Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@15:27:11 GMT

تکاندهنده ترین سرنوشت های کودکان ایرانی چیست؟! + تصاویر

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۰۹۴۳

تکاندهنده ترین سرنوشت های کودکان ایرانی چیست؟! + تصاویر

حوادث رکنا: شاید در همسایگی ما جان کودکی از طرف پدر یا مادر معتاد خود مورد تهدید است و بی‌تفاوتی حادثه شوم دیگری را برای او رقم بزند و جانش را بستاند.

«اعتیاد» از آن دست معضلاتی است که مولد بسیاری از دیگر آسیب‌های اجتماعی، به شمار می‌رود و به همین دلیل برخی از صاحب‌نظران «اعتیاد» را مادر دیگر آسیب‌ها از جمله «کودک آزاری» عنوان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای شکنجه Torture اعظم زن مشهدی و دختران 5 و 7 ساله‌اش هدیه و هانیه توسط همسر او، یکی از صدها مواردی است که سرپرست معتاد Addicted کودک به آزار و اذیت کودکان خود دست می‌زد و البته همه حساسیت‌ها تنها برای موقعی بود که این کودک آزاری چند روزی در صدر اخبار صفحه حوادث Accidents رسانه‌ها بود.

به گفته جامعه شناسان و روانشناسان حوزه اجتماعی، معضل فقر، کودک آزاری، خشونت‌های خانگی، همسر آزاری و دیگر معضلات و جرائم دنیای امروز رابطه مستقیم و تنگاتنگی با اعتیاد دارند و قربانی اصلی این معضل خانمان سوز، کودکان هستند. در این گزارش تاثیر معضل اعتیاد در وقوع و بروز کودک آزاری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رابطه کودک آزاری با اعتیاد غیرقابل انکار است

معضل کودک آزاری مصادیق متعددی را در بر می‌گیرد و این معضل اجتماعی، امروزه بیشتر بر اثر اعتیاد والدین یا سرپرست کودک رقم می‌خورد و وجود رابطه میان اعتیاد و کودک آزاری، امری غیرقابل انکار است.

حسین شیخ، مددکار اجتماعی و درمانگر حوزه اعتیاد در این زمینه اظهار داشت: اعتیاد به عنوان عامل ایجاد کننده بسیاری از آسیب‌های اجتماعی محسوب شده و متاسفانه عواقب ناشی از این معضل در بسیاری از موارد دامن‌گیر کودکان می‌شود.

این مددکار اجتماعی در ادامه تصریح کرد: معضل کودک آزاری مصادیق متعددی را در بر می‌گیرد و این معضل اجتماعی، امروزه بیشتر بر اثر اعتیاد والدین یا سرپرست کودک رقم می‌خورد و وجود رابطه میان اعتیاد و کودک آزاری، امری غیرقابل انکار است.

شیخ تاکید کرد: در برخی از موارد والدین معتاد و مصرف کننده موادمخدر، از کودک خود برای فراهم کردن مواد مورد نیاز از طریق مختلف، مثل تکدی‌گری برای تامین پول مورد نیاز ماده مخدر مصرفی و همچنین استفاده ابزاری از کودک در تهیه مواد سوءاستفاده می‌کنند که این مسئله از جمله مصادیق واقعی کودک آزاری محسوب می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از والدین معتاد نیز پس از مصرف مواد مخدر، به ویژه مخدرهای صنعتی به اذیت و آزار کودک خود دست می‌زنند و متاسفانه این امر در جامعه امروز ویژه در نقاط آسیب‌خیز و محروم به میزان قابل توجهی مشاهده می‌شود. من نیز بارها در جریان کارم با چنین کودکانی روبرو شده‌ام.

این درمانگر اعتیاد تاکید کرد: آسیب فقر نیز به طور مستقیم با معضلی چون اعتیاد مرتبط بوده و به عبارتی بسیاری از افرادی که به مصرف موادمخدر روی می‌آورند، در مدت زمان کوتاهی به معضل فقر نیز گرفتار می‌شوند.

شیخ در ادامه تصریح کرد: در نقاط حاشیه نشین و محروم آسیب‌های اجتماعی با تنوع و میزان بالاتری رخ می‌دهد و از طرف دیگر هر چه آگاهی افراد نسبت به معضلاتی چون کودک آزاری کمتر باشد، احتمال وقوع این آسیب و در معرض خطر بودن تعداد بیشتری کودک در مناطق فوق وجود دارد.

شدیدترین موارد کودک آزاری و اعتیاد با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند

در بسیاری از موارد کودکان توسط والدین معتاد مورد اذیت و آزار قرار گرفته و در برخی از مواقع نیز غفلت والدین مصرف کننده موادمخدر، مورد تهدید قرار گرفتن کودکان و اذیت و آزارهای مختلف جسمی و جنسی از سوی دیگران را باعث می‌شوند.

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بین شدیدترین موارد کودک آزاری و اعتیاد رابطه مستقیمی وجود دارد.

فرید در ادامه تصریح کرد: با بررسی دقیق پرونده‌های کودک آزاری تشکیل شده در اورژانس اجتماعی، موضوع رابطه غیرقابل انکار دو معضل اعتیاد و کودک آزاری به تایید رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد کودکان توسط والدین معتاد مورد اذیت و آزار قرار گرفته و در برخی از مواقع نیز غفلت والدین مصرف کننده موادمخدر، مورد تهدید قرار گرفتن کودکان و اذیت و آزارهای مختلف جسمی و جنسی از سوی دیگران را باعث می‌شوند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: مصادیق کودک آزاری در نقاط مختلف کشور، متفاوت است و نگرش به این معضل باید به صورت یک اولویت جدی برای سایر دستگاه‌های مسئول تبدیل شود تا شاهد کاهش وقوع این معضل اجتماعی باشیم.

مسعودی فرید تصریح کرد: وجود قوانین مشخص و اجرای بدون اغماض و چشم‌پوشی در حوزه دفاع از حقوق کودکان نقش به سزایی در کاهش وقوع جرائم این چنینی دارد و امیدواریم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با جدیت بیشتری نسبت به تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان تلاش کنند.

ماموریت دختر 10 ساله‌: آماده کردن بساط نشئگی برای پدر معتاد

پدرم معتاد به تریاک بود و علاوه بر روزی دو وعده مصرف این ماده مخدر، گاهی هم با دوستانش پای بساط مشروب می‌نشست و این سوختگی‌ها انگار نشانه‌ای شده است تا خاطرات آن روزهای سخت هیچگاه از جلوی چشمانم دور نشود.

ملیحه مادر معتادی است که در کودکی خود از طرف پدرش که او نیز به بیماری اعتیاد مبتلا بوده است، مورد اذیت و آزار قرار گرفته است و عوارض اذیت و آزارهای پدر معتاد به وضوح در دست‌هایش دیده می‌شود.

او که این روزها در 35 سالگی به سر می‌برد، به زن‌های 50-60 ساله بیشتر شباهت دارد. ملیحه در خصوص رد سوختگی‌ها و بریدگی‌های روی دست هایش گفت: پدرم معتاد به تریاک بود و علاوه بر روزی دو وعده مصرف این ماده مخدر، گاهی هم با دوستانش پای بساط مشروب می‌نشست و این سوختگی‌ها انگار نشانه‌ای شده است تا خاطرات آن روزهای سخت هیچگاه از جلوی چشمانم دور نشود.

ملیحه رازهای سر به مهر کودکی سختی را که پشت سر گذاشته است را اینطور فاش کرد: من سومین فرزند خانواده و ۷ ساله بودم که مادرم به دلیل کتک‌های زیادی که از پدرم می‌خورد و دعوا و مشاجرات همیشگی‌اش با پدرم، از او جدا شد.

او اضافه کرد: پس از جدایی پدر و مادرم از یکدیگر، من و ۳ خواهر و دو برادرم، هیچ‌کدام رنگ خوشبختی را ندیدیم. خواهر بزرگترم که آن روزها، دختری ۱۰ ساله بود، از طرف پدرم ماموریت داشت تا هر روز بساط نشئگی او و دوستان از خدا بی‌خبرش را آماده کند و در همین گیر و دار هم خودش و هم من نیز معتاد شدیم.

ملیحه در ادامه به رد بریدگی‌ها و سوختگی‌ها روی دست راستش اشاره کرد و گفت: رد پای سنگدلی و بی‌رحمی پدر معتاد ما هم روی دست من و هم دست‌های خواهرم مژگان باقی مانده است و پدرم زمانی که بساط نشئگی‌اش دیر آماده می‌شد، ما را به شدت تنبیه می‌کرد.

ملیحه که خودش این روزها مادر سه فرزند قد و نیم قد است به رد سوختگی‌ نسبتا عمیقی روی صورت دختر دو ساله‌اش اشاره می‌کند و می‌گوید: من توی این سال‌ها مواد مختلفی را امتحان کرده‌ام، از تریاک گرفته تا شیشه و دوا (هروئین) و حتی مدتی را هم قرص مصرف می‌کردم؛ یک زمانی قرص و شیشه را با هم مصرف کردم و یکی از همان روزها وقتی که حسابی سرگرم نشئگی بودم ناگهان پایپ از دستم رها شد و روی صورت دختر کوچکم که از همسر سومم است، افتاد. تا به خودمم بیایم یک تاول بزرگ در اثر داغی پایپ، زیر چشم دخترم ماندگار شد.

او می‌گوید: پشیمانم که چرا صورت دخترم با دست‌های خودم به این روز افتاده است، اما هیچ کاری از دستم برای او برنمی‌آید و البته این دختر هم بزرگ بشود، یکی مثل خودم می‌شود؛ یک زن بی‌پناه که بخاطر بی‌سرپناهی تا کنون به صیغه چند نفر درآمده و از ۳ نفر از آن‌ها بچه‌دار شده است و دو فرزند اولش در بهزیستی نگهداری می‌شوند.

ملیحه گفت: هر دو برادرم مجید و منصور، در حال حاضر به دلیل دعوا و درگیری سر مواد با دو نفر از دوستانشان، هم اکنون در زندان Prison به سر می‌برند و مریم خواهر بعد از خودم، صیغه مردی میان سال شده است و با او زندگی می‌کند و آتنا کوچکترین عضو خانواده از هم پاشیده ما نیز بخاطر اینکه شوهرش دستِ بزن داشت و بد دل بود، به تازگی طلاق گرفته است و این روزها سرکار می‌رود.

خمیازه‌ای لب‌های غنچه و بی‌رنگ «نازنین» دختر ملیحه را که به نظرم سنی بیش از ۳ سال نداشت باز کرد و وقتی متوجه حضور من شد، بیشتر خودش را در آغوش مادرش فشرد؛ آغوش مادری که اگر چه امنیت ندارد اما ترس از دیگران، این کودک بی‌دفاع را به خود دلگرم کرده است.

تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان، گامی بزرگ در نجات جان کودکان

ماجرای زندگی ملیحه حکایت گذران عمر کودکان بی‌شماریست که با والدین معتاد خود زندگی می‌کنند و خطرات فراوان سلامت جسمی و روحی و روانی آن‌ها را تهدید می‌کند.

بدون تردید تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان و اجرای دقیق آن، گامی بزرگ در نجات جان نوزادان و کودکانی خواهد بود که اعتیاد والدینشان، زندگی حال و آینده آن‌ها را متاثر از مشکلات متعددی ساخته است.

شاید در همسایگی خود ما نیز از این دست کودک آزار‌ها رخ می‌دهد و جان کودکی از طرف پدر یا مادر معتاد خود مورد تهدید است و مشغله‌های زندگی به ما اجازه نمی‌دهد که پیگیر علت گریه‌های گاه و بیگاه کودکان در و همسایه باشیم؛ اما نباید فراموش کرد که ممکن است بی‌تفاوتی هر یک از ما حادثه Incident شوم دیگری را برای یک کودک دیگر رقم بزند و جان کودکی دیگر را بستاند.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

2 پسر جوان فک قوی ترین مرد جهان را شکستند + عکس

سیمین مرا به عقد شوهرش درآورد تا باردار شوم و نوزادم را بدزدد!

زنده شدن مُرده در پزشکی قانونی تهران

خواستگار تبریزی دختر 18 ساله را دزدید + فیلم لحظه ربودن

حمله یک دانشجوی پسر به خوابگاه دخترانه دانشگاه خوارزمی تهران

وحید مرادی شرور معروف تهران از عشق به همسر و فرزندش گفت + فیلم گفتگوی اختصاصی و عکس

مهریه نجومی بازیگر زن شوهر خسیس را به دردسر انداخت + عکس

جدایی مارال از حسام به خاطر فرزند خوانده زیبا / شوهرم نسبت به بچه بی تفاوت است! + عکس

راز فروش میلیونی دوقلوها، خانم دکتر و خاله خانم را به دردسر انداخت

مرد شکاک زن و دخترش را زنده زنده در آتش سوزاند

7 سال زندان برای دکتر قلابی بیمارستان که به زن باردار هم رحم نکرد + عکس

قاتل فرزانه پور رجبی وکیل لنگرودی دستگیر شد + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت ماه رمضان مهم ترین های 24 ساعت شکنجه Torture معتاد Addicted کودک آزاری اخبار حوادث Accidents زندان Prison سلامت حادثه Incident اخبار حوادث معتاد والدین حادثه قربانی دفاع عکس حوادث قتل وحید مرادی شرور تهران ولنجک حوادث تهران زندان تجاوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۰۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی