و تحمیل نباشیم.
وی تأکید کرد: برنامه‌‌های تحولی به زیرساخت نیاز دارد، برخی زیرساخت‌ها قانونی است که باید توسط مجلس فراهم شود، از سوی دیگر در بحث مالی نیاز به سرفصل ویژه برای اجرای سند تحول داریم تا هر سال برای اجرای برنامه‌های تحولی در سرفصل بودجه‌ها ردیف اجرای سند تحول مدنظر قرار بگیرد.

* تربیت 46هزار معلم در افق 1404 توسط دانشگاه فرهنگیان و رجایی
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش یادآور شد: در برنامه زیرنظام منابع انسانی در افق 1404 تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی سالانه در حوزه فنی و حرفه‌ای 5 هزار نفر، در دوره ابتدایی 25 هزار نفر، متوسطه اول 12 هزار نفر و متوسطه دوم 4 هزار نفر تعیین شده است.

* بی‌توجهی به تربیت معلم بحران نیروی انسانی را رقم زد
در همین رابطه محمدرضا فتحی استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه هنوز این تفکر در بخشی از مسئولان وجود دارد که آموزش‌وپرورش را هزینه‌ای می‌دانند،‌ گفت: این دیدگاه باعث شد دوره تربیت معلم که نیروهای کیفی ترییت می‌کرد تعطیل شود و در دو دهه اخیر بارها 40 هزار نفر 30 هزار نفر استخدام نیرو در آموزش‌وپرورش داشتیم و در سه سال اخیر نیز روند بدین شکل است در حالی که باید بر تربیت معلم تأکید شود و بی‌توجهی به آن باعث بحران نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش شده است و در سال تحصیلی جاری با گذشت چند ماه از آغاز سال تحصیلی کلاس درس خالی داشتیم.

* در شرایطی که کمبود معلم وجود دارد ظرفیت جذب دانشگاه فرهنگیان کاهش یافت
وی افزود:‌ برآورد نیاز به نیروی انسانی به‌سادگی قابل محاسبه بود و وضعیت فعلی قابل توجیه نیست، وزیر آموزش‌وپرورش اعلام کرده است تا سال 1400 حدود 300 هزار نفر از آموزش‌وپرورش بازنشسته می‌شوند اما در شرایطی که این وزارتخانه با کسری نیروی انسانی مواجه بود دانشگاه فرهنگیان پذیرش خود را کاهش داد البته با استقرار رئیس جدید اعلام شده است که می‌توانند 25 هزار دانشجومعلم را پذیرش کنند.

این استاد دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: در سال تحصیلی 97‌ــ‌96، 7 هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان جذب شدند و با بحث ردیف استخدامی مواجه هستیم که از 25 هزار ردیف استخدامی 18 هزار نفر از طریق ماده 28 یعنی استخدام جذب می‌شوند یعنی فارغ التحصیلان دانشگاهی که رشته مرتبط خوانده‌اند جذب و دوره یک‌ساله معلمی را طی می‌کنند اما به‌دلایلی که عمدتاً مادی است این دوره آموزشی به یک ترم خلاصه شده است و از 25 هزار ظرفیت 7 هزار ظرفیت به دانشگاه فرهنگیان اختصاص دارد.

فتحی گفت: تجربه نشان داده است بهترین معلمان از دوره تربیت معلم هستند و دانشگاه فرهنگیان در سال 91 به‌دنبال تجربه تربیت معلم ایجاد شد. آموزش‌هایی که در این دانشگاه ارائه می‌شود تحت عنوان تربیت معلم فکور برای تربیت معلمی است که نیازهای امروز مدارس و دانش‌آموزان را پاسخ دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سند تحول بنیادین در دانشگاه فرهنگیان تدریس می‌شود، عنوان کرد: یکی از نقدها عدم اطلاع جامعه و معلمان از سند تحول است اما در دانشگاه فرهنگیان دروسی برای تبیین سند تحول وجود دارد و برخی سرفصل‌های دروس متأثر از سند تحول بنیادین است.

* بازخواست صوری از آموزش‌وپرورش
ابوالفضل کمالی مدیر سابق آموزش‌وپرورش منطقه هفت اظهار کرد: از سال 91 تا به امروز فقط چهار زیرنظام سند تحول بنیادین تدوین و تصویب شده است و دو زیرنظام بسیار مهم آن هنوز تصویب نشده،‌ وزیر آموزش‌وپرورش آبان سال گذشته اعلام کرد این دو زیرنظام تا سه ماه دیگر تدوین و تصویب خواهد شد اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
وی افزود: پیش‌بینی می‌شود آمار بازنشستگان و معلمان مورد نیاز در مهر 97 بیش از 80 هزار نفر است همچنین موج جدیدی از افزایش تعداد دانش‌آموزان آغاز شده است. در بحث نیروی انسانی آموزش‌وپرورش چند نگرانی وجود دارد؛ کمبود،‌ توزیع نامناسب، و نیروی اضافه در برخی جنسیت‌ها، به‌عنوان مثال در برخی مناطق 85 درصد معلمان خانم هستند و نیروهای ناکارآمد.

مدیر سابق آموزش‌وپرورش منطقه هفت بیان کرد: اینکه آموزش‌وپرورش به‌خاطر عدم اجرای برنامه‌های تحولی در شورای عالی آموزش‌وپرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی بازخواست می‌شود صوری است و اتفاقات نشان می‌دهد این روند به‌خوبی انجام نمی‌شود به‌عنوان مثال در بحث حذف آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی از پایه هفتم هرچند تصمیم خوبی بود اما زمان آن اصلاً خوب نبود و مردم با شوک مواجه شدند، این قانون باید به شورای عالی می‌رفت و شورا چون با وزیر همکار نزدیک است آن را تأیید کرد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را تأیید نکرد، آیا  نباید نگران این مسائل بود که نظارتی وجود دارد یا خیر؟
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۷۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند

رضامراد صحرایی در ششمین حضور وزارت آموزش و پرورش در پاسخگویی برخط مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد:مهم است که رابطه بی واسطه با مردم داشته باشیم و در خدمت آنها باشیم و اگر توانایی انجام کارها را داشتیم، انجام دهیم. این روزها کشور مملو از شوق سپاس از معلم است، معلم به تعبیر رهبر انقلاب معمار آینده کشور است، معلم در مقام افسر سپاه پیشرفت کشور و کسی که از گوهر وجود بچه ها چنان ظرفیتی می سازد که آینده کشور را تضمین کنند.

وی با اشاره به گرامی داشت روز معلم در سالگرد شهادت استاد مطهری گفت: در تفحص های شهدا، از یک دانش آموز شهید، کتابی در دست کشف شد و آن کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شد. کانون تربیت در هر کشوری، آموزش و پرورش است، فردا هم مانند سال قبل در روز ۱۲ اردیبهشت توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب با تعدادی از معلمان نمونه به نیابت از همه معلمان را خواهیم داشت روز معلم، روز عید معلمان است.

در ادامه بانویی از خراسان رضوی درباره آزمون جذب معلمان با استفاده از سهمیه بومی گفت: اتفاقی که در محاسبه نمرات آزمون افتاد با آنچه در دفترچه ثبت نام رخ داد کاملاً متفاوت بود.

صحرایی در پاسخ به این درخواست این بانوی متقاضی آزمون جذب معلمی گفت: این اتفاق عجیب است و هر آنچه در دفترچه آمده باید حتما اجرا شود این موضوع را حتما پیگیری می کنم چون دفترچه های ثبت نام بر مبنای قوانین بوده است اگر سال قبل برای همه دروس نمره بومی لحاظ شده امسال چرا برای اختصاصی ها فقط محاسبه شده است؟ این دفترچه‌ها میثاق ما در آموزش و پرورش با سازمان سنجش است.

ماجرای نامه صحرایی برای کاهش کسورات حقوق دانشجو معلمان

در ادامه دانشجو معلمی که تعهد خدمت در استان فارس دارد ولی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در تهران است درباره کسورات از حقوق دانشجو معلمان سوالاتی داشت، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: سال ۹۱ گفته شده بود که ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای خدمات رفاهی باشد این مبنا در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و این موضوعی است که ما هم طرفدار دانشجو معلمان هستیم و معتقدیم هر خدماتی به سایر دانشجوبان داده می شود باید به دانشگاه فرهنگیان هم داده شود اما سازمان برنامه می گوید دانشجویان فرهنگیان تعهد خدمت دارند و بورسیه هستند و به دانشجویان بورسیه خوابگاه تعلق نمی گیرد.

وی افزود: این مسئله مصوبه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان است که رئیس آن رئیس جمهور است و باید این رأی در هیئت امنای این دانشگاه تصویب شود کسی که نامه من را در فضای مجازی منتشر کرده، پیگرد قانونی دارد و موضوع را به پلیس فتا اطلاع می دهیم، نامه جدید داده‌ایم که کسورات از حقوق دانشجو معلمان به میزان دریافت خدمات باشد و این موضوع به زودی در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصویب خواهد شد؛ اما در حال حاضر چون به دانشجویان بورسیه، خدمات داده نمی شود، دانشگاه فرهنگیان مجبور است از حقوق دانشجویان بابت خوابگاه و تغذیه کسر کند.

در ادامه پاسخگویی برخط وزیر آموزش و پرورش، معلمی از یکی از مدارس روستایی صعب العبور خواهان برقراری فوق العاده ویژه بود که وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: امسال ۸ معلم نمونه کشوری معلمان روستایی بودند. معلمان شاغل در روستاها زحمات زیادی می کشند، ما به جد دنبال احیای حق ایاب و ذهاب معلمان روستایی هستیم اما در خصوص فوق العاده ویژه باید گفت در حال حاضر هم این بند در فیش حقوقی هست اما ۱۰۰ درصد نیست و براساس قانون ۱۰۰ درصد فوق العاده ویژه به ۲۰ درصد کارکنان دولت تعلق می‌گیرد.

صحرایی با اشاره به اینکه سایر دستگاه‌ها نیز به دنبال اعمال رتبه بندی هستند، تاکید کرد: چون ۵۵ تا ۹۰ درصد با رتبه بندی به حقوق معلمان افزوده شد الان برخی کارکنانی که رتبه بندی ندارند مانند کارکنان بخش آی تی یا حقوقی که رتبه بندی ندارند، فوق العاده ویژه می‌گیرند اما حاضرند فوق العاده ویژه را بدهند ولی ذیل رتبه بندی بیایند.

وی افزود: با اصلاح حق التدریس کاری می کنیم که حقوق آنها بیشتر شود الان حق التدریسی ها یک صدم کارکنان رسمی ما حقوق می گیرند، من هم خودم از روز اولی که معلم شدم در سال ۷۴، وارد روستا شدم؛ در آن زمان سعی می کردیم با دو شیفت کار کردن یا با ۱۲ ساعت اضافه کاری، مشکل معیشتی را حل کنم، همه اهتمام ما این است که به گونه ای که می توانیم به معلمان خدمت کنیم.

خط و نشان صحرایی برای رییس سازمان نوسازی

در ادامه مدیر یک مدرسه شبانه روزی دخترانه از استان گیلان نسبت به مشکلات بودجه‌ای مدارس شبانه‌روزی مناطق محروم ملاحظاتی داشت که وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به مشکلات ساختمانی این مدرسه، موضوع را بلافاصله به رییس سازمان نوسازی مدارس منتقل و وی را مامور کرد در اسرع وقت تا کمتر از ۱۰ روز کاری آینده این موضوع پیگیری شود، وی همچنین دستور داد تا ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان هدیه به دانش آموزان محروم این مدرسه شبانه روزی جهت تغذیه آنها واریز شود؛ و گفت: این هدیه، ماحصل دغدغه مندی شما به عنوان مدیر مدرسه بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • «هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  • جشنواره تدریس برتر ساختگاه معلمان قوی برای ایران قوی است