Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@07:30:03 GMT

دهقان: دولت باید فارغ از برجام با اروپا مذاکره کند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۳۶۱۶

دهقان: دولت باید فارغ از برجام با اروپا مذاکره کند

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: دولت باید طوق برجام را از گردن ملت ایران بردارد و بعد فارغ از برجام با اروپا مذاکره کند. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، محمد دهقان در گفتگو با مهر، در خصوص خروج آمریکا از برجام گفت: مطابق قانون اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام که در سال 94 تصویب شد به ویژه ماده سه این قانون دولت موظف است در برابر خروج آمریکا از برجام اقدام متقابل انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق مصوبه شورای عالی امنیت ملی که با شروطی به تایید رهبر معظم انقلاب رسید و این دو مصوبه مبنای مشروعیت اجرای برجام توسط دولت است.

نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه  باید دولت اجرای تعهدات برجامی را متوقف کند، گفت: تعهداتی که اجرا شده به کنار، برخی تعهدات ایران به غرب در زمینه فعالیت های هسته ای مستمر است؛ مانند دوربین گذاشتن  در مراکز هسته‌ای.

نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس با بیان اینکه ما دیگر در برابر برجام تعهدی نداریم و برجام از لحاظ حقوقی ارزشی برای ایران ندارد، گفت: ایران نیز می تواند دوربین های را از مراکز هسته ای خود جمع آوری کرده و مجدد سانتریفیوژها را راه اندازی کند.

دهقان اظهار داشت: به لحاظ مصالح کشور نیز نظر آقای رئیس جمهور مبنی بر اینکه «با خروج آمریکا از برجام یک مزاحم کم شده و ما همچنان برجام را به عنوان یک سند بین المللی می شناسیم»یک اشتباه فاحش و عین بی تجربگی است.

وی با بیان اینکه آمریکا و اروپا تقسیم کاری را انجام دادند، گفت: در این تقسیم کار آمریکا از برجام خارج می شود، تحریم ها را برمی گرداند و فشارها بر ایران را تشدید می کند. اروپایی ها نیز در ذیل فشار آمریکا با ایران چانه زنی می کنند تا خواسته های آمریکا محقق شود.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس  با بیان اینکه خواسته های آمریکا و اروپا در این زمینه یکسان است، گفت: توقف فعالیت های ایران در زمینه موشکی، تعدیل مواضع ایران در منطقه و تابعیت از سیاست های آمریکا و اروپا، افزایش سقف محدودیت فعالیت های هسته ای و اعمال محدودیت های دائم خواسته های مشترک آمریکا و اروپا هستند. در تقسیم کار آمریکا به ما فشار خواهد آورد و اروپا با چانه زنی ایران را وادار به پذیرش شروط آمریکا خواهد کرد.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی ادامه داد: در حالی ما به برجام پایبند هستیم که 80 درصد تحریم ها بازگشته است. در این شرایط ما تحت فشار تحریم ها خواهیم بود اما مجبور به اجرای تعهدات مربوط به برجام هستیم.

وی تاکید کرد: دولت باید برجام را منتفی اعلام کرده، تعهدات برجامی خود را معلق اعلام کند و بعد با کسب مجوز از مجلس و شورای عالی امنیت ملی مذاکرات جدید با اروپا انجام دهند.

دهقان تصریح کرد: دولت باید طوق برجام را از گردن ملت ایران بردارد و بعد فارغ از برجام با اروپا مذاکره کند. اینکه ما خود را به برجام پایبند بدانیم و از برجام خارج نشویم خطری بزرگ است زیرا ما پایبند به برجامی هستیم که با اروپا و آمریکا بستیم و بعدا هیچ دلیلی برای خروج از برجام نداریم؛ چه اروپایی ها از برجام خارج شوند و چه خارج نشوند ایران همچنان متعهد به اجرای برجام است که این زمینه ای می شود اروپایی ها به ما فشار آورند که تعهدات خود را اجرا کنیم اما اروپا هیچ پایبندی به برجام ندارد چون آمریکا از برجام خارج شده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: دولت باید هر چه سریعتر از پذیرش تعهدات مربوط به برجام انصراف دهد و اعلام کند و در عین حال راه مذاکره با اروپا در وضعیت جدید را باز بگذارد.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی تاکید کرد: برخی به دلیل اینکه چون حیثیت خود را به برجام گره زده اند، اشتباهات خود را همچنان ادامه می دهند.

وی با تاکید بر اینکه برای حفظ منافع ملی باید سیاسیون و ملت ایران یکپارچه باشند، گفت: برجام یک کاغذ است و به آتش کشیده شدن آن در مقابل به آتش کشیدن مردم یمن، فلسطین و سوریه هیچ است. من تعجب می کنم که امروز دوستان به آتش کشیده شدن برجام اعتراض دارند نسبت به آتش کشیده شدن یک ملت اعتراض نکردند حتی در شعار دادن درباره آمریکا اجتناب می کنند و با تانی این کار را انجام می دهند و بعضی اوقات با رودربایستی آن را بیان می کنند.

وی اظهار داشت: این یک فاجعه است که سیاستمداران کشور نسبت به آتش زدن کاغذی به نام برجام معترض باشند و حاضر نباشند مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا بگویند.برخی سیاسیون دچار تناقض در کشور هستند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • پرچم فلسطین در جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان آمریکا + فیلم
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است