Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@03:34:11 GMT

برجام در آی سی یو و در حال مرگ

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۴۴۲۱

برجام در آی سی یو و در حال مرگ

وزير خارجه ايران برجام را به بيماری در حال مرگ تشبيه کرده و گفته است اميدی به اروپا برای حفظ برجام نمی‌رود

روزنامه جوان: مجلس شورای اسلامی روز گذشته میزبان وزرای امور خارجه، اقتصاد و دارایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه بود.

مجلس شورای اسلامی روز گذشته میزبان وزرای امور خارجه، اقتصاد و دارایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسه‌ای دو و نیم ساعته که به‌صورت غیرعلنی و درباره بررسی لایحه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم و همچنین آخرین وضعیت برجام بدون امریکا در مذاکره با طرف‌های اروپایی برگزار شد. جلسه‌ای پرتنش و تقابلی که با اظهارنظر ۱۱ نماینده موافق و مخالف ادامه یافت و در نهایت نمایندگان از توضیحات وزیر امور خارجه در خصوص الحاق ایران به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم قانع نشدند.
بر اساس آنچه از محتوای این جلسه غیرعلنی درباره وضعیت برجام گذشته، امیدواری چندانی به تضمین‌های اروپایی در قبال برجام نیست که این نشانه‌ها را می‌توان در خروج هشت شرکت اروپایی، از جمله توتال فرانسه از ادامه همکاری با ایران دید. گرچه دولتی‌ها هیچ‌چیز را قطعی و نهایی شده نمی‌دانند و همه‌چیز را به مذاکرات هفته‌های آینده موکول می‌کنند، اما شواهد نشان می‌دهد در این گور مرده‌ای وجود ندارد.

هنوز تضمینی از اروپا گرفته نشده است

بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس که روز گذشته در جمع خبرنگاران پارلمانی حاضر شده بود، در تشریح جلسه غیرعلنی گفت: در این جلسه ظریف و عراقچی از چند و، چون مذاکره با اروپایی‌ها و تضامینی را که باید بعد از خروج امریکا از برجام گرفته شود، مطالبی بیان کردند. وی تصریح کرد: البته این موارد هم اکنون در حال مذاکره است و هیچ‌چیز قطعی و نهایی نشده است. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: آن چیزی که خواست نمایندگان مجلس است، حفظ منافع ملی و ایستادگی برای مواضع مردم و توصیه‌های مقام معظم رهبری است که در این زمینه ۱۱ نفر از نمایندگان اظهارنظر کردند.

اروپا در مرز استقلال‌طلبی یا دنباله‌روی از امریکا

علی مطهری، نماینده مردم تهران نیز با اشاره به ایراد گزارش وزارت امور خارجه درباره موضوع برجام، تصریح کرد: مسئولان وزارت امور خارجه در گزارش خود نسبت به نشست‌هایی که تاکنون با طرف‌های اروپایی برگزار کردند، اعلام رضایت کردند و اذعان داشتند که همه چیز به مذاکرات دو، سه هفته آتی بستگی دارد. وی افزود: اروپایی‌ها تا حدی دستشان بسته است و اتحادیه اروپا باید بتواند رضایت ۲۸ کشور عضو خود را کسب کند. آنچه مسلم است اینکه طبق اظهارات مسئولان حاضر در نشست غیرعلنی، اروپایی‌ها به جهت اقدام امریکایی‌ها و تک‌روی‌های آن‌ها در دنیا به دنبال نشان دادن استقلال خود هستند. از این رو می‌خواهند ثابت کنند که تابع صرف امریکا نیستند. مطهری ادامه داد: در حقیقت شکافی بین اروپا و امریکا ایجاد شده و ممکن است همانند اقداماتی را که در رابطه با کوبا در سال ۱۹۹۶ انجام دادند، تکرار کنند، کاری که به موجب آن دولت‌های اروپایی شرکت‌های خود را از اجرای تحریم‌های امریکا در خصوص کوبا ممنوع و خسارات مالی آن‌ها را هم پرداخت کردند.
البته این بخش از سخنان مطهری، دیدگاه شخصی وی بود نه اظهار نظر مسئولان دستگاه دیپلماسی که البته با خروج هشت شرکت اروپایی از تهران بسیار خوش‌بینانه است و نمی‌تواند چندان رنگ واقعیت به خود بگیرد، هرچند باید تا پایان مذاکرات ایران و پنج کشور طرف برجام کمی صبر کرد. مطهری در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی وزارت خارجه از قوانین انسداد اروپایی‌ها، گفت: این اقدامات را مؤثر دانستند و اذعان داشتند در رابطه با شرکت‌های بزرگ اروپایی، چون منافع بسیاری در امریکا دارند ممکن است مؤثر نباشد، اما درباره شرکت‌های کوچک و متوسط مؤثر دانستند. وی در توضیح تقابل نمایندگان موافق و مخالف ادامه برجام با اروپایی‌ها در جلسه غیرعلنی، گفت: این تقابل‌ها در نشست غیرعلنی هم بسیار شدید بود تا جایی که داد و بیداد بسیاری در جلسه کردند، اما در نهایت افرادی قانع شدند و برخی قانع نمی‌شوند.

برجام در آی سی یو و در حال مرگ

رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی روایت دیگری از این جلسه دارد. او به نقل از ظریف گفته است: برجام بیماری است که در آی سی یو قرار دارد. این نماینده به خبرگزاری مهر گفت: برجام از نظر آقای ظریف، بیماری در حال مرگ است که در آی‌سی‌یو و شرایط بسیار سختی قرار دارد. وی تصریح کرد: آقای ظریف اعلام کرد که ما با اروپایی‌ها وارد مذاکره شده‌ایم و اروپایی‌ها تعهد داده‌اند که منافع ایران را تضمین کنند، اما مشخص نیست که اروپایی‌ها چقدر بتوانند در برابر تحریم‌های امریکا مقاومت کنند، زیرا سهامداران شرکت‌های اروپایی، امریکایی‌ها هستند. رضایی‌کوچی اظهار داشت: آقای ظریف همچنین این شبهه را مطرح کرد که مشخص نیست شرکت‌های اروپایی چه مقدار از سران کشورهایشان تبعیت کنند.

تبعات پیوستن ایران به FATF

بخش دیگری از نشست غیرعلنی مجلس به بررسی لایحه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم اختصاص داشت؛ موضوعی که به گفته رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نمایندگان از توضیحات وزیر امور خارجه در خصوص الحاق ایران به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم قانع نشدند، زیرا معتقدند در صورت پیوستن به این کنوانسیون، اگر گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله مورد حمایت ایران قرار گیرند، امریکا می‌تواند از ایران به دادگاه لاهه شکایت کند. وی اظهار داشت: در این لایحه تعیین مصادیق تروریسم را در اختیار غربی‌ها قرار می‌دهیم. پیش از این ما به این کنوانسیون تبصره‌ای اضافه کرده بودیم که بر اساس آن، گروه‌هایی که برای مبارزه با اشغالگران فعالیت می‌کنند، تروریست نیستند، اما طرف‌های غربی اصرار دارند که این تبصره حذف شود. نماینده مردم جهرم در مجلس ادامه داد: در صورت حذف این تبصره، تعیین مصادیق گروه‌های تروریستی به دست کشور‌های غربی تعیین می‌شود و چه بسا گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان و نیروی قدس در لیست گروه‌های تروریستی قرار گیرد. وی افزود: آقای ظریف معتقد است که در صورت تصویب این کنوانسیون، برای حمایت از گروه‌های محور مقاومت مشکلی ایجاد نخواهد شد. نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در این زمینه به خبرگزاری خانه ملت گفت: موضوعی که در این زمینه مطرح شد این بود که آیا این لوایح ما را به FATF می‌رساند یا خیر که آقای شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی تأکید داشت این لوایح ارتباطی با FATF ندارد و بیان داشت که این لوایح چهارگانه جدا از FATF است. وی ادامه داد: مجلس محل تضارب افکار است؛ نمایندگان موافق و مخالف در این زمینه صحبت کردند، همه از روی دلسوزی اظهارنظر‌هایی داشتند، اما آن چیزی که مسلم است این بود که نمایندگان بر تأمین منافع ملی تأکید داشتند که خارج از مأموریت مقام معظم رهبری گامی برداشته نشود. نعمتی تأکید کرد: این لوایح جزو دستور مجلس است، اما با توجه به اینکه یکسری نگرانی‌هایی وجود داشت امیدواریم با ارائه توضیحات مسئولان، نگرانی نمایندگان برطرف شده باشد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QW8

منبع: فردا

کلیدواژه: وزير خارجه ايران برجام بیماری بيماری در حال مرگ اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۴۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد

محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات اظهار کرد: در تمامی دنیا دور دوم انتخابات نسبت به دوره نخست آن شاهد مشارکت کمتری هستیم و امر غیر عادی نیست.

او افزود: انتخابات در تهران انتخابات بین کسانی است که پایبند نظام هستند و فرقی ندارد کدام یک از کاندید‌ها راهی مجلس شوند البته نباید از اهمیت شرکت در انتخابات دور دوم مجلس غافل شد.

سفیر اسبق کشورمان درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم گفت: مجلس علاوه بر کارکرد قانون گذاری وظیفه نظارت بر دستگا‌های اجرایی را دارد چرا که پول و قدرت در این نهاد‌ها نهفته است و مجلس باید مراقب باشد تا فسادی در این مجموعه‌ها صورت نگیرد.

او ادامه داد: برای اینکه مجلس نقش نظارتی و ضد فساد خود را به خوبی ایفا کند در ابتدا باید زمینه ایجاد فساد را در میان نمایندگان از بین ببرد و اگر نماینده‌ای دچار تخطی در این زمینه شد باید به شدت با او برخورد شود و به عبارتی دیگر مجلس باید از فساد ایمن باشد.

قدیری ابیانه گفت: از زمانی که نمایندگان وارد مجلس می‌شوند فساد به سمت آنها هجوم می‌آورد و وعده‌های آنچنانی به آنان داده می‌شود و برخی درخواست‌های عجیب از آنان دارند. البته مردم افراد خوبی را انتخاب کرده اند، اما با این حال باید مراقب بود و تضمینی وجود ندارد که فردی که در گذشته مرتکب فساد نشده در آینده نیز از آن مصون باشد.

این فعال سیاسی در پایان گفت: همچنین نمایندگان باید در بدو ورود به مجلس و آغاز به کار مجلس دوازدهم به ریشه‌یابی مشکلات کشور پرداخته و راه حلی برای آن‌ها پیدا کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • محکومیت صبا آذرپیک با شکایت مجلس و برخی نمایندگان | جزئیات حکم
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند