Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-01@00:46:25 GMT

سالخوردگی از پیامدهای کاهش میزان باروری است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۳۱۴۷

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر زهرا جامه بزرگ با اشاره به این که موضوع کنترل جمعیت و تنظیم خانواده در کشور برای اولین بار در سال ۱۳۳۷ شروع شده است، گفت: واحد بهداشت و تنظیم خانواده برای اولین بار در سال ۱۳۴۷ به عنوان یک واحد مجزا وارد بدنه وزارت بهداشت ایران شده است.
وی همچنین اضافه کرد: در دهه ۴۵ تا ۵۵ شمسی در ایران سیاست ها و شعار فرزند کم تر زندگی بهتر میزان رشد جمعیت در کشور را به ۷ و ۲ دهم درصد کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به این که موضوع کنترل جمعیت در سال های دفاع مقدس متوقف بود، اظهار داشت : نرخ رشد جمعیت در سال های بین ۵۵ تا ۶۵ شمسی رقمی حدود ۹ و ۳ دهم درصد را نشان می دهد، در حالی که رشد میزان بیکاری در کشور در آن زمان رقمی حدود ۲۴ درصد داشت.
وی همچنین در ادامه تصریح کرد : جمعیت ۹۰ میلیونی کشور ایران با ایراد سیاست های کنترل جمعیت در دهه ۷۰ به حدود هفتاد میلیون نفر کاهش پیدا کرد.
زهرا جامه بزرگی با اشاره به این که جمعیت ایران در دهه ۹۰ شمسی در حال رشد است، بیان کرد : در حالت کلی در کشور سیاست های جمعیتی همواره با موضوع تنظیم خانواده ارزیابی می شود، در حالی که سیاست های جمعیتی مجموعه تدابیری را شامل می شود که با توجه به شرایط برای بهبود وضع رفاهی جمعیت در نظر گرفته می شود.
وی با اشاره به این که متاسفانه کشور ایران مدیریت جمعیتی مناسبی ندارد، گفت : فقر مدیریت جمعیت به صورت مطلوب پیامدهای منفی بسیاری را در حوزه میزان باروری متوجه جامعه خواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین در ادامه اضافه کرد : سالخوردگی و تغییر ساختار جامعه از مهم ترین پیامدهای منفی است که می تواند از میزان باروری کم در کشور نشات بگیرد.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: سالخوردگی پیامد کاهش باروری رفاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب ایران کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را هفت درصد اعلام کرد و افزود: با وجود اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده، آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس است و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبه رو هستیم.

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سد‌های موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد دانست و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سد‌های تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده که نشان دهنده ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم، با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

دیگر خبرها

  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور