Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@04:11:37 GMT

یکسال از انتخابات ریاست جمهوی گذشت/ ارباب وعده‌ها …

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۰۸۸۱

یکسال از انتخابات ریاست جمهوی گذشت/ ارباب وعده‌ها …

سال گذشته در همین روزها بود که روحانی در شهرهای مختلف سخنرانی می‌کرد و وعده‌های به ظاهر جذاب و کارآمد می‌داد اما پس از گذشت یک سال، کدامیک از آن‌ها محقق شده است؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  شبکه خبری تهران نیوز ؛ روزهای رقابتی انتخابات سپری شد و حالا حدود یک سال از تحلیف حجت‌الاسلام روحانی به‌عنوان رئیس جمهور می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهایی که خالی از وعده‌های به ظاهر جالب و کارآمد نبود و بسیاری از مردم هم براساس همین وعده‌ها نام «حجت‌الاسلام دکتر حسن روحانی» را بر روی برگه‌هایشان نوشتند و به صندوق آرا انداختند.

آن روزها، روزهای «به عقب برنمی‌گردیم»، «تکرار می‌کنیم» و «با روحانی تا ۱۴۰۰» بود. رقیب‌هراسی هم یکی دیگر از مسائلی بود که با عنوان «دیوارکشی در خیابان‌ها» به آن پرداخته می‌شد.

سال گذشته در همین روزها بود که روحانی در شهرهای مختلف سخنرانی می‌کرد و سلبریتی‌هایی بودند که پی در پی از او دفاع و برایش رای جمع می‌کردند؛ البته یادمان نمی‌رود که قریب به اتفاق آن‌ها در کمتر از چند ماه ابراز پشیمانی کردند و به مخالفان سرسخت روحانی تبدیل شدند.

اکنون که یک سال از دومین دوره ریاست جمهوری حجت‌الاسلام روحانی می‌گذرد، بر آن شدیم تا به بررسی برخی از وعده‌های انتخاباتی وی و تحقق یا عدم تحقق آن‌ها اشاره کنیم. آن چه از برابر نگاه شما می‌گذرد، نگاهی اجمالی بر شعارها و وعده‌های رئیس دولت دوازدهم در ایام انتخابات سال گذشته است.

نخستین مورد فقرزدایی است. وی در سفر تبلیغاتی‌اش به خرم‌آباد گفته بود «به مردم قول می‌دهم که در دولت دوازدهم فقر مطلق در ایران برای همیشه رخت بر بندد». اما جیب خالی، کاهش قدرت خرید مردم، افزایش تعداد کارتن‌خواب و بسیاری از مسائل دیگر بهترین قاضی تحقق یا عدم تحقق این وعده است.

 

* وقتی حتی چوب بستنی را هم وارد می‌کنیم

افزایش صادرات ایران از دیگر وعده‌های رئیس جمهور فعلی کشورمان بود. وی در جمع مردم ساری اظهار کرده بود «آنچه در گذشته بود، بازار واردات برای دنیا بود. اگر می‌خواهید ایران بازار واردات برای جهان باشد، به دیگران رأی بدهید. اگر می‌خواهید مرکز صادرات باشیم، راه اعتدال را برگزینید».

این سخن روحانی در حالی جزو وعده‌های انتخاباتی وی به‌شمار می‌‎رود که در سال گذشته اخبار عجیبی از واردات برخی از مواد عجیب از جمله چوب بستنی، آدامس و خاک رس منتشر شد که امیدواریم دولت محترم به این موارد توجه ویژه‌ای داشته باشد.

 

* تراز منفی ۴ میلیون گردشگر در ایران

از دیگر وعده‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد، «توسعه گردشگری» است. روحانی گفته «ایران می‌تواند به جذب سالانه ۹ میلیون نفر گردشگر برسد» اما طبق آمار منتشر شده ایران به عنوان ارزان‌ترین مقصد گردشگری جهان، در سال ۹۶ حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر به ایران آمدند تا تراز منفی ۴ میلیون نفری داشته باشیم.

 

* انتقادپذیری؛ از حرف تا عمل

«باید شفاف‌سازی شود، رسانه‌ها باید حرف بزنند و جلوی آن‌ها را نگیریم. باید بگذاریم رسانه‌ها حرف بزنند.» رئیس جمهور کشورمان در حالی این سخنان را در مناظره سوم انتخاباتی‌اش مطرح کرد که سابقه درخشانی در واکنش به منتقدانش دارد.

جدا از استفاده از الفاظی همچون «بدون شناسنامه»، «بروید به جهنم»، «کم‌سواد» و «بزدل»، آخرین اظهار لطف روحانی نسبت به منتقدانش برمی‌گردد به چندین ماه قبل که آن‌ها را با لفظ «کم‌عقل» خطاب کرده بود تا این شعار انتخاباتی وی هم بدون سرانجام بماند.

«جوان‌گرایی در دولت و به‌کارگیری زنان» از دیگر تبلیغاتی بود که بدون شک تاثیر بسزایی در کسب پیروزی روحانی داشت. شعاری که در همان ابتدا وقتی نام حتی یک وزیر زن در لیست وزرای کابینه دوازدهم به چشم نمی‌خورد، زیر سئوال رفت.

انتقادات حامیان روحانی از زمانی شدت یافت که میانگین سنی کابینه پیشنهادی وی برای دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم افزایش یافت و فقط یک وزیر جوان در آن جای داشت. بد نیست بدانید که میانگین سن اعضای کابینه دولت دوازدهم ۵۷.۸ است.

 

* ناتوانی در جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها

این گزارش حاکی است، شاید اصلی‌ترین بخش تبلیغاتی روحانی در زمان انتخابات به برجام مربوط شود. برجام که نقل محافل انتخاباتی اعتدالیون شده بود، حالا به بن‌بست رسیده تا شعار «مقابله با افزایش تحریم‌ها و جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها»ی روحانی عملاً رد شود.

شاید وقتی روحانی با صدای بلند می‌گفت «آیا شما زبان مذاکره با دنیا را بلدید؟ ، شما کاسبان تحریم هستید»، از امروز که دیگر نه برجامی هست و نه ترامپ خبر نداشت. تحریم‌ها نیز روز به روز شدت پیدا می‌کنند تا دیگر حرفی برای گفتن باقی نماند.

گفتنی است، شعارهایی همچون بهسازی ناوگان حمل و نقل، پایبندی به حقوق شهروندی، تکمیل طرح مسکن مهر و سایر موارد نیز از سایر وعده‌های انتخاباتی رئیس دولت تدبیر و امید بودند که در این گزارش مجال پرداختن به آن‌ها نیست.

در پایان شایان ذکر است، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روحانی در مواقع حساس مانند افزایش قیمت ارز و سکه، تصویب برجام و چندین مورد مهم و حیاتی دیگر، نکات حاشیه‌ای مانند صدور مجوز نقد امام معصوم علیه‌السلام و فیلترینگ تلگرام را پررنگ جلوه می‌دهد تا افکار عمومی کشور را از مسائل اصلی به سمت مسائل حاشیه‌ای ببرد.

 

* حرف آخر

با این اوصاف، باید سه سال دیگر صبر کنیم و ببینیم که آیا وعده‌های رئیس جمهور کشورمان محقق می‌شود یا خیر. دولت هم نباید فراموش کند که وعده‌های مهمی در طول تبلیغات انتخاباتی داده است و باید به آن‌ها جامع عمل بپوشاند.

انتهای پیام/*

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۰۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!