Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: آب سد کمال صالح با بارش بهار امسال به ۷۰ میلیون متر مکعب رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد کاهش دارد. ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عزت‌اله آمره‌ای ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی اظهار داشت: خوشبختانه بارندگی‌هایی که در اردیبهشت‌ماه امسال در استان مرکزی رخ داد سبب شد که استان مرکزی از گروه پنج استان کم بارش کشور خارج شود، این درحالی است که متوسط بارندگی به 210 میلی‌متر رسیده، البته این میزان بارش به این معنا نیست که تمام شهرستان‌ها باران خوبی دریافت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شهرستان‌هایی که بارش کمتری را دریافت کرده‌اند، گفت: متاسفانه شهرستان‌های ساوه، دلیجان و خمین با کاهش بارندگی مواجه هستند، به طوری که در ساوه 49 درصد نسبت به سال گذشته و 38 درصد نسبت به درازمدت کاهش بارندگی وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: در بارش‌های اخیر متوسط بارندگی در استان به 210 میلی‌متر رسیده، این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته این مقدار 274 میلی‌متر بوده که کاهش 23 درصدی بارندگی را نشان می‌دهد.

آمره‌ای بیان کرد: در صورتی که با این میزان بارندگی به حد نرمال هم برسیم، باز هم جزو استان‌های خشک و نیمه خشک کشور هستیم، زیرا بارندگی‌ها سبب ایجاد سیلاب و روان‌آب نشده است.

وی با اشاره به این که دو سد بزرگ در استان وجود دارد گفت: سد ساوه خوشبختانه روند خوبی را در پیش گرفته، همچنان این سد آورد خوبی داشته و حجم مخزن آن به 56 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته 19 درصد رشد آب مخزن در این سد مشاهده می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای استان مرکزی اضافه کرد: متاسفانه سد کمال صالح نسبت به سال گذشته با کاهش مخزن مواجه بوده و امسال برخلاف سال گذشته سرریز نداشته است، این سد از بیستم فروردین‌ماه تا پایان اردیبهشت‌ماه سال گذشته سرریز داشته و همچنین دبی ورودی سد کمال صالح درحال حاضر 1.7 مترمکعب بر ثانیه است که در مدت مشابه سال گذشته این میزان چهار مترمکعب بر ثانیه بوده است.

آمره‌ای خاطرنشان کرد: آب سد کمال صالح با بارش بهار امسال به 70 میلیون متر مکعب رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش دارد.

وی اضافه کرد: به منظور کاهش مصرف آب کشاورزی در سال زراعی امسال از کشت 42 مورد صیفی‌جات به ویژه هندوانه در سطح 800 هکتار از اراضی استان مرکزی جلوگیری شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در سال‌های گذشته همواره افزایش سطح زیر کشت را در استان به همراه داشت که امسال برای کاهش مصرف آب قرار است اجرای این سامانه در اراضی تحت شرب اولیه انجام شود.

آمره‌ای بیان کرد: ساعت کارکرد قانونی چاه‌های آب کشاورزی در شهرستان‌های اراک و ساوه چهار هزار ساعت و در سایر شهرستان‌ها سه هزار ساعت است که به سبب نصب نشدن کنتورهای حجمی بر روی این چاه‌ها این ساعت‌ها توسط کشاورزان رعایت نمی‌شود و با هر یک‌هزار متر مکعب اضافه برداشت از آب حدود 175 میلیون متر مکعب آب اضافه برداشت می‌شود که نیاز است در این زمینه اقدام‌های لازم انجام شود.

وی ادامه داد: براساس مصوبه هیئت وزیران برای حفاظت از آب سفره‌های زیرزمینی برق مورد نیاز برای اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی باید با قیمت آزاد محاسبه شود که نیاز است زمینه اجرای این مهم در استان مرکزی فراهم شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به این که سال گذشته چاه‌های دومنظوره کشاورزی، شیلات و پرورش ماهی در فصول غیرزراعی هم فعالیت می‌کرد، گفت: تعداد این چاه‌ها 145 حلقه بود که با تعطیل کردن چهارماهه فصول غیرزراعی 17 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی انجام شد.

انتهای پیام/ ع

R41371/P1494/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۵۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: بارش‌های بهاری ابتدای اردیبهشت طی سه روز اخیر علاوه بر تقویت سفره‌های زیرزمینی و سیراب کردن زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها، حدود هفت میلیون متر مکعب آب  به مخزن سد‌های استان وارد کرد.

سید محمد موسوی با بیان اینکه بارش مستمر و مناسب باران به افزایش آورد رودخانه‌ها و ارتقاءِ ذخیره آب در سد‌های استان منجر شد، افزود: میانگین بارندگی‌های سه روز اخیر در مازندران ۳۲.۷ میلیمتر بود.

موسوی خاطرنشان کرد: از ابتدای بارش‌ها تا صبح امروز -چهارشنبه- حدود هفت میلیون متر مکعب آب به مخزن سد‌های استان وارد شده که با توجه به جاری شدن سیلاب در سرشاخه‌های سد‌ها ذخیره‌سازی همچنان در حال اجراست و میزان ذخیره آب باز هم افزایش می‌یابد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: در سد شهید رجایی تا کنون حدود ۳.۵ میلیون متر مکعب ذخیره‌سازی صورت گرفته که مجموع حجم آب ذخیره شده در این سد از ۷۵.۵ میلیون متر مکعب فراتر رفته است.

موسوی درباره ذخیره سد آیت‌الله صالحی مازندرانی هم گفت: در این سد نیز از بارش‌های اخیر تا کنون ۳ میلیون متر مکعب به ذخیره اضافه شده و حجم فعلی آب موجود در مخزن به ۱۳۸ میلیون متر مکعب رسید.

به گفته وی در سایر سد‌های کوچک استان نیز با وجود تخلیه سد برای مصرف کشاورزی ذخیره‌سازی مجدد صورت گرفته و برخی از این سد‌ها نیز سرریز داشتند.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به نقش بارندگی‌های به‌هنگام در مدیریت مصرف آب و تأمین آب مورد نیاز کشتزار‌های استان، گفت: خوشبختانه این بارندگی‌ها در دشت هراز اثرگذاری مطلوبی داشت. دبی رودخانه هراز در پی این بارندگی‌ها به بیش از ۳۰ متر مکعب رسید که با مدیریت صورت گرفته برای مصارف کشتزار‌ها تقسیم و توزیع شد.

موسوی با بیان این‌که دبی فعلی رودخانه هراز ۲۴ متر مکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: کل حجم آورد هفت رودخانه مهم استان شامل تالار، هراز، چالوس، بابلرود، چشمه‌کیله، تجن و نکارود طی سال آبی جاری -از یکم مهر ۱۴۰۲ تا پنجم اردیبهشت- یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب بود که ۲۷ درصد نسبت به درازمدت کمتر است.

 وی مجموع بارندگی ثبت شده در مازندران را از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۴۶۶ میلیمتر  اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به درازمدت ۳ درصد و نسبت به پارسال که ۳۱۵ میلیمتر بود ۴۸ درصد افزایش دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از کشتزار‌های سراسر استان تصریح کرد: هرچند که در بارش‌ها امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

دیگر خبرها

  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • اعزام هوایی نوزاد دلیجانی
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • اوضاع نگران کننده بیمارستان کمال عدوان غزه
  • اسفند گذشته سرقت کاهش یافت/ سارقان عید امسال مرخصی نرفتند