Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@09:23:21 GMT

جراحی دیسک درمان یا آسیب بیشتر؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۹۷۰۳

جراحی دیسک درمان یا آسیب بیشتر؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، به دلیل گستردگی این بیماری میان درصد زیادی از جمعیت، در دو دهه اخیر درمان‌های دیسک ستون فقرات بیشتر مورد توجه قرار گرفته است البته نیازی نیست همه افراد برای درمان این اختلال به جراحی روی آورند، بسیاری از روش‌های فیزیوتراپی می‌تواند فشار روی ستون فقرات را تا حدود زیادی کم کنند یا به طور کامل دیسک را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در فرآیند جراحی قسمتی از دیسک که از محل اصلی خود فاصله گرفته و روی دیگر قسمت‌ها فشار وارد می‌کند، از بدن خارج می‌شود اما در روش درمانی جدیدی مثل لیزر بدون نیاز به برش و جراحی، دیسک برداشته می‌شود.به گفته دکتر مهدی شیروی، دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی و مدیر گروه فیزیوتراپی بیمارستان نیکان، درمان لیزر یکی از روش‌های جراحی و روشی مداخله‌گر محسوب می‌شود و از جمله درمان‌های فیزیوتراپی نیست.

با این حال درمان‌های محافظه‌کارانه مثل فیزیوتراپی تقریبا حدود 85 تا90 درصد اختلالات دیسک را درمان می‌کند و نسبت به جراحی برای درصد زیادی از بیماران راه حلی مناسب‌تر در نظر گرفته می‌شود.

چه کسانی نیاز به جراحی دیسک دارند؟
بیمارانی که نیاز به جراحی دارند، دارای مشخصاتی هستند که در آن صورت پزشک توصیه به جراحی می‌کند، اما در غیر این صورت امکان درمان به روش‌های غیرجراحی وجود دارد. در مواردی که بعد از جراحی، دردها ادامه دارد، به این دلیل است که بیمار شرایط جراحی را نداشته یا عوارض ناشی از جراحی زیاد بوده است.

گاهی اوقات باقی ماندن علائم و دردها ناشی از مشکلی است که بر اثر به وجود آمدن گوشت اضافه و گیر افتادن رشته‌های عصبی به وجود آمده و دوباره علامت‌ها را ایجاد می‌کند. معمولا بیمارانی که درمان‌های فیزیوتراپی انجام می‌دهند و بهبود پیدا نمی‌کنند و دردهای مداوم دارند، برای عمل جراحی انتخاب می‌شوند. گروه دیگر بیمارانی هستند که بیرون‌زدگی دیسک دارند یا آسیبی که به دیسک وارد شده، باعث قطع جریان عصبی ریشه‌های عصبی منتهی به ستون مهره‌ها شده است.

در این شرایط به دلیل عدم خونرسانی مناسب حتی ممکن است ساختمان عصب آسیب ببیند. در این افراد نشانه‌هایی مثل ضعف اندام‌ها، از کار افتادن قسمت‌های حسی بخشی از اندام و اختلال در حرکت اندام است. این بیماران حس قسمتی از پا یا دست را از دست می‌دهند یا برای مثال نمی‌توانند پنجه پا را بالا آورند. این افراد نیاز به جراحی دارند. از طرفی افرادی که به دلایلی مثل سن، مشکلات زمینه‌ای و... نمی‌توانند درمان فیزیوتراپی انجام دهند، مورد مناسب برای انجام جراحی هستند.

تاثیر فیزیوتراپی در درمان دیسک
ستون فقرات سه قوس اصلی در ناحیه گردن، سینه‌ای و کمر دارد. نواحی که این قوس‌ها به یکدیگر می‌رسند، مهره‌ها در خلال فعالیت‌های بدنی، تحت تاثیر و فشار بیشتری قرار می‌گیرند.
همه مهره‌های بدن انعطاف‌پذیر هستند، اما به دلیل شکل خاص ستون فقرات، دیسک‌های بین مهره‌هایی که در فاصله بین قوس‌های با جهت مخالف هستند، معمولا فشار بیشتری تحمل می‌کنند و بیشتر اختلالات دیسک در این قسمت ستون فقرات دیده می‌شود.

دیسک‌های شماره 4 و 5 مهره‌های کمر به دلیل خم و راست شدن بیشتر در معرض آسیب و بیرون‌زدگی هستند. در مهره‌های گردن نیز دیسک‌ها به دلیل حرکت گردن در برخی قسمت‌های انعطاف‌پذیر بیشتر درگیر می‌شود؛ اما مهره‌های درگیر با دنده‌ها چندان تحت فشار نیستند. فیزیوتراپی روش درمانی غیرمداخله‌ای و محافظه‌کارانه برای درمان دیسک است که می‌تواند با کم کردن درد و التهاب در ناحیه اختلال دیسک، به بیمار کمک کند.
در مرحله دوم با استفاده از تکنیک‌های درمانی می‌توان دیسک را به جای خود بازگرداند. این کار به این معناست که ضایعه فشاری که دیسک روی رشته‌های عصبی به وجود آورده و باعث به وجود آمدن درد شده است، به جای خود باز گردانده می‌شود.

درمان فیزیوتراپی گرچه اندکی آهسته‌تر و محتاط‌تر از درمان‌های دیگر، اتفاق می‌افتد، اما بتدریج شرایط ستون فقرات را به حالت طبیعی باز می‌گرداند و دردهای مداوم از بین می‌رود. هنگامی که فیزیوتراپی برای درمان دیسک انتخاب می‌شود، با تعدیل فعالیت‌های سنگین، بلند شدن و نشستن به شیوه درست و استراحت بیشتر می‌توان در طولانی مدت نتیجه بهتری گرفت.

اختلال دیسک ستون فقرات در دوران جوانی و میانسالی
هنگامی که درباره دیسک صحبت می‌کنیم، بافتی مد نظر است که حدود 70 تا 80 درصد آن از آب تشکیل شده و بسیار راحت جابه‌جا می‌شود. تکنیک‌های درمانی فیزیوتراپی نیز بیشتر روی همین قسمت کار می‌کند که دیسک را عقب بکشد و بافت را آزاد کند.

همان طور که سن افراد بالاتر می‌رود و بدن به مرور آب خود را از دست می‌دهد، بافت‌ها، عضلات و ارگان‌های داخلی نیز آب خود را از دست می‌دهند و بدن دچار حالت کم‌آبی می‌شود. دیسک نیز بافتی از بدن است که بیشتر از آّب تشکیل شده و آب بین بافت‌های اطراف جابه‌جا می‌شود.

وقتی مهره‌ها در حین فعالیت‌های روزانه از بالا و پایین دیسک را تحت فشار قرار می‌دهند، دیسک مقداری از آب را از دست داده و به بافت‌های مجاور می‌دهد. این اتفاق ممکن است به شکلی پیش رود که به دلیل از دست رفتن آب بافت، حتی قد افراد در بعد از ظهر کوتاه‌تر از صبح باشد.

هنگام استراحت در طول شب که بدن در حالت افقی قرار دارد، کم کم آب به بافت دیسک بازگشته و دیسک حالت خود را به دست می‌آورد.

با بالا رفتن سن قدرت انتقال آب بین دیسک و بافت‌های اطراف کمتر می‌شود و آب از دست رفته دیگر باز نمی‌گردد. در این حالت اصطلاحا گفته می‌شود دیسک سیاه شده یا فاصله بین مهره‌ها کم شده است. معمولا دیسک زمانی خطرناک است و به بافت‌های اطراف فشار می‌آورد که پرآب است و این زمان دوران جوانی است.

با گذشت سن، آب بافت و نیز ارتفاع دیسک‌ها کم می‌شود و دیگر فشار زیادی به بافت‌های اطراف وارد نمی‌کند بنابراین کمردردهای ناشی از مشکل دیسک در سنین جوانی و میانسالی به وجود می‌آید و در سنین بالای 60 سال دیسک‌ها خطری را که در سنین کمتر داشتند، به وجود نمی‌آورند و کمردردهای این سنین در بیشتر موارد مرتبط با مسائل آرتروز و تغییرات مهره‌ای است.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید

پیشینه استفاده از داربست به هفده‌هزار سال پیش می‌رسد؛ از داربست‌هایی که برای نقاشی‌های دوران پارینه‌سنگی برپا می‌شدند تا امروز که برای امنیت کارگران و تعمیرکاران از آنها استفاده می‌شود. درصد چشمگیری از حوادث ساختمانی به‌دلیل کار ناایمن در ارتفاع روی می‌دهند. به‌همین دلیل قیمت لوله داربستی، ایمنی داربست‌ها یکی از دغدغه‌های فعالان عرصه ساخت‌وساز است. در این مقاله خواهیم گفت که اتصالات لوله‌های داربست چیست و چه کابردی دارد.

داربست چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

داربست به سازه‌های موقتی گفته می‌شود که که برای پشتیبانی از قالب‌های بتنی یا کار کارگران آجرکار، گچ‌کار، یا نقاش در ارتفاع استفاده می‌شود. طبق مقررات برای کار در ارتفاع بیش از دو متر که خطر سقوط وجود دارد باید داربست نصب شود.

اتصالات داربست چیست؟

اتصالات لوله‌های داربست یا همان اتصالات پیچ و مهره، اجزایی هستند که برای اتصال و تثبیت لوله‌های داربست استفاده می‌شوند. لوله‌های داربست، لوله‌های فلزی با سطح خمیده و شبکه‌ای از شاخصه‌های مثلثی هستند که عمدتاً در ساخت‌وسازهای فلزی و سیستم‌های پشتیبانی استفاده می‌شوند. اتصالات داربست لوله‌های مجاور را برای تحمل وزن‌های سنگین به‌هم قفل می‌کنند. اتصالات لوله داربست درصنایع ساخت‌وساز، ساخت ماشین‌آلات، تاسیسات صنعتی، به مجموعه پیچ و مهره، مهره‌های تنظیمی، قفل‌ها، واشرها و دسته‌ها گفته می‌شود که باعث استحکام آنها می‌شوند.

انواع اتصالات لوله داربست

اتصالات لوله‌های داربست نسبت به جنش و شکل اتصال متفاوت هستند. در ادامه به انواع اتصالات داربست می‌پردازیم:

پیچ و مهره (بولت و نات)

این نوع اتصالات شامل پیچ و مهره است که به وسیله پیچ‌گوشتی و نگهدارنده‌ای به لوله‌های داربست با استفاده از واشرها و مهره‌های تنظیمی به‌منظور تثبیت بیشتر استفاده می‌شوند.

قفل‌ها؛ قفل‌های محوری به لوله‌های داربست متصل می‌شوند و قفل‌های زاویه‌ای در اتصالات زاویه‌ای به‌کارمی‌روند. دسته‌ها معمولاً به وسیله پیچ و مهره یا قفل‌ها به لوله‌های داربست متصل می‌شوند. واشرها برای ایجاد فشار و نیرو بین پیچ و مهره و سطح لوله قرار می‌گیرند.

انواع اتصالات لوله داربست به نیازهای داربست و نوع سازه‌ اتصال‌دهنده‌ها بستگی دارد و در انواع مختلفی تولید می‌شوند.

اتصال کوپلر (Coupler)

اتصال کوپلر به‌دلیل مقاومت بسیار در مقابل انواع فشارهای وارده بر ساختمان یکی از پرکاربردترین اتصالات داربست است. این اتصال فولادی به جای پیچ و مهره و واشر هم استفاده می‌شود. کوپلر در قسمت میانی داربست قرار می‌گیرد و وزن آن 1100 گرم است.

اتصال بست خارجی (External Sleeve Coupler)

برای ساخت این اتصال‌دهنده‌ از فولاد فشرده‌شده برطبق استانداردهای جهانی استفاده می‌شود. لوله‌ها با بست خارجی از قسمت انتهایی به هم وصل می‌شوند و برای اتصال لوله‌های داربستی عمودی، افقی و مورب قابل استفاده هستند. این نوع اتصال با وزن مناسب 1200 گرم تولید می‌شود.

پین اتصال (Expanding Joint Pin)

پین اتصال برای برخی از لوله‌های داربستی به‌کار می‌رود که بیش از بقیه تحت ‌فشار هستند. پین اتصال به‌خوبی می‌تواند وزن‌های سنگین را تحمل کند. همچنین برای استفاده از آن باید قطر داخلی لوله‌ها هم‌اندازه باشند. برای مقاوم‌سازی این قطعه در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت آن را گالوانیزه می‌کنند. وزن این قطعه حدود ۱۴۰۰ گرم است.

اتصال مفصل گردان (Swivel Coupler)

اتصال‌دهنده مفصل گردان برای اتصالات داربستی استفاده می‌شود که در زوایای مختلفی هستند و داربست به مهاربندی مورب نیاز دارد. این قطعه می‌تواند جایگزین خوبی برای پیچ‌ومهره‌ها و واشرها است. وزن تقریبی این قطعه حدود ۱۲۰۰ گرم است.

اتصال تبدیل (Reduction Coupler)

این اتصال‌دهنده لوله‌های داربستی مدل کاربردی تبدیل دوبل و تبدیل اتصال مفصل گردنده دارد. اتصال تبدیل اتصال دوبل مانند کوپلر دوبل عمل می‌کند اما قطرخارجی آن متفاوت است. مدل دیگر آن یعنی تبدیل اتصال مفصل گردنده، مشابه کوپلر گردان است.

اتصالات داربست به چه شکل انجام می‌شود؟

فرم‌های اتصال لوله‌های داربستی با توجه به شکل سازه‌ها و مصالح استفاده‌شده متفاوت است. اتصالات داربست به‌طورکلی به دو شکل انجام می‌شود:

داربست مثلثی یا اسکافلد

مقاطع فریم‌ها در اتصالات مثلثی می‌تواند مثلثی یا مربعی باشد و عرض آنها هم معمولا ۱۲۰ سانتی‌متر است. در این حالت از اتصالات لوله‌های داربستی، فرم‌های مثلثی تشکیل می‌دهند و بیشتر در پایه پل‌ها یا کفراژبندی کاربرد دارند. ویژگی‌های فریم‌های این داربست این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته شدن عدم نیاز به آچارکشی قابلیت باربری زیاد عدم نیاز به کارگر برای مونتاژ قطعات هزینه کم داربست چکشی ستاره

در روش چکشی ستاره‌ای برای اتصالات دربست از محورهای قائم و مهارهای استفاده می‌شود. پایه این داربست‌ها از حدود ۵ متر شروع می‌شود و سرجک‌ها در بالا و پایین اتصالات کار گذاشته شده‌اند. هر دو سرجک قابلیت تنظیم و ترازشدن دارد و می‌توان ارتفاع آن را تنظیم کرد. مهارهای افقی با ضربات چکش انجام می‌شود و قسمت‌های پایه داربست با مغزی و پین متصل می‌شوند. ویژگی‌های این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته‌شدن عدم نیاز به ابزارهای خاص قابلیت توسعه در ارتفاع‌های زیاد سهولت در جابه‌جایی سبک‌بودن وزن قطعات سرعت مونتاژ بالا چند نکته مهم درباره اتصالات لوله داربست

در اتصالات لوله داربست قطر لوله به‌دلیل تاثیر آن بر وزن و قیمت لوله بسیار اهمیت دارد؛ به‌همین دلیل باید توجه داشته باشید که قطر بیرونی لوله اتصالات، کمی بیشتر از عدد اسمی آن درنظرگرفته می‌شود. در ادامه به سایر نکته‌هایی اشاره می‌کنیم که باید در زمینه اتصالات لوله داربستی به آن توجه کنید.

فاصله بین لوله‌های عمودی باید ۱.۷ تا ۲ متر باشد. فاصله طبقات لوله‌ها باید بین ۲ تا ۳ متر باشد. فاصله‌ لوله‌های داربست در عرض سکو، حدود ۱۶۰ سانتی‌متر است. حداکثر فاصله مجاز برای اتصال لوله داربستی ۳ متر است. اگر ارتفاع سازه زیاد باشد، لوله‌های داربستی با لوله‌های فولادی با ضخامت بیشتر ساخته می‌شوند. اندازه پلتفرم لوله داربستی باید طوری باشد که مناسب تردد و جابه‌جایی بار باشد. (حدود ۶۰ سانتی‌متر برای تردد و ۸۰ سانتی‌متر برای جابه‌جایی بار) تخته‌هایی که روی این سکوها قرار می‌گیرد باید کنار هم کیپ شوند و ضخامت آنها با ضخامت لوله‌های داربست متناسب باشد. در ارتفاع بیش از ۲ متر، باید از تخته‌های پنجه‌ای استفاده کرد که عمق آنها ۲۰۰ میلی‌متر است. در زمانی که از بست‌های لوله‌های داربستی استفاده نمی‌کنید آنها را در مخلوطی از گازوییل و روغن نگهداری کنید. به ازای هر ۴ متر ارتفاع، ۱ متر، پایه‌های نردبان را عقب بکشید. برای اتصالات لوله‌های داربستی، از حرارت برای خم کردن لوله‌ها استفاده نکنید. کفش‌های غیرلغزنده و مناسب بپوشید. از قطعات شکسته، معیوب و خمیده استفاده نکنید.

جمع‌بندی

یکی از نکته‌هایی که باید در هنگام انجام یک پروژه ساختمانی درنظر داشته باشید تأمین ایمنی کارگران است. ایمنی کارگران و در کنار آن ساختن سازه‌ای ایمن به عوامل بسیاری بستگی دارد. یکی از عوامل تأثیرگذار در تأمین امنیت کارگران و ساخت‌وساز ایمن استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب است.

برای خرید مصالح ساختمانی ازجمله آهن‌آلات مرغوب باید از اعتبار و تجربه فروشنده در این زمینه اطمینان حاصل کنید. همچنین برای آگاهی از قیمت لوله به منبع معتبری نیاز دارید که آخرین قیمت آهن آلات را به اطلاع شما برساند و به تصمیم‌گیری درست شما در این زمینه کمک کند.

شرکت نفت آهن پاسارگاد با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن‌آلات در زمینه فروش آنلاین آهن‌آلات می‌تواند انتخاب خوبی برای سفارش و خرید لوله داربست باشد. می‌توانید برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت آهن‌آلات و شرایط خرید انواع مقاطع ساختمانی به سایت آیرومارت به آدرس iromart.com مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با شماره 02145306 تماس بگیرید و از راهنمایی‌های دقیق همکاران باتجربه ما در شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا بهره‌مند شوید.

 

دیگر خبرها

  • چگونه آسیب‌های ناشی از بدخوابی را از بین ببریم؟
  • خبر خوش به گوش جواد نکونام رسید/ هافبک استقلال فیزیوتراپی را شروع کرد
  • فرار مهره کلیدی سپاهان قبل از دیدار با پرسپولیس! | تصاویر
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود