Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@19:08:50 GMT

ملت زدائی؟!

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۹۹۸۱

ملت زدائی؟!

وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - اگرچه جنایات صهیونیستها در طول این هفتاد سال در ملت زدائی ساکنین فلسطین فارغ از جنبه های تاریخی و دینی بیت المقدس جائی برای واقعگرئی و منفعت محوری در سیاست خارجی باقی نمیگذارد، اما ما نیز باید در اتخاذ رویکردهای موثر تر فکر کنیم! در غزه 2 ملیون زندانی در بزرگترین زندان روباز دنیا نه زندگی که مردگی میکنند! نه آسمان غزه در اختیار فلسطینهیا است و نه مرزهایشان که هر دو ملک طلق رژیم صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود صدهها کیلومتر تونل زیر زمینی کشف شده و نشده در غزه برای زندگی روزمره مردم دلیل دیگری بر این ادعاست. دو سوم زندانیان جوانان زیر 25 ساله جان به لب هستند و خواهان ازادی و منزلت انسانیشان هستند! در دهه اخیر ابتدا آمریکا در دوران اوباما به سمت مدیریت تنشها بجای ایجاد صلح در این منطقه که دور دست مینمایاند متمایل و سپس به طرفداری مطلق از یک طرف در دوران ترامپ حرکت کرده دنیا را به سمت سوم جهانی میکشاند!

بین الملل > خاورمیانه - نصرت الله تاجیک سفیر سابق ایران در اردن و کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرآنلاین به بررسی تبعات افتتاح سفارت امریکا در قدس پرداخته است.

محمد اکبری: نزدیک به 60 کشته و بیش از 2700 زخمی در حمله صهیونسیت ها به فلسطینی ها. افتتاح سفارت امریکا در قدس تبعات بسیاری به دنبال داشته و خواهد داشت. در حالی که ایوانکا ترامپ دختر ترامپ و دامادش در این مراسم حضور داشتند بسیاری از کشورهای دعوت شده، به این مراسم نرفتند. آیا این روند می تواند به گفت و گوهای صلح کمک کند؟ این مسئله در راستای عادی سازی روابط اسرائیل با اعراب مخصوصا فلسطین موثر خواهد بود؟ در این باره با نصرت الله تاجیک سفیر سابق ایران در اردن و کارشناس مسائل خاورمیانه گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید.

به نظرتان ایالات متحده، انتقال سفارت خود به قدس را در چه چارچوبی پیش می برد؟ آیا ترامپ تصور می کند این مسئله می تواند به حل معضل فلسطین و رژیم صهیونیستی کمک کند؟

اول اینکه، این مسئله در حقیقت نهایت یکجانبه‌گرایی آمریکا است و در قالب دوران جدیدی است که ترامپ برای آمریکا رقم می‌زند، 

دوم اینکه ترامپ می خواهد وفادری خود را به انجام شعارهایش در دوران انتخابات و بعد از آن نشان دهد که در حقیقت به نوعی رأی‌دهندگانش را راضی کند و به آن‌چه که قول داده، عمل کند.

فایده این مسئله برای ترامپ این است که بتواند دور دوم خودش را برای ریاست جمهوری تضمین کند، یعنی رأی‌دهندگانش را راضی کند و از حمایت آن‌ها برای دور دوم برخوردار شود. ولی طبیعی است که اینگونه اقدامات لطمات فراوانی هم به سیاست خارجی آمریکا می‌زند؛ یعنی در همین موردی که شما مثال زدید، آمریکا را از نقش میانجی خارج می‌کند و به یک طرف اصلی مسائل و مشکلات خاورمیانه تبدیل می‌کند و یکی دیگر از تبعات مسئله این است که باعث به‌هم‌ریختگی چهره ژئوپولتیکی خاورمیانه شده و خود این امر باعث افزایش تنش‌های منطقه‌ای و درگیری‌ها بین طرف‌های متخاصم خواهد شد. در همین مورد فلسطینی‌ها دیگر آمریکا را به‌عنوان یک میانجی و بی‌طرف نمی‌شناسند. از این رو می‌توان گفت که این وضعیت ابزارهای آمریکا برای اعمال مدیریت یا اداره مشکلات و مسائل منطقه را سخت‌تر خواهد کرد و تا حدی غیرممکن، یعنی در منطقه، چه حکام و چه مردم منطقه، دیگر آمریکا را به‌عنوان یک طرف منصف نمی‌شناسند و به‌عنوان یک طرفی که قصد حل و فصل بحران را دارد، به حساب نمی آورند.

فضای متشنج خاورمیانه را با این اقدام چگونه پیش بینی می کنید؟
بعید می‌دانم با این روند و با در نظر گرفتن کلیت مسائل، فضای پیش رو به صلح و ثبات و آرامش پیش رود و احتمال دارد به سمت درگیری‌ها و تنش بیشتر برود . البته سیاست ترامپ در راستای همان شعار «اول آمریکا» است و احساس می کند این مسئله می تواند به افزایش قدرت ایالات متحده در منطقه بینجامد. از آن‌جا که این روش می‌تواند برخی منافعی برای آمریکا ، از جهت فروش تسلیحات و غیره، به وجود بیاورد، این را در راستای سیاست‌های خودش می‌داند، ولی روی دیگر مسئله این است که آمریکا بتواند روی مسائل منطقه تاثیرگذار باشد که این تاثیر گذاری کمتر خواهد شد.

به نظرتان برخی کشورهای عربی، مخصوصا عربستان از این روند حمایت می‌کنند و باعث خواهند شد آن حالت عادی‌سازی که اسرائیل آن را دنبال می کند، شکل بگیرد؟
متاسفانه در حال حاضر چه دنیای اسلام و چه دنیای عرب در ضعیف‌ترین موقعیت خودشان از جهت همبستگی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی هستند و هر کدام از کشورها به دنبال منافع آنی خود است. طبیعی است که در این فضا هر کشوری سعی می‌کند آن‌چه را که فکر می‌کند به نفع سیاست‌های خودش است، دنبال کند.

عربستان یکی از این کشورها است. عربستان به دلیل مشکلات و روندهای شکل گرفته پس از بهار عربی در منطقه و از سر گذراندن تبعات آن، در حقیقت به سمت رودرویی با سیاست‌های ایران در خاورمیانه حرکت کرد و آن روند همچنان ادامه دارد و سعی دارد با نزدیک‌کردن خود به سیاست‌های آمریکا، بتواند برگ برنده‌ای در معادلات منطقه‌ای داشته باشد و نقش بیشتری را ایفا کند. همین موضوع باز دوباره به تلاطم بیشتر و تنش بیشتر منجر می‌شود. نتیجه همه این‌ها خارج‌شدن سرمایه‌های کشورهای منطقه‌ای برای خرید تسلیحات و گره‌خوردن روند توسعه کشورها به معادلات نظامی - امنیتی و در حقیقت کاهش رفاه و آسایش مردم و در مجموع تغییر روند توسعه منطقه‌ای است.

یعنی ما اگر بتوانیم یا می‌توانستیم در پرتو صلح و ثبات و آرامش منطقه‌ای یک الگوی توسعه منطقه‌ای جدیدی ترسیم می‌کردیم که بر اساس آن مردم در رفاه و آرامش و صلح و امنیت قرار می‌گرفتند، اوضاع متفاوت می شد. متاسفانه در حال حاضر این شرایطی که ترامپ با اعمال سیاست‌هایش به وجود آورده و بعضی از کشورهای منطقه ازجمله عربستان به دنبال آن هستند، فضای موجود خاورمیانه را به هاله‌ای از ابهام برده و در عوض سرمایه‌ها از منطقه خارج می‌شود، سطح اشتغال و رفاه مردم کاهش پیدا می‌کند و در حقیقت این وعده‌ای است که ترامپ به طرفدارانش داده که برای آن‌ها با ازدیاد شغل و بهبود اوضاع اقتصادی که همان بحث شعار «آمریکا اول است» را رقم بزند.

منبع: خبرآنلاین مورخ 26.2.97

 

 

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد

به گزارش ان بی سی نیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، دولت جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید را با پلیس مخفی آلمان نازی موسوم به گشتاپو مقایسه کرد.

ترامپ در یک مراسم رسمی شام که فایل صوتی آن در اختیار این شبکه تلویزیونی قرار گرفته، گفت: این افراد دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. 

وی در عین حال بایدن را فاسدترین رئیس جمهور تاریخ این کشور خواند.

ترامپ در مورد روند جنایی که علیه وی در حال انجام است اظهار نظر کرد: تیم بایدن بر این باور است که این تنها راهی است که به بایدن فرصت انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور را می‌دهد.

ترامپ پیش از این بار‌ها اعلام کرده بود که شکایت علیه وی مداخله در انتخابات آینده است.

دادگاهی در نیویورک در حال بررسی پرونده‌ای است که در آن ترامپ تحت ۳۴ ماده مربوط به جعل اسناد تجاری و پرداخت حق السکوت به دو زن، به دلیل رابطه ادعایی با آنها متهم شده است. ترامپ در چندین پرونده جنایی از جمله حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ و نگهداری اسناد طبقه بندی شده نیز متهم است. حداکثر مجازات ممکن برای مجموع اتهامات ترامپ ۱۳۶ سال زندان باشد. خود رئیس جمهور سابق اعلام کرد که بی گناه است و دلیلی برای تشکیل پرونده وجود ندارد.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس فعلی دولت از حزب دموکرات و همچنین دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا از حزب جمهوری خواه هستند. هر دو نامزد قبلاً بر اساس نتایج آخرین رای گیری مقدماتی برای نامزدی از احزاب خود، آرای نمایندگان کافی را به دست آورده اند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین