Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:13:47 GMT

آوار آسیب‌های روانی زلزله در یاسوج/ شایعات مهمترین عامل

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۲۱۵۲

آوار آسیب‌های روانی زلزله در یاسوج/ شایعات مهمترین عامل

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- پژمان امیدی: هیچکس نمی تواند یک بحران به خصوص بحران‌های طبیعی را پیش بینی کند اما می توان تبعات منفی ناشی از آن را با مدیریت صحیح کاهش داد.

زلزله یکی این بحران‌هاست که بی خبر می آید و تبعات مختلف خود را به همراه دارد. در یاسوج و سی سخت نیز این زلزله با شدت ۵.۲ ریشتر به همراه بیش از ۴۰ پس لرزه رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان موضوعی که آرامش جامعه را بر هم می زند، شایعات عجیبی بود که در کمترین زمان کل فضای مناطق زلزله زده را تحت الشعاع قرار می داد.

از شایعات ورود کفن به استان تا وقوع زمین لرزه ۸ ریشتری با ذکر تاریخ و زمان وقوع، مشکلات بسیاری را به بار آورد.

سیل عظیمی از جمعیت در همان ساعت اولیه زمین لرزه با هجوم به سمت چادر فروشی ها با قیمت های نجومی و سوء استفاده بسیاری از فروشندگان روبه رو شده و چادرهایی تا سه برابر قیمت واقعی را خریداری کردند.

در این میان،  بازار شایعه سازان منفعت طلب همچنان داغ بود و بار روانی منفی زیادی به جامعه تزریق شد.

بررسی میدانی مهر نشان می دهد که در بسیاری از خانواده ها حداقل یک نفر همچنان با کوچکترین صدایی دچار وحشت شده و گاهی حتی پا به فرار می گذارد.

این آسیب بر روی دانش آموزان، کنکوری ها و دانشجویان نیز محسوس بوده و برخی از دانش آموزان کنکوری نیز دچار مشکلات زیادی شدند.

موضوعی که بررسی و کاوش صحیح طلب می کند، ابعاد روانی این زمین لرزه ها و بدتر از آن شایعات به وجود آمده پیرامون آن است.

یک کارشناس روانشاسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امروزه نگاه به آسیب های اجتماعی و معضلات روانی در دنیا متفاوت از گذشته و با علم به تاثیرگذاری بالای بخش رفتاری بر سطوح مختلف جامعه قابل بررسی است.

اعظم شفیعی با بیان اینکه نگرانی از بروز زمین لرزه به معنای حساسیت و تحریک پذیری در جامعه به ویژه در سطوح سنی پایین تر و با ابعاد وسیع تر است، اظهار کرد: ‌خوشبختانه زمین لرزه یاسوج به دلیل عدم تلفات جانی قابل بررسی در حوزه سوگ و آسیب های پسا سوگ نیست و می توان آن را در چارچوبی متفاوت تر، اما همچنان تاثیرگذار بررسی کرد.

شفیعی خاطرنشان کرد: در بررسی های پسا زمین لرزه در چندین منطقه، خروجی آمارها نشان می دهد کودکان و افراد خردسالی که خانواده خود را نیز از دست نداده اند و تنها در جو حین و پسا زمین لرزه بوده، با چالش های مختلف روحی روبه رو شده اند.

وی خواستار توجه مسئولین حوزه سلامت به ابعاد روانی و روحی زمین لرزه در کهگیلویه و بویراحمد شد و بیان داشت: جو حاکم بر مناطق زلزله زده استان و معطوف شدن تمامی نگاه ها به این حوزه بار روانی بالایی به خانواده ها، افراد محصل و به ویژه کودکان وارد می کند.

این کارشناس و مددکار اجتماعی تصریح کرد: نگاه به تبعات روانی حوادث باید معقول و کارشناسی شده باشد و با ایجاد محیطی امن به لحاظ بار روانی، نسبت به بهبود وضعیت به نرمال اقدام کرد.

شفیعی با تاکید بر عادی سازی شرایط بیان داشت: بهتر است محیطی ایجاد کرد که به عادی سازی شرایط نسبت به زمان وقوع زمین لرزه ها و تغییر مکالمات اقدام شود.

شفیعی گفت: بهتر است کودکان را نسبت به تماشای برنامه هایی پیرامون زمین لرزه که بار روانی بالایی دارد، محدود کرد و محیطی شاد و مفرح برای آنها ایجاد کرد.

وی افزود: برای دانشجویان و دانش آموزان که باور پذیری سریعتری نسبت به ایجاد شرایط امن دارند نیز باید الگو سازی های مناسب روانی ایجاد شود.

شفیعی در پایان بر مدیریت بحران های روانی تاکید کرد و بیان داشت: این ظرفیت مهم در بسیاری از بحران های استان های محروم مغفول مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها که بار روانی منفی بالایی به دلیل شرایط پسا زلزله در کهگیلویه و بویراحمد حاکم است، بهبود شرایط با نشاط بخشی به جامعه و گسترش ظرفیت های مثبت روانی در سطح جامعه مورد تاکید است و باید بیم و امیدها با نگاه اصولی بررسی و نسبت به رفع مشکلات اقدام شود.

کد خبر 4300413

منبع: مهر

کلیدواژه: زمین لرزه کهگیلویه و بویراحمد یاسوج ماه مبارك رمضان بوشهر کرمانشاه شیراز گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه برجام بارش باران مشهد اشتغال بیرجند خرم آباد تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۲۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: امنیت روانی با انسجام و سلامت اجتماعی و توسعه ارتباط مستقیم دارد و ضروری است تا مولفه‌های بومی ارتقای امنیت روانی در استان اردبیل احصا شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلال آفاقی ظهر چهارشنبه در اولین جلسه کمیته امنیت روانی استان اردبیل اظهار کرد: نقدپذیری مسئولان لازمه احساس امنیت روانی شهروندان است و شایسته است تا با احصای مولفه‌های بومی ارتقای امنیت روانی شهروندان اردبیلی و راهکارهای بازتولید احساس امنیت ذهنی در استان کارها را به پیش ببریم.

وی خاطرنشان کرد: امنیت با ماهیت روانی خود، از مقوله‌های حقوق عمومی است و توجه به صیانت از آن و شناسایی راهکارهای بازتولید در تمام ابعاد، از ضروریات است.

دادستان عمومی و انقلاب اردبیل با اشاره به برخی سوءاستفاده‌ها از بستر فضای مجازی در راستای ایجاد ناامنی روانی در جامعه با انتشار محتواهای کذب و مجرمانه، رصد و پایش مستمر فضای مجازی توسط دستگاه‌های ذیربط و واکنش سریع به هرگونه اعمال و رفتار مجرمانه فضای سایبری را خواستار شد.

آفاقی با تشریح مولفه‌های دیگری از موارد مخل امنیت روانی شهروندان مانند کارشکنی‌ها در امور مراجعین و سوءجریانات در ادارات، عدم دسترسی آسان مردم به مسئولان و وجود بسترهای فسادزا و سوءاستفاده از حقوق بیت‌المال، مسئولان بخش‌های مختلف را به نقدپذیری و تحمل شنیدن نظرات مخالف و ارتباط دوسویه تفاهم‌آمیز درجهت اصلاح امور فراخوانده، آن را لازمه احساس آرامش و امنیت روانی شهروندان دانست.

وی با اشاره به نقش کلیدی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌ها در توسعه رضایتمندی مردم و حفظ امنیت روانی جامعه، بر ارتقای کارکرد روابط عمومی‌ها و جایگاه آن در مدیریت رسانه و اطلاع‌یابی و اطلاع‌رسانی به موقع در جهت جلوگیری از ظهور و بروز شایعات تاکید کرد.

ضرورت تدوین منشور اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها و عهدنامه کاربران فضای مجازی

در ادامه این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل نیز با تشریح ماهیت تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و قابلیت‌های فضای مجازی با تأکید بر استفاده حداکثری از فرصت‌ها واکنش سریع به هرگونه جرائم سایبری را ضروری خواند.

رضا قاسمیان با اشاره به حقوق متقابل مردم و مسئولان، امنیت روانی مدیران را در راستای تمرکز در تصمیم‌گیری و خدمت‌رسانی شایسته حائز اهمیت دانست و از اصحاب رسانه خواست؛ رسالت خطیر خود در عرصه حفظ امنیت روانی جامعه  را به نحو مؤثر و بیش از پیش ایفا کنند.

وی ضرورت تدوین منشور اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها و عهدنامه کاربران فضای مجازی را یادآور شد و از اقدامات حوزه اجتماعی استانداری در این خصوص خبر داد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • تنش مدیریتی: جنگ روانی دشمنان بارسا یا واقعیت