Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@03:16:33 GMT

جست‌وجوی گنج در بشاگرد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۳۶۱۹

جست‌وجوی گنج در بشاگرد

حالا اما نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای آنچه «گسترش عدالت فرهنگی» نامیده با حوزه هنری اجرای طرحی را آغاز کرده که «مدرسه جهادی خواندن» نام دارد. این طرح دیروز در بشاگرد کلید خورد؛ یکی از معروف‌ترین مناطق محروم در کشور؛ جایی که از محرومیتش داستان‌ها شنیده‌ایم و قصه‌ها پرداخته‌ایم. آن‌طور که روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور می‌گوید، طرح «مدرسه جهادی خواندن» با هدف پرداختن به مقوله «خواندن» و شناسایی استعدادهای ادبی در کتابخانه‌های عمومی مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور، ارائه شده و حالا اولین گام از اجرای این طرح با مشارکت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در خمینی‌شهر منطقه بشاگرد و با محوریت کتابخانه عمومی حاج عبدا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. والی، برداشته شده است.

مخاطبان طرح‌ «مدرسه جهادی خواندن» اعضای کتابخانه‌های عمومی در مناطق محروم هستند. مهم‌ترین اهداف اجرای طرح این طور عنوان شده است: شناسایی، معرفی و پرورش استعدادهای ادبی در این مناطق؛ استعدادهایی که در کنار محرومیت‌های موجود در منطقه خود، مسیر کتابخانه و کتابخوانی را انتخاب کرده‌اند و گردهم‌آوردن این افراد در «مدرسه جهادی خواندن» گامی برای حمایت از ظرفیت‌های فرهنگی مناطق محروم خواهد بود.

بشاگرد؛ از جغرافیای محرومیت تا عدالت

اجرای طرح «مدرسه جهادی خواندن» در منطقه محروم بشاگرد از حدود دو ماه گذشته با اعزام جمعی از کارشناسان معاونت برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری و همچنین معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و نیازسنجی از شرایط و موقعیت فرهنگی این منطقه محروم آغاز شد و در ادامه با همکاری برخی چهره‌های مطرح حوزه فرهنگ و ادب چون علیرضا قزوه، جواد محقق و مصطفی محدثی، سرفصل‌هایی برای برگزاری دوره‌ای دو روزه، برای اعضای کتابخانه حاج عبدا... والی در مقاطع سنی مختلف تدوین شد. بنابراین می‌توان بشاگرد را نخستین پله اجرای عدالت فرهنگی در قالب این طرح در نظر آورد.

قزوه و تربیت شاعران جدید از مناطق محروم

علیرضا قزوه، از مدرسان طرح «مدرسه جهادی خواندن» درباره تجربه اجرای این طرح در منطقه بشاگرد می‌گوید: این طرح از یک سو برای من به‌عنوان شاعر و نویسنده، دارای نکات و ویژگی‌های بسیار خاصی بود؛ به طوری که سفر کوتاه سه روزه من به این منطقه و برخورد با سوژه‌ها، تفاوت‌ها، محرومیت‌ها و اتفاقات ناب، دستمایه نوشتن یک سفرنامه مفصل شد.

او می‌افزاید: «می‌دانستم برای کشف استعدادهای ادبی و کمک به پرورش آنها به منطقه محروم بشاگرد می‌رویم و از همان ابتدا نیت کردم فعالیتی در بشاگرد شکل بگیرد که تعدادی ادیب و شاعر از این منطقه رشد کنند و به جامعه معرفی شوند. اما وقتی وارد ماجرا شدم خلاف تصور قبلی، خودم را میان جمع کثیری از جوانان و نوجوانان علاقه‌مند، با انگیزه و مستعد در حوزه ادبیات دیدم که دارای فهم و ضریب هوشی بالایی بودند؛ به طوری که اغلب آنها دارای توانایی رشد و تبدیل‌شدن به یک شاعر و ادیب را داشتند.

این شاعر و نویسنده با قدردانی از اقدام نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای اجرای طرح «مدرسه جهادی خواندن» می‌گوید: این که یک کتابخانه عمومی در یک منطقه محروم، جمع کثیری از دانش‌آموزان، معلمان، طلبه‌های حوزه علمیه و دیگر افراد علاقه‌مند کتاب و مطالعه را برای کشف و رشد استعدادهای ادبی گرد هم آورد، اتفاق مبارکی است که گسترش آن را در تمام مناطق محروم کشور ضروری می‌دانم.

موج دوم استعدادیابی ادبی از مناطق محروم

دیگر شاعری که در این طرح به عنوان مدرس حضور داشته، مصطفی محدثی خراسانی است. او درباره این طرح می‌گوید: حضور در میان جمعی 300 نفری از نوجوانان و جوانان علاقه‌مند ادبیات در منطقه‌ای محروم، من را با استعدادهای درخشانی مواجه کرد که متأسفانه به واسطه محرومیت از امکانات فرهنگی، هیچ زمینه مناسبی برای شکوفایی آنها وجود نداشتند و اگر طرح‌هایی مانند «مدرسه جهادی خواندن» در این منطقه اجرا نشود، طبیعتا این استعدادها افسرده و پژمرده می‌شوند و به شکوفایی نخواهند رسید.

این شاعر و منتقد ادبی ادامه می‌دهد: این حرکت جهادی از اقدامات اساسی و بنیادینی است که با هوشمندی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با محوریت کتابخانه‌های عمومی آغاز شده؛ البته در سال‌های دهه 60 و 70 تجربیاتی از برگزاری این گونه اقدامات جهادی در کشور صورت گرفت که بسیاری از شاعران مطرح امروز از اجرای همان طرح‌های جهادی به جامعه معرفی شدند.

سید کریم محمدی

فعال فرهنگی

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بشاگرد ادبیات جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۳۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ظهر چهارشنبه در آئین در اختتامیه دومین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» محمدرضا اسفاری، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: در نهاد کتابخانه‌های عمومی چند سالیست تعییرات جدی در رویکردها اعمال و به یک نهاد خدمت محور تبدیل شده است.

وی با اشاره اینکه در کتابخانه‌های مرکزی و استان‌ها نزدیک به ۶۰ خدمت ارائه می‌شود افزود: بخشی از این خدمات مخصوص کودکان و نوجوانان است به نحوی که کمتر از سه سال گذشته طرح هدهد سفید در ابعاد مختلف برای فعالیت‌های کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تأکید بر اینکه این مهم به چهار دسته تقسیم می‌شود گفت: در همین زمینه کتابخانه‌های مخصوص کودکان و نوجوانان با نام هدهد سفید فعالیت می‌کنند و کتابخانه‌های سیار نیز به همین نام مزین هستند.

وی با تاکید بر اینکه در فاز دوم، مجله و کتاب هدهد سفید است که شماره ۱۸ این کتاب در نمایشگاه کتاب رونمایی و در دسترس علاقمندان قرار می‌گیرد اضافه کرد: گام بعدی جشنواره دوسالانه هدهد سفید که جزو پرطرفدارترین جشنواره‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی است و به صورت مجازی و حضوری برگزار می‌شود.

اسفاری با بیان اینکه در نهایت برنامه تلویزیونی هدهد سفید است که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است و در شبکه کودک پخش شده است یادآور شد: نهاد کتابخانه‌های عمومی خدمات جذاب و ویژه که تقریباً رایگان است، ارائه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه بهره‌مندی از ظرفیت رسانه برای معرفی این خدمات نیز در دستور کار است.

مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه متذکر شد: معرفی کتابخانه، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج فرهنگ استفاده از کتابخانه مجدانه پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه حرکت به سمت ایجاد عدالت فرهنگی در سراسر کشور رویکرد نهاد کتابخانه‌هاست ادامه داد: تلاش ما بر این است که خدمات کتابخانه‌های عمومی چه در پایتخت و چه بین قشر عزیز و زحمتکش عشایر به جهت دسترسی به امکانات به طور یکسان ارائه شود.

اسفاری تاکید کرد: در این راستا طرحی به منظور ارائه خدمت به عشایر در حال اجراست.

وی در بخش دیگر از سخنانش به فعالیت ۷ هزار و ۵۰۰ کتابدار در سراسر کشور به حدود ۴ هزار کتابخانه خدمت ارائه می‌دهند اشاره کرد و گفت: کتابدار در خط مقدم ارائه خدمات هستند.

مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان ضمن اینکه ترویج هر چه بیشتر کتاب و کتابخوانی با جشنواره‌هایی همچون جشنواره رضوی، هدهد سفید و دیگر عناوین که در حال برگزاری است به جد پیگیری می‌شود یادآور شد: کودکان بی‌گناه غزه حدود هفت ماه است در آماج حملات رژیم منحوس صهیونیستی قرار دارند و در این میان نقاطی همچون کتابخانه و دانشگاه نیز مورد حملات این رژیم جعلی قرار گرفت.

کد خبر 6094666

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • با مشارکت ۱۰هزار گروه جهادی بیش از ۲۰هزار پروژه در مناطق محروم اجرایی خواهد شد
  • افزایش ۲۰ درصدی اعضای کتابخانه‌های فعال در استان اردبیل
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • گشایش نخستین نمایشگاه توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی کتابخوان
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است