Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@15:55:53 GMT

از رای خود پشیمان نیستم اما …

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۱۲۸

از رای خود پشیمان نیستم اما …

میانه روی شیوه و شعار دولت تدبیر و امید بود و هست اما شعارهای انتخاباتی روحانی در دوره انتخابات روی دیگری از رئیس جمهور را نمایان ساخت. البته این فراز و نشیب تنها در دوره 5 ساله ریاست جمهوری وی تاکنون محرز نبوده و برخی سخنرانی های سال های دورتر وی نیز گواه این موضوع است اما بحث داغ تر و فراگیرتر که دامنه اش تنها به سوداگران قدرت و سیاست بر نمی گردد بلکه قشر فرهیختگان، هنرمندان، عوام و عموم جامعه را در برگرفته، سوال مطرح شده درباره رضایت یا عدم رضایت از رای به روحانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نکته که از شعارهای انتخابانی روحانی تا عملکرد او چقدر تفاوت هست را نمی توان تنها در چند جمله یا تنها به زبان قضاوت نمود چه بسا اما و اگرها حول بسیاری مباحث فراتر از فردیت یا سیاست های دولت است اما روحانی توانسته بود بارقه امید را در دل مردم کوچه و بازار روشن کند که به نظر نمی رسد آن دل گرمی همچنان به قوت خود پا بر جا باشد.
دغدغه های گروه های مختلف جامعه و طیف عظیم خواسته های مطرح شده و معطوف شدن دولت به امور خارجه ایران شاید از علل این نقصان به حساب می آید. با این وجود که مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات مجلس خبرگان رهبری با پیروزی طیف نزدیک به رئیس جمهور رقم خورد اما همچنان خود رئیس جمهور از عدم یک دستی و هم سویی بخش های داخلی با دولت سخن می گوید تا آنجا که رئیس جمهور از کابینه منتخب خود نیز اظهار رضایت کامل ندارد و در برخی موارد با امضاهای شخص خودش نیز زاویه پیدا می کند.
باید گفت با توجه به چشمگیر بودن پایگاه مردمی سران اصلاحات، تاثیر مستقیم و همراهی اصلاح طلبان در پیشروی های روحانی پیش از ریاست جمهوری دوره دوم غیر قابل انکار است اما حضور و تاثیر دیدگاه اصلاح طلبی در عملکرد دولت تدبیر و امید آنچنان که باید و شاید، رضایت بخش نبوده است.
از سویی دیگر اینطور به نظر می رسید که اولویت دولت روحانی در به سرانجام رسیدن مقاصد و سیاست خارجی در روابط بین الملل بوده و گام بعدی نیز رسیدگی به معضلات اقتصادی است. در بخش سیاست های خارجی اگر بگوییم دستاوردهای مورد نظر محقق نشده، کم لطفی است و بالعکس نقطه قوت دولت روحانی در پیاده کردن روند مناسب در زمینه تعامل و پیشبرد سیاست های خارجه بوده است. اوج غیر همسویی و تقابلی که رئیس جمهور از آن سخن می گوید را نیز در مساله برجام به وضوح مشاهده می کنیم. با اینکه نظر مستقیم رهبری و نصایح ایشان کلید راهبرد برجام را در دستان روحانی و تیم مذاکره کننده نهاده بود اما بودند کسانی که دم از همراهی و دلسوزی نظام و مردم می زدند ولی در عمل رویکردی خلاف این ادعا داشتند.
این عداوت با دولت تا حدی مشهود است که در واکنش به بد عهدی آمریکایی ها به برجام، خواستار عذرخواهی روحانی از مردم ایران بودند. آنچنان که صدایشان در پاره ای از مواقع همسو با آمریکایی ها نیز می شد! این واکنش ها نه به عنوان توجیهی برای عملکرد نسبتا نا مناسب و ضعیف دولت روحانی است اما صحه ای بر ادعای او نیز می گذارد و نشان از تصفیه حساب های جناحی در پشت پرده دارد. به همین دلیل باید بد عهدی ها و کارشکنی های داخلی و خارجی را نیز رصد کرده و در راستای مقابله با تحقق دولت روحانی به وعده هایش در نظر گرفت.
می توان گفت برای رسیدن به پاسخی منطقی در موضوع رضایت یا عدم رضایت در رای دادن به روحانی، باید به این سوال پاسخ داد که عملکرد روحانی و کابینه اش از یک سو و کنش و عملکرد کسانی که دم از نارضایتی از دولت و وضعیت حاضر می زنند، چه در سطح خرد و چه در سطح کلان چقدر همراهی دهنده و هموار کننده مسیر خواسته هایشان در این دولت بوده است؟ فارغ از فرافکنی ها و ایجاد فضای مسموم علیه دولت، رضایت یا عدم رضایت از روحانی نسبت به وعده های انتخاباتی وی را باید با در نظر گرفتن تمام جوانب، موانع، ابزارها، همراهی طیف های سیاسی و اجرایی، تاثیر سیاست های دولت های قبلی و عملکرد و تصمیمات او و تیم اجرایی اش و به خصوص نقش حضور و مطالبه گری مردم مورد بررسی قرار داد.
واکنش های عجولانه و هدف دار چیزی جز ایجاد آشوب نیست و تنها تیشه به ریشه خود زدن است و بس.
2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 پشت پرده جامعه گروه های مختلف مجلس خبرگان رهبری مجلس شورای اسلامی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا

به گزارش همشهری آنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در واکنش به اظهارنظرها نسبت به گزارش این مرکز درباره گردشگری اعلام کرد: این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونای و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیرمرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: پس از انتشار گزارشی از سوی این مرکز با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» و باز نشر آن از سوی رسانه‌ها با عناوینی مختلف، موضع‌گیری‌هایی خلاف واقع نسبت به این گزارش صورت گرفت که جهت تنویر افکار و اذهان عمومی و پاسخ به نقدها، موارد زیر اعلام می‌شود.

نخست؛ آنکه در موضع‌گیری‌های صورت گرفته نسبت به این گزارش به موضوع «حذف سفر از سبد خانوار» اشاره شده در حالی که در ۳۴ صفحه این گزارش، هیچ اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا مواردی با این مضمون نشده است.

دوم؛ آنکه در چکیده و صفحات مختلف این گزارش اعلام شده که آمار مستند در این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونایی و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیر مرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می‌رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی و اینکه در پاورقی صفحه ۱۱ این گزارش ذکر شده است که به دلیل عدم اعلام آمار گردشگری از سوی متولی این حوزه بعد از سال ۱۴۰۰، عملا امکان دسترسی به آمار جدید برای بررسی عملکرد وجود ندارد. حتی مرکز پژوهش‌های مجلس طی مکاتبه‌ای خواستار دریافت آماری در این بازه زمانی بود که با پاسخی ناقص از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مواجه شد. هرچند در صفحه ۱۰ همین گزارش عنوان شده است که برمبنای اظهارات دبیر ستاد مرکزی هماهنگی سفر، در سال ۱۴۰۲، شاهد رشدی ۱۷ درصدی در زمینه گردشگری بوده‌ایم.

نکته سوم؛ آنکه یکی دیگر از نقدها به این گزارش، عدم ارائه راهکارهای منطقی و قابل اجرا بوده که باز هم نگاهی به این گزارش نشان می‌دهد چهار صفحه پایانی آن به ارائه راهکارها و پیشنهادها با توجه به ظرفیت‌های تقنینی در این حوزه اختصاص یافته است و به نظر می‌رسد مشکل اصلی در این زمینه عدم اهتمام به خواندن اصل این گزارش و تنها توجه به برخی خبرسازی‌ها با سمت و سوگیری‌های خاص بوده است.

نکته چهارم؛ اینکه، آمارهای بیان شده در این گزارش که از آن به عنوان آمار غلط یا آمارسازی یاد می‌شود مربوط به سالنامه هزینه و درآمد خانوار و گزارش آمارگیری از گردشگری ملی مرکز ملی آمار ایران در سال ۱۴۰۰ است که البته گزارش‌های دریافتی از وزارتخانه محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز همین آمارهاست.

نکته پایانی اینکه؛ مرکز پژوهش‌های مجلس کمک تخصصی و کارشناسی به دولت محترم را وظیفه خود می‌داند و همواره در این راستا تلاش نموده و متقابلا انتظار می‌رود مدیران دولت نیز در اظهارنظر نسبت به این مرکز در رسانه‌ها دقت نظر لازم را داشته باشند.

کد خبر 848207 منبع: ایرنا برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم مرکز پژوهش‌های مجلس

دیگر خبرها

  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • فرماندار: نارضایتی اجتماعی از هیچ دستگاه اجرایی در زهک پذیرفتنی نیست
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • رضایت رئیس جمهور از گزارش مسئولان درباره کاهش تورم | رسوایی برای مدعیان آزادی بیان | گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟