Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@10:55:23 GMT

استفاده از روند پيري براي مبارزه با سرطان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۴۲۳

استفاده از روند پيري براي مبارزه با سرطان

خبرگزاري آريا - در سطح سلولي،‌ سالخوردگي و سرطان دو روي يک سکه به شمار مي‌روند، مي‌توان سرعت مکانيزمي که طول عمر سلول‌ها را محدود مي‌کند را کاهش داد اما اين عمل باعث تقسيم کنترل نشده سلولي و سرطاني شدن سلول‌ها مي‌شود.
براساس گزارش نيو‌اطلس،‌اكنون دانشمندان مدرسه پلي‌تكنيك لوزان راهي را براي تغيير موثر روند اين مكانيزم كشف كرده‌اند كه مي‌تواند ناميرايي سلول‌هاي سرطاني را از بين برده و منجر به مرگ طبيعي و تدريجي اين سلول‌ها شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هربار كه سلولي تقسيم مي‌شود، از نقشه اوليه‌اي كه درون كروموزوم پنهان است راهنمايي مي‌گيرد،‌اما برخي از اطلاعات ژنتيكي در هر بار تقسيم ناپديد مي‌شوند. به منظور محافظت از تكه‌هاي حياتي اين اطلاعات،‌سر كروموزوم‌ها از توالي تكرار‌شونده‌اي به نام تلومرها پوشانده شده‌است. به تدريج و زماني كه اين تلومر‌ها از بين مي‌روند، سلول را در برابر نقص‌ها آسيب‌پذير مي‌سازند،‌ آسيب‌هايي كه ما آنها را به شكل چين و چروك زير چشم، موهاي سفيد،‌كاهش سوخت و ساز بدن، و افزايش احتمال ابتلا به بيماري مي‌بينيم، به اين شكل طول تلومر ارتباطي جدايي‌ناپذير با سالخوردگي دارد.
اما انسان از يك مبارز قدرتمند برخوردار است كه در ميدان او مبارزه مي‌كند، تلومراز آنزيمي است كه فعالانه عليه نابودي طبيعي تلومرها عمل مي‌كند و در حين تقسيم سلولي، آنها را تقويت مي‌كند. متاسفانه تلاش‌هاي اين اين مبارز كوچك در نهايت چندان موثر نيستند و پيري هميشه برنده مي‌شود. با اين‌همه اين آنزيم ضد‌سالخوردگي همواره يكي از بزرگترين اهداف پژوهش‌هاي ضد‌سالخوردگي بوده‌است و دانشمندان به دنبال راهكارهايي براي بهبود عملكرد يا مقدار آن هستند.
اما تلومراز‌ها يك وجه تاريك نيز دارند، سرطان مي‌تواند از آنها براي ناميرا ساختن تومورهايش سواستفاده كند. از اين رو مسدود‌سازي اين آنزيم همواره به عنوان يكي از شيوه‌هاي مهار سرطان مورد بررسي قرار گرفته‌است و دانشمندان دريافته‌اند اين تكنيك بسيار پرخطر است.
اما پژوهش جديد محققان مدرسه پلي‌تكنيك لوزان نشان داده‌است كه مي‌توان به جاي هدف قرار دادن مستقيم تلومراز در تومورهاي سرطاني، تلومرهاي آن را هدف قرار داد. در اين پژوهش محققان دو آنزيم PRDX1 و MTH1 را كشف كردند كه مي‌تواند از تلومرها در برابر آسيب‌هاي اكسيده شدن محافظت كند.
محققان دريافتند مسدود‌سازي اين دو آنزيم نتايج بهتري به دنبال دارد،‌و تلومر تومورهاي سرطاني را آسيب‌پذير مي‌سازد و حتي باوجود تلاش تلومراز‌ها براي ترميم اين تلومرها،‌ سلول‌هاي تومور به تدريج و در اثر سالخوردگي مي‌ميرند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه بحران پیری جمعیت در کمین است، گفت: پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید.

فاطمه ذوالفقاری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اگر وضعیت به همین منوال باشد به زودی پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید، تصریح کرد: بدون شک هیچ بحرانی خطرناک‌تر از بحران پیری جمعیت برای ایران نیست.

وی با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی می‌توان از بحران جمعیت عبور کرد، عنوان کرد: جمعیت هر کشوری از مهمترین سرمایه‌های آن مرز و بوم محسوب می‌شود.

این کارشناس جمعیت و خانواده با تاکید براینکه بدون شک نیروی انسانی در ساختن جامعه جوان، نقش بسزایی خواهد داشت، گفت: از بانوان و رابطین فعالی در روستاها می‌توان بهره برد که در زمینه ترویج فرزندآوری می‌توانند کمک شایانی داشته باشند.

ذوالفقاری اظهار کرد: طی چند سال آینده کشور با یکی از مهمترین چالش‌ها به نام بحران پیری جمعیت مواجه خواهد شد، افزود: بدون شک اگر بحران سالمندی و پیری مدیریت نشود تبدیل به ابر بحران خواهد شد.

این کارشناس جمعیت و خانواده افزود: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری باید در جهت جهاد تبیین گام برداشته شود تا بتوان این بحران را مدیریت کرد.

وی افزود: جهش خوبی برای خدمت‌رسانی در جهت افزایش جمعیت توسط مدیران برداشته شده که به سمت رشد پیش رویم اما باز هم تلاش بسیاری را می‌طلبد که شیب نزولی به سمت تثبیت و سپس صعودی بُرده شود.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: ایران دستاوردها و پیشرفت‌های خوبی را در زمینه‌های علمی، پزشکی و... به دست آورده که مرهون تلاش جوانان این سرزمین است.

وی تصریح کرد: چالش‌های تک فرزندی باید بررسی و مسائل و مشکلات شناسایی و اولویت‌بندی شود تا از چاله جمعیتی خارج شویم.

این کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه هرچند نگرش مردم به فرزندآوری نسبت به گذشته تغییر کرده است اما هنوز وضعیت مطلوب نیست، گفت: فرهنگ‌سازی راه‌حل رهایی از چاله جمعیتی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • مدال محشری با صعود به نیمه‌نهایی قطعی شد / ۵ بوکسور فردا به میدان می‌روند
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • درمان گیاهی ریزش مو
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود