Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گزارش اقدامات صورت گرفته در خصوص تأمین ارز موردنیاز شرکت‌ها و رانندگان ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای را ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز عبدالهاشم حسن‌نیا رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای یک روز بعد از صدور بخشنامه ارزی بانک مرکزی در خصوص تأمین ارز بین‌راهی رانندگان ترانزیت گزارشی را از اقدامات این سازمان در خصوص تأمین ارز موردنیاز شرکت‌ها و رانندگان ترانزیت ارائه کرد و به خبرنگار ما گفت: پیرو بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر تک‌نرخی شدن ارز و ایجاد تمهیدات لازم در این خصوص، دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی بلافاصله با تشکیل یک کارگروه نسبت به بررسی ابعاد و شرایط به وجود آمده اقدام و جهت جلوگیری از هرگونه وقفه در امر حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای تصمیمانی در این خصوص اتخاذ و نسبت به برگزاری سلسله جلسات منظم با دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله بانک مرکزی ، انجمن‌های شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی، تجار و سایر دستگاه‌های زی ربط اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، موضوع ارز بخش حمل‌ونقل بین‌المللی را از دو منظر یکی مسائل شرکت‌های حمل‌ونقلی بین‌المللی و نحوه انتقال و دریافت ارز ناشی از کرایه‌های حمل‌ونقل  و دیگری نحوه تخصیص ارز همراه رانندگان کالاهای صادراتی اقدام کرد و جزو اولین سازمان‌های کشور بود که توانست سازوکار مشخص برای تخصیص ارز در بخش حمل‌ونقل را تدوین و به تصویب بانک مرکزی برساند.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: در بخش ارز همراه رانندگان پنج بانک عامل که عبارت‌اند از بانک‌های ملی- ملت -سامان تجارت و پارسیان جهت انجام این امور انتخاب و طی بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی سازوکار لازم در این زمینه ارائه شد که برخی از این سازوکار عبارت‌اند از:

1-تأمین و انتقال/ پرداخت ارز بابت رانندگان کامیون‌های ایرانی به‌منظور خروج از کشور به شرح جدول توافق شده و بر اساس مسافت و هزینه‌های مترتب و عوارض به نرخ روز اعلامی از سوی بانک مرکزی و با احتساب کارمزدهای متعلقه امکان‌پذیر است.

2-مدارک موردنیاز جهت ارائه به بانک به هنگام ارائه درخواست خرید ارز شامل گذرنامه دفترچه خروج راننده، کارت ملی ،کد رهیگیری، راه نامه بر خط (CMR) صادره از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، کارت هوشمند راننده است. ضمناً لازم است تصاویر مدارک مزبور به‌منظور نظارت بازرسان بانک در سوابق ذی‌ربط نگهداری شود.

3-در صورت عدم دریافت ارز توسط رانندگان مذکور قبل از انجام سفر، تأمین و انتقال/ پرداخت ارز با دریافت مدارک مربوطه و مشروط به انجام سفر مربوطه و در مقابل ارائه صفحه ممهور شده به مهر خروج ورود از/ به کشور مندرج در گذرنامه یا دفترچه خروج راننده بلامانع است.

4-چنانچه متقاضی جهت سفر قبلی ارز دریافت کرده باشد، تأمین و انتقال/ پرداخت ارز بابت سفر جدید منوط به حصول اطمینان از مسافرت راننده به خارج از کشور بابت ارز دریافتی (ممهور شدن صفحه مربوط گذرنامه به مهر خروج ورود از/ به کشور و یا دفترچه خروج راننده) است.

به گفته این مقام مسئول درزمینهٔ تأمین و انتقال ارز بابت هزینه‌های شرکت‌های حمل‌ونقلی بین‌المللی توافقاتی به شرح زیر و از طریق سیسستم بانکی کشور و یا با استفاده از صرافی‌های مجاز مورد تأیید بانک‌های عامل امکان‌پذیر است.

1-تأمین و انتقال ارز بابت کرایه حمل کالاهای وارداتی درصورتی‌که ثبت سفارش کالای مربوطه به نام بانک عامل صادرشده و بهای کالای پرداختی شامل کرایه حمل نباشد (خرید بر اساس ترمهای گروههE وF اینکوترمز)، پس از انجام ثبت خدمت، ارائه صورتحساب کرایه حمل و نسخه‌ای از بارنامه /راه نامه و با رعایت مفاد بخش دوم مجموعه مقررات ارزی بلامانع است. رفع تعهد ارزی بابت کرایه حمل مزبور منوط به رفع تعهد(تعهد ارائه پروانه گمرکی)از ثبت سفارش کالای مربوطه است.

تبصره: در صورت درخواست واردکننده کالا و ارائه تأییدیه ذینفع (شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی خارجی) پرداخت کرایه حمل به نمایندگان شرکت‌های حمل‌ونقل خارجی در داخل کشور بلامانع است ضمناً انتقال وجوه دریافتی به شرح این تبصره حسب تقاضای نمایندگی‌های مزبور (تا سقف کرایه‌های حمل مربوطه)به‌طرف خارجی مجاز خواهد بود.

تأمین و انتقال ارز بابت هزینه‌های دموراژ و حق توقف پس از ارائه صورتحساب‌های مستندات مربوطه بلامانع است.

همچنین نقل‌وانتقال موجودی حساب‌های ارزی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی (اعم از شرکت‌های ایرانی و نمایندگان شرکت‌های خارجی) در مقابل ارائه صورتحساب و مستندات مربوطه بلامانع است.

سمانه واحدی راد

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ارز رانندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تشریح اقدامات و عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌های ایمنی راه‌ها، ترانزیت و برنامه ریزی برای سفرهای اربعین حسینی امسال پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید کمال هادیان فر با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه ایمنی راه‌ها و رفع نقاط حادثه‌خیز اظهار کرد: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.

وی افزود: در جلساتی که با حضور مسئولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راهور فراجا برگزار شد، از ۳۲۰۰ نقطه، بالغ بر ۸۸۷ نقطه پر تصادف شناسایی شده است که ۴۱۲ نقطه با منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی برطرف شده و ۴۷۵ نقطه دیگر در اولویت برنامه‌های امسال قرار دارد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت برای برنامه هفتم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان برای تسریع رفع نقاط پر تصادف پیشنهاد کرده بود که مورد قبول مجلس قرار گرفت اما در برخی بخش‌ها ابهامات مختصری برای نمایندگان به وجود آمد که در جلسات برگزار شده این موارد روشن شد و امید است در چند روز آینده به تصویب برسد.

۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها رخ می‌دهد

هادیان فر با بیان اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها رخ می‌دهد، گفت: این آمار به رفتار رانندگی از جاده به بزرگراه درون شهری بر می‌گردد و بی توجهی به کاهش سرعت یا خستگی و خواب آلودگی بر آن تأثیر دارد. از این رو وظایف مربوط به رفع مشکلات حریم جاده و حریم شهر به استانداران محول شده است تا نسبت آن اقدام کنند.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری مستمر کمیسیون ایمنی ترافیک و شورای عالی ترافیک تصریح کرد: برگزاری جلسات کمیسیون ایمنی راه‌ها با حضور دستگاه‌های عضو بسیار تأثیرگذار است. به طور مثال در جلسه گذشته کمیسیون ایمنی راه‌ها طرح کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه ارائه شد و مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.

حوزه ترانزیت ساماندهی می‌شود

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه به حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی اشاره کرد و گفت: با جدیت کامل به دنبال تکمیل شاخه ریلی کریدور شمال-جنوب و قطعه رشت به آستارا هستیم.

هادیان فر افزود: هدف ما در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، سازمان یافتگی در حوزه ترانزیت است و نیازمند ایجاد بستری هستیم که نقش تمامی دستگاه‌های دست‌اندرکار ترانزیت در آن دیده شود و صاحب کالا از قیمت، زمان و سطح خدمات ارائه شده در کریدور ترانزیتی عبوری از ایران آسوده خاطر باشد.

وی بر ابتکار وزیر راه و شهرسازی با عنوان "ایران راه" تاکید کرد و گفت: باید پلتفورم نام برده ایجاد شود و استقبال صاحبان کالا برای عبور بار بین‌المللی از کریدورهای عبوری از داخل ایران به عنوان مسیرهای امن، ارزان و سریع جلب شود.

امسال ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین شرکت می‌کنند

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تدابیر اندیشیده شده برای جابه‌جایی زائران اربعین حسینی در سال جاری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائل ما اقدام برای رفع ناترازی ناوگان نسبت به زائرین در ایام اربعین است که طبق پیش‌بینی‌ها امسال بالغ بر ۴ میلیون زائر در این مراسم شرکت می‌کنند که در این راستا از طرف عراقی درخواست شده، خودروهای زائران ایرانی بتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته شده وارد خاک عراق شوند. همچنین ۱۵۰ میلیون یورو به واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس با کارکرد زیر ۵ سال اختصاص داده شد.

کد خبر 748610

دیگر خبرها

  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • کنوانسیون کارخدمه رانندگان (AETR) با تصویب در پاستور جهت گام آخر به بهارستان ارسال شد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟