Web Analytics Made Easy - Statcounter

27 هزار بیمار چشم انتظار پیوند عضو در کشور هستند که گفته می شود روزانه تعدادی از این افراد به علت عدم تهیه عضو برای پیوند فوت می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند، که از این تعداد ۵۰ درصد یعنی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار نفر برای اهداء مناسب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بقیه نیز به دلیل کهولت سن، ابتلا به سرطان‌های خاص یا بیماری‌های عفونی منتشره امکان اهداء ندارند.

آمار این دسته از خانواده‌ها بسیار ناچیز است، از یک طرف افراد مرگ مغزی، اعضای سالم خود را زیر خاک می‌برند و از سوی دیگر بیماران نیازمند پیوند به دلیل دریافت نکردن عضو، جان خود را از دست می‌دهند، در صورتی که اگر بر تعداد اهداءکنندگان افزوده شود، دیگر هیچ بیماری از لیست انتظار پیوند فوت نمی‌کند.


قاسم میری علی آبادی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون در این خصوص اظهار کرد: اهدای عضو یک حرکت خداپسندانه است که عامل نجات جان خیل زیادی از انسان ها می شود.
 وی با بیان اینکه 27 هزار بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور وجود دارد، گفت: روزانه تعدادی از این افراد به علت عدم تهیه عضو برای پیوند فوت می کنند و این در حالی است که در ایران سالانه پنج تا هشت هزار نفر دچار مرگ مغزی می شوند که نیمی از آنها اعضایشان قابل اهدا است.

در زاهدان روند اهدای عضو هنوز امکان پذیر نیست


میری علی آبادی با بیان این مطلب که در زاهدان روند اهدای عضو هنوز برای ما امکان پذیر نیست، افزود: طی دو ماه آینده قرار است این کار پیگیری شود زیرا نیازمند یکسری کارگاه ها و دوره های آموزشی هستیم که پزشکان، پرستاران، جراحان، روان شناسان یک تیم پیوند همه آموزش ها را ببینند و بعد در سطح بیمارستان ها اقدام به اجرایی شدن آن کنند تا در مواردی که فرد دچار مرگ مغزی می شود موضوع را با خانواده وی در میان گذاشته تا عضوگیری انجام و به افراد نیازمند پیوند شود.
وی با بیان اینکه در سیستان وبلوچستان از مدت های طولانی پیوند قرنیه و کلیه در حال انجام است، گفت: با توجه به اینکه در مشهد و تهران بانک چشم موجود می باشد در مواقع پیوند قرنیه عضو پیوندی از این شهرستان ها به استان انتقال می یابد..
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه امکان انجام پیوند قلب، کبد، لوزوالمعده در استان وجود ندارد، افزود: در این زمینه اگر عضو گیری صورت گییرد باید به مکان هایی منتقل شود که کار  پیوندها در آن انجام می شود.

انجام 959 عمل پیوند عضو 


وی با بیان اینکه باید از طریق تریبون نماز جمعه، آموزش و پرورش و رسانه ها این امر تبلیغ شود تا مردم به این کار خداپسندانه روی بیاورند، گفت: از سال 86 تا پایان 96 در سیستان وبلوچستان 142 مورد پیوند کلیه در بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان و 817 مورد پیوند قرنیه انجام شده است.
 میری علی آبادی در پایان خاطر نشان کرد: در سامانه ای که در روزهای اخیر دسترسی آن برای استان فعال شده و همچنان در حال بروز رسانی است تاکنون42 نفر برای اهدای عضو ثبت نام کرده اند که ثبت نام هر فرد در آن سایت به منزله داشتن کارت اهدای عضو است.

 انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۴۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد

میانگین بارش سال‌ زراعی جاری در سیستان و بلوچستان از سوی مدیرکل هواشناسی این استان اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل هواشناسی استان، محسن حیدری اظهار کرد: میزان بارش از ابتدای سال زراعی در استان تاکنون ۱۲۱.۸ میلی‌متر بود که ۴۹.۴ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت این دوره است، همچنین میانگین بارش بلندمدت سال زراعی استان ۱۰۰.۷ میلی‌متر است که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلندمدت سال زراعی مشابه افزایش پیدا کرده است.

وی درباره بارش‌های مونسون افزود: احتمال بارش‌های خوب تابستانه مونسونی در جنوب‌شرق کشور و استان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این استان ۲۰ سال درگیر خشکسالی بوده است، گفت: این بارش‌ها می‌توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش دهند، همچنین با توجه به ادامه‌دار بودن روند خشکسالی در استان در مدت زمان ده ساله ۹۹.۳ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

وی ادامه داد: میانگین دمای استان تا خرداد ۰.۵ تا ۱ درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه‌خرداد تا شهریور در نیمه‌شمالی استان ۱ تا ۲ درجه بیشتر از نرمال و در نیمه‌جنوبی ۰.۵ درجه بیشتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

حیدری میانگین دمای استان سیستان و بلوچستان را از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۹.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه‌ای دمای استان نسبت به دوره بلندمدت مشابه خبر داد.

کد خبر 749355

دیگر خبرها

  • ازمشکلات بر زمین مانده تاآزادی بیان به سبک آمریکایی درتلنگر این هفته سیستان وبلوچستان
  • روکش آسفالت ورفع ۷ نقطه حادثه خیز درمحور‌های مواصلاتی سیستان وبلوچستان
  • پنجمین روز از نمایشگاه اکسپو وحضور سرمایه گذران درغرفه سیستان وبلوچستان
  • پنجمین روز ازنمایشگاه اکسپو وحضور سرمایه گذران درغرفه سیستان وبلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان وبلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در سیستان وبلوچستان
  • آسفالت بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی سیستان وبلوچستان
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد