Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@23:11:49 GMT

قارچ‌های مشکوکی که بلای جان دوستدارانشان شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۵۱۳۵۹

قارچ‌های مشکوکی که بلای جان دوستدارانشان شدند

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۷۱ نفر در استان بر اثر مصرف قارچ خودرو که در طبیعت بدنبال بارش‌های بهاری رشد کرده اند، دچار مسمومیت شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۷۱ نفر در استان بر اثر مصرف قارچ خودرو که در طبیعت بدنبال بارش‌های بهاری رشد کرده اند، دچار مسمومیت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقر بهرامی با اشاره به اینکه سم قارچ پادزهر ندارد و تنها راه حل جلوگیری از مسمومیت و نخوردن قارچ‌های موجود در طبیعت است، پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی، سمی بودن آن‌ها را از بین نمی‌برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، مصرف نکردن قارچ‌های خودرو موجود در طبیعت است.

بهرامی با بیان اینکه قارچ گیاهی است خوراکی که بعضی از انواع آن سمی هستند و مصرف چند لقمه از آن، کلیه، کبد یا حتی مغز را از کار می‌اندازد بیان کرد: از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است.

وی افزود: بهتر است معده فردی که دارای مسمومیت با قارچ است تخلیه شود تا بدن بیشتر آسیب نبیند، در بعضی از مواقع باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ‌های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه به افرادی که به مسمومیت با قارچ مشکوک هستند، توصیه می‌شود، بیمار را هر چه سریع‌تر به بیمارستان منتقل کنید اظهار کرد:روند درمانی، افراد مسموم با قارچ، ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ‌های باقی مانده به بیمار مواد مسهل یا موادی که باعث ایجاد تهوع می‌شود داده شود یا برای درمان آن‌ها از موادی استفاده شود که با خوراندن آن به فرد به سموم موجود در روده متصل شود و در دفع مواد سمی کمک کند.

بهرامی تصریح کرد: برای جلوگیری از مسموم شدن با قارچ‌ها توصیه می‌شود از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌هایی که در طبیعت روییده پرهیز کنید، بهتر است از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها رشد می‌کنند را باید تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف کرد؛ چون این محصولات دارای حشرات و باکتری‌هایی هستند، قبل از مصرف باید به خوبی آن را شست.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی گفت: می‌توان نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را از نوع زودرس و دیررس عنوان کرد که در موارد زودرس این بیماری، بیمار دچار تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق می‌شود و گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری می‌شود.

وی ادامه داد: نشانه‌های دیررس این نوع مسمومیت شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب‌های مغزی است که ممکن است روز‌ها یا هفته‌ها بعد ظاهر شود.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QS3

منبع: فردا

کلیدواژه: قارچ وحشی قارچ سمی مرگ و میر مسمومیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۵۱۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: «کلاً در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریباً تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متأسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزء پزشکان باشند، الکل هم همین‌طور است.»

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید