Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@01:08:01 GMT

تشخیص قارچهای سمی حتی برای قارچ شناسان امر دشواریست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۷۷۵۷

تشخیص قارچهای سمی حتی برای قارچ شناسان امر دشواریست

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: هرچه نشانه‌های مسمومیت دیرتر بروز کند، خطر آسیب جدی به ارگان‌های حیاتی چون کلیه و کبد افزایش یافته و حتی می‌تواند منجر به پیوند کبد، کما و مرگ شود.


 دکتر محمدرضا ناظر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه قارچ‌های سمی از دسته بازیدیومیست‌ها و رده آمانیتا هستند، اظهار کرد: نمی‌توان با قاطعیت گفت که این‌ها قبلاً سمی نبوده‌اند هر قارچ سمی به‌هرحال ژن تولید توکسین را دارد که روی تولید پروتئین در سلول اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه قارچ‌های وحشی خوراکی ممکن است توسط قارچ‌های توکسین‌دار بارور شوند و تبدیل به قارچ سمی شوند، افزود: این قارچ‎ها  اثر سمی روی کبد و کلیه می‌گذارند و البته نوع تولید توکسین به هموکاریون یا هتروکاریون بودن آن بستگی دارد، چنانچه هموکاریون باشد گامت نر و ماده روی یک پایه قارچ قرار دارد ولی در هترو کاریون گامت نر از یک پایه و گامت ماده از پایه دیگر است که اگر یکی از این‌ها هم ژن توکسین داشته باشد قادر به مسمومیت هستند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: در کشاورزی برای کنترل قارچ‌های توکسین‌زا، از غیر توکسین‌زا استفاده می‌کنند که ژن تولید توکسین را مغلوب کند مثل قارچ فوزاریوم که تولید فومونیزین می‌کند.

وی با بیان اینکه این روزها اگر برای تفریح به مناطق جنگلی یا کوهستانی سفر می‌کنید حتماً افراد بومی را خواهید دید که مشغول جمع‌آوری قارچ‌های طبیعی هستند، اضافه کرد: قارچ‌هایی که در مقایسه با انواع صنعتی بافت گوشتی‌تر و مزه بهتری دارند و به دلیل آن‌که در دامن طبیعت به دور از هرگونه مواد شیمیایی و کود رشد کرده و با آب باران پرورش می‌یابد خواص چشمگیرتری دارند اما باید بدانید در میان این قارچ‌ها، انواع سمی آن به‌سختی قابل‌تشخیص بوده و هیچ نوع تست علمی وجود ندارد که به‌طور دقیق غیر سمی بودن آن را مشخص کند.

ناظر با اشاره به اینکه شکل ظاهری، رنگ و طعم در سمی بودن قارچ‌ها تعیین‌کننده نیست و حتی برای قارچ شناسان کارکشته نیز امری دشوار است، اضافه کرد: مصرف قارچ سمی پس از 4 الی 16 ساعت با علائمی از جمله استفراغ، عطش فراوان، دل درد و سرگیجه خود را بروز خواهد داد.

وی تصریح کرد: هرچه نشانه‌های مسمومیت دیرتر بروز کند، خطر آسیب جدی به ارگان‌های حیاتی چون کلیه و کبد افزایش یافته و حتی می‌تواند منجر به پیوند کبد، کما و مرگ شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: در صورت مصرف قارچ مشکوک بلافاصله به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید و در صورت امکان نمونه قارچ مصرفی را با خود همراه داشته باشید.

ناظر با بیان اینکه فرآیند پختن قارچ به هیچ عنوان باعث خنثی شدن سم قارچ نخواهد شد، توصیه کرد: مردم  از خرید و مصرف قارچ‌های محلی و فاقد پروانه بهره‌برداری جدا خودداری و فقط از قارچ‌های بسته‌بندی شده دارای پروانه بهداشتی استفاده کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام قارچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، پیمان آسترکی ظهر امروز ششم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از بیمارستان عشایر خرم آباد گفت: در پی بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و افزایش رویش قارچ‌ها در طبیعت، شاهد افزایش مصرف خوراکی قارچ و بروز مسمومیت حاد در تعداد قابل توجهی از بیماران مراجعه کننده به مرکز مسمومیت‌های بالینی بیمارستان شهید رحیمی هستیم.

️وی خاطرنشان کرد: تعداد مسمومین افزایش صعودی داشته و بیشتر با علایم گوارشی شدید، تعریق و لرز و تاری دید مراجعه می‌کنند.

معاون علوم پزشکی لرستان تاکیدکرد: تشخیص قطعی غیر سمی بودن قارچ‌ها به صرف شکل ظاهری میسر نیست.

آسترکی گفت: به علت شیوع قابل توجه موارد مسمومیت و تهدید سلامت افراد توصیه می‌شود از مصرف این گونه قارچ‌ها اکیدا خودداری شود.

گفتنی است مسمومیت ناشی از قارچ‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی نارسایی کبد و کلیه منتهی به پیوند و حتی مرگ در بیماران شود.

دیگر خبرها

  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • خواص درمانی رازیانه
  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • قارچ خودرو نخورید
  • قارچ سمی ، خانواده ای را در شیراز راهی بیمارستان کرد
  • کشف بقایای زنان شکنجه شده به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • تولید سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان آباد
  • کشف بقایای زنان شکنجه و خفه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی» در مراسم قربانی ۶ هزار سال پیش