Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بسیج، امیر عابدی در مورد توافقنامه تعرفه ترجیحی ایران با کشورهای اوراسیا، گفت: هدف از این توافقنامه گمرکی بهبود وضعیت مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری بین اعضا است. 

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان با بیان اینکه اتحادیه اقتصادی اوراسیا فعلا از کشور روسیه  قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان تشکیل شده است، افزود: کشورهای دیگر مثل چین و مصر برای عضویت در این اتحادیه اعلام آمادگی کرده‌اند و برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی هم در صف مذاکره برای پیوستن به این اتحادیه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به چند سال مذاکره جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا گفت: این موافقت‌نامه گمرکی در سفر اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهر آستانه پایتخت قزاقستان امضا شد. 

عابدی اظهار داشت: این توافق‌نامه فرصتی را برای تجارت با کشورهای عضو این اتحادیه را با جمعیت 180 میلیون نفر فراهم می‌کند و متقابلا فرصت‌های تجاری را برای طرف‌های مقابل فراهم می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان بیان داشت: ما باید از این فرصت که در اصل تثبیت تعرفه‌های تجاری بین اعضا اتحادیه اوراسیا است، به خوبی حفاظت و استفاده کنیم و گام‌های موثری را برای توسعه تجارت برداریم.

وی با بیان اینکه صادرکنندگان باید توجه ویژه‌ای به این موقعیت داشته باشند، گفت: صادر‌کنندگان باید قیمت کالاهای صادراتی خود را به درستی و واقع‌بینانه اظهار کنند، تا اظهار ارزش کالای صادراتی بیش از قیمت واقعی،‌منجر به این نشود که نرخ کالاهای ما بیشتر از قیمت تمام شده شود. 

عابدی بیان داشت: برای حضور پایدار در منطقه دولت هم باید کمک کند، تا سیاست‌‌های اقتصادی و تجاری ما ثابت باشد. 

وی افزود: با توجه به اتفاقات و تصمیماتی که طی سال جاری در مورد مدیریت ارز توسط دولت گرفته شد، بخش خصوصی اعتقاد دارد که نفع این تصمیمات ارزی برای واردات کالا است و این سیاست‌ها موانع جدی در جهت صادرات شرکت‌ها و به خصوص بنگاه‌های کوچک  ایجاد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان با بیان اینکه سیاست‌های ارزی اخیر نگرانی‌هایی را در حوزه تجارت به وجود آورده است، بیان داشت: سیاست‌گذاران باید با تثبیت سیاست‌های تجاری اطمینان را به جبهه صادرات و بخش خصوصی بازگردانند. 

عابدی گفت: تشویق صادرکنندگان کوچک و متوسط در جهت حضور در بازارهای منطقه‌ای توسط دولت، مخصوصا در بلوک اقتصادی اوراسیا حتما به نفع اقتصاد ملی ما خواهد بود. 

وی با تاکید بر اینکه این موافقت‌نامه دو سویه است و امتیازاتی برای طرفین خواهد داشت، اظهار داشت: توافقنامه تجارت ترجیخی ایران با اوراسیا، اطمینانی را در ثبات تعرفه گمرکی برای طرفین ایجاد کرده که در امر تجارت بسیار حائز اهمیت است. 

عابدی افزود: برای رفع مشکلات احتمالی این توافق‌نامه هم پیگیری‌های دوره‌ای در مورد اجرا بین گمرکات دو کشور هر چند ماه یکبار برگزار می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری با اتحادیه اوراسیا یکی از بندهای این موافقت‌نامه است.

وی اظهار داشت: در توافقنامه تجارت ترجیحی فهرست کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل گوشت و محصولات چربی، انواع خاصی از شیرینی و شکلات،نهاده‌های دامی، روغن محصولات آرایشی، انواع تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی است و ایران مزایای تعرفه‌ای را برای لیست گسترده‌ای از محصولات غذایی- سبزیجات، میوه‌ها، میوه‌های خشک و مواد ساختمانی، پسته، خرما، انجیر، کشمش، میگو، آب معدنی، رنگ، فرش، مواد شوینده، مواد پلاستیکی دریافت می‌کند.

عابدی افزود: از طرف ایران 246 قلم کالا شامل 74 قلم کالا در حوزه کشاورزی و 172 قلم کالا در حوزه صنعت برای قرار گرفتن در لیست تعرفه ترجیحی اوراسیا معرفی شده و طرف مقابل بلوک اقتصادی اوراسیا هم 175 قلم کالا شامل 53 قلم کالای کشاورزی و 122 کالای صنعتی را معرفی کرده است. 

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان با بیان اینکه موافقنامه تجارت ترجیحی اوراسیا گام موثری برای ورود به دروازه‌های تجارت جهانی خواهد بود، اظهار داشت: بخش خصوصی باید از این فرصت تاریخی بی‌نهایت استفاده کند و بیش از آن سیاست‌گذاران باید سعی در تثبیت سیاست‌ها داشته باشند.

وی افزود: در این دور مذاکرات برای ما فرصت بسیار خوبی ایجاد شده و امیدوارم بتوانیم در آینده سهم بیشتری در بازارهای منطقه‌ای به نفع خودمان برای صادرات کالا و خدمات داشته باشیم. 

عابدی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از موارد مهم در رابطه با تجارت با اعضای اتحادیه اوراسیا مسائل بانکی است، گفت: مشکلات مبادلات پولی به جز روسیه با کشورهای عضو اتحادیه اروسیا قبل از تحریم‌ها وجود داشته و اکنون نیز این مشکلات پابرجاست. 

وی افزود: به نظر می‌رسد بعد از امضا موافقنامه مسئولان باید برای رفع مشکلات بانکی با کشورهای عضو وارد مذاکره شوند.

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان اظهار داشت: میربیزنس بانک روسیه یکی از بانک‌های روسیه است که تجار برای مبادلات مالی از آن استفاده می‌کنند که البته واردکنندگان از این کشور نسبت به صادرکنندگان به این کشور بیشتر از خدمات این بانک منتفع هستند.

وی با اشاره به اینکه مبادلات تجاری ایران و روسیه با روبل و ریال انجام می‌شود، گفت: اما برای برقراری مبادلات تجاری با  پول ملی با کشورهایی مثل بلاروس، قرقیزستان، ارمنستان بسیار کار آسانی نیست، زیرا باید حجم مبادلات بین طرفین زیاد باشد. 

عابدی گفت: حجم تجارت ما با کشورهای منطقه اوراسیا حدود 2 میلیارد دلار است که به دنبال این توافقنامه برای تجارت 8 میلیارد دلاری هدف‌گذاری شده است. 

وی افزود: در حال حاضر حجم تجارت ایران و قزاقستان 550 میلیون دلار و حجم تجارت ایران و روسیه 800 میلیون دلار است.

به گزارش فارس، محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت کشورمان برای حضور در نشست چشم‌انداز ایران و اوراسیا و امضای موافقت‌نامه ترجیحات تجاری جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا پنج‌شنبه هفته گذشته عازم قزاقستان شد و در این سفر موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با کشورهای اوراسیا در آستانه قزاقستان امضا شد. 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۲۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود

عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت  ایران عراق را شریک دوم تجاری ایران معرفی کرد و افزود: عراق جزو کشور‌های اولویت‌دار ما در تجارت محسوب می‌شود؛ در سال‌های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کردیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است، گفت: کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بند‌های دستگاه‌هایی که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.

وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهم‌ترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، به‌خصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمان‌های تحت پوشش مانند سازمان زمین‌شناسی، شرکت شهرک‌های صنعتی و... بند‌هایی به عنوان بند‌های پیشنهادی قید شده است.

ربیهاوی با اشاره به مهم‌ترین بند‌های کمیسیون مشترک ایران و عراق، بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهم‌ترین بند‌های پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاق‌های بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاق‌های بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.

 مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال‌ هستند با یکسری مشکلات مواجه هستند. تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکت‌های ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانت‌نامه‌های بانکی و افتتاح حساب و... است.

وی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق‌ کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاری‌های اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحث‌های تسهیل تجارت هدف‌گذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود