Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@03:51:53 GMT

آیت الله جوادی آملی: رمضان، ماه آزاد شدن است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۵۵۰۰

آیت الله جوادی آملی: رمضان، ماه آزاد شدن است

به عقیده آیت الله جوادی آملی، ماه رمضان، ماه آزاد شدن است؛ هر روز که می‏ گذرد، یک بند از بند‌هایی که با دست خود تنیده‏ ایم، باید بگسلد تا آزاد شویم. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است برای پی بردن به اسرار عالم، چراکه در تعبیرات اخلاقی اسلام آمده است که: «ما ملأ آدمی وعاءً شراً من البطن» [۱]: انسان هیچ ظرفی را به بدی ظرف شکم پر نکرده است، شکم که پر شد راه فهم مسدود می ‏شود، انسان پرخور هرگز چیزفهم نیست و هرگز به اسرار و باطن عالم پی نخواهد برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عبارات بخش‌هایی از سخنان آیت الله جوادی آملی در خصوص آثار معنوی روزه و حکمت این عبادت است که در ادامه بیشتر می‌خوانید.

وی با اشاره به روایتی از حضرت امیر علیه السلام اظهار داشت: در حالات امیر مؤمنان (سلام‏الله‌علیه) نقل شده که حضرت روزی به باغبانش فرمود: غذایی داری؟ عرض کرد: غذای ساده ‏ای دارم که شایسته شما نیست، از کدوی بی‏روغن غذایی تهیه کرده ‏ام، حضرت فرمود: حاضر کن! حضرت دست‌ها را شست و آن غذا را میل فرمود: سپس به شکم خود اشاره کرد و گفت: شکمی که با این غذای ساده سیر می ‏شود! بدا به حال کسی که شکم او وی را به آتش ببرد [۲].

این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به حدیثی از امام صادق علیه السلام در باب روزه و آثار آن بیان داشت: امام صادق (علیه‏ السلام) می ‏فرماید: گرچه روزه گرفتن سخت و دشوار است، ولی لذت شنیدن این ندای خداوند که می ‏فرماید ﴿یا أی‌ها الذین امنوا کتب علیکم الصیام﴾ [۳]خستگی روزه را از انسان می‏ گیرد: «لذة ما فی النداء أزال تعب العبادة والعناء» [۴]با شنیدن این ندا عبادت برای ما سهل و روان می ‏گردد.

آیت الله جوادی آملی در فراز دیگری از سخنان خود گفت: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در آخرین جمعهٴ ماه شعبان خطبه ‏ای ایراد فرمودند: که: «یا أی‌ها النّاس إنّ أنفسکم مرهونةٌ بأعمالکم ففکّوها باستغفارکم» [۵]مردم شما آزاد نیستید؛ در قفس هستید؛ و نمی‏ دانید که در قفس هستید. گناهانتان شما را در قفس زندانی کرده است. در ماه مبارک رمضان با استغفار، خود را آزاد کنید. هیچ ارزشی در اسلام به اندازه ارزش آزادی نیست. علی (علیه‏السلام) می‏ فرماید: «من ترک الشهوات کان حرّاً» [۶]آزاد کسی است که شهوت‌ها را ترک کند. راه تشخیص بنده بودن یا آزاد بودن این است که اگر به دلخواه خود عمل می‏ کنیم معلوم می ‏شود در قفس آز و طمع زندانی هستیم؛ و اگر به خواستهٴ خدای سبحان عمل کنیم، آزاد هستیم. انسان آزاد به غیر خدا نمی ‏اندیشد. از برجسته‏‌ترین وظایفْ در ماه مبارک رمضان آزاد شدن و رهیدن است و راه آزادی، استغفار و طلب آمرزش است. از این رو گفته‏ اند: در شبانه ‏روز چندین بار بگویید «استغفر الله ربی وأتوب إلیه» [۷].

وی تاکید کرد: ماه رمضان، ماه آزاد شدن است؛ هر روز که می‏ گذرد، یک بند از بند‌هایی که با دست خود تنیده‏ ایم، باید بگسلد تا آزاد شویم. بهترین راه برای آزاد شدن پی بردن به حکمت‌های عبادات است.

منبع: کتاب حکمت عبادات اثر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
[۱]ـ. بحار، ج. ۶۳، ص. ۳۳۰.
[۲]ـ. الکنی والألقاب، ج. ۳، ص. ۱۳۸.
[۳]ـ. سورهٴ بقره، آیهٴ ۱۸۳.)‌ای مؤمنان! نوشته شده [واجب شده]بر شما روزه گرفتن).
[۴]ـ. مجمع‏البیان، ج. ۲، ص. ۴۹۰.
[۵]ـ. الأمالی والمجالس صدوق، ص. ۸۵، مجلس ۲۰، ح. ۴؛ عیون أخبار الرضا، ج. ۱، ص. ۲۹۵.
[۶]ـ. بحار، ج. ۷۴، ص. ۲۳۹.
[۷]ـ. پیامبر فرمود: «من هر شبانه روز هفتاد مرتبه استغفار می‏کنم» (بحار، ج. ۱۷، ص. ۴۴).

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رمضان دین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ بیست و پنجم شوال سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری ششمین امام شیعیان حضرت امام جعفرصادق (ع) است.

«ابوعبدالله جعفر بن محمد» (۸۳-۱۴۸ق) معروف به امام صادق(ع)، فرزند امام باقر و امام ششم شیعیان است. ایشان در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید، مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال و طول عمر ایشان ۶۵ سال بود.

امامت امام صادق همزمان با سال‌های پایانی حکومت بنی امیه و سال‌های ابتدایی حکومت بنی‌عباس بود.

از آنجا که در این سال‌ها حکومت بنی‌امیه رو به ضعف و سقوط می‌رفت، بنی‌عباس استقرار پیدا نکرده بودند و علاوه بر آن در ابتدای حکومت خود برای جلب نظر بیشتر منش سرکوب نداشتند، به امام صادق علیه السلام فرصتی دست داد که نهضت علمی و مذهبی بزرگی را شروع و مبانی علمی مکتب شیعه را محکم کند.

شخصیت امام صادق (ع) به اندازه‌ای جامع و برجسته است که اعلاوه بر شیعیان، عالمان و عارفان اهل تسنن نیز توجهی ویژه به آن حضرت داشته و برتری علمی و شخصیتی ایشان را ستوده و از آن حکایت‌ها نقل کرده‌اند.

سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.

امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت و گنجینه‌ای از علم و معرف از خود بجای گذاشت.

مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.

سالروز شهادت مظلومانه ششمین خورشید پرفروغ سپهر امامت و ولایت و رئیس مذهب جعفری، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را به تمامی مسلمانان جهان تسلیت می‌گوییم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برگزاری اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گچساران در چهاربیشه+ تصاویر
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در یزد
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • اردوی یک روزه مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع) قشم به مناسبت روز معلم
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در دفتر امام جمعه یزد
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • تجلیل از ۷۰ سال خدمت علمی آیت الله جوادی آملی
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم