Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:14:12 GMT

نرخ فرزندآوری در هرمزگان رو به کاهش است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۲۹۹۸

نرخ فرزندآوری در هرمزگان رو به کاهش است

بندرعباس - ایرنا - مدیر کل ثبت احوال هرمزگان گفت: هر چند شاخص نرخ فرزند آوری و جایگزینی جمعیت در این استان بالاتر از میانگین کشوری بوده، اما این روند سیر نزولی داشته و رو به کاهش است.

به گزارش ایرنا، فرزاد افشاری نژاد عصر دوشنبه به مناسبت 30 اردیبهشت ماه روز ملی جمعیت در جمع خبرنگاران افزود: نرخ باروری در کشور برابر با 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

24 درصد و نرخ جایگزینی جمعیت برابر با 1.6 درصد است که این شاخص ها در هرمزگان به ترتیب 3.9 و 2.3 درصد هستند.
« نرخ جایگزینی جمعیت به این معنی است که اگر به ازای هر زن در کشور 1.6 فرزند آوری اتفاق بیافتد، ‌جمعیت افزایش یا کاهش نخواهد داشت.»
افشاری نژاد بیان داشت: در جمعیت صفر تا 14 سال، سیستان و بلوچستان و هرمزگان با 38.3 و 29.8 درصد جوان ترین و گیلان و مازندران با 17.8 و 19.5 درصد پیرترین استان های کشور هستند.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان اظهارکرد: هر چند نرخ جایگزینی جمعیت و نرخ فرزند آوری در هرمزگان نسبت به کشور بالاتر است اما این موضوع نباید موجب توجه نداشتن به روند مثبت جمعیت در استان شود.
افشاری نژاد گفت: ظرفیت جوانی جمعیت هرمزگان می تواند به عنوان یک ابزار اساسی و مهم جهت توسعه استان باشد و این امر با برنامه ریزی دقیق، توانمند سازی و آموزش نسل جوان، جهت دهی به آن ها و فراهم آوردن زیرساخت های مناسب از سوی دولت و حکومت تسهیل و تسریع خواهد شد.
وی اضافه کرد: افزایش هزینه های باروری، افزایش نیاز به اشتغال در زنان و تغییر سبک زندگی از مسائلی هستند که خانواده ها را به سمت کم جمعیت تر شدن سوق می دهد.
ایران هم اکنون جزو 10 کشوری است که به سرعت به سمت کهنسالی در حال حرکت است و از این جهت در جایگاه ششم جهان قرار دارد، به گونه ای که در 20 سال آینده، وارد مرحله اول سالمندی جمعیتی خواهد شد.
در حال حاضر جمعیت بالای 65 سال کشور در حدود 4 میلیون و 871 هزار نفر است که این تعداد چیزی در حدود 6 درصد جمعیت کشور را تشکیل می ‌دهد.
براساس سناریوی متوسط رشد جمعیت، پیش بینی می شود که جمعیت کشور در سال 1430 به 94 میلیون نفر برسد که 18.7 میلیون نفر معادل 20 درصد از این افراد را جمعیت بالای 64 سال تشکیل می ‌دهند.
براساس سرشماری سال 95، گیلان با 8.9 درصد جمعیت بالای 65 سال پیرترین استان و سیستان و بلوچستان و هرمزگان به ترتیب با 3.2 و 3.9 درصد بالای 65 سال کمترین سالمند دارند.
7195/7408

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ثبت احوال فرزندآوري هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۲۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟

‌به گزارش همشهری آنلاین، صابر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند، گفت: هم‌اکنون خدمات درمان ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.

جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد.

وی افزود: به روایت آمار، خطر ابتلا به آسم و بیماری‌های تنفسی در کودکان سزارینی نسبت به کودکان متولدشده با زایمان طبیعی بیشتر است.

جباری گفت: تجهیز خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی و کاهش نوبت شب‌کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت است.

وی به اجرای منشور کرامت مادری اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزندآوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا 2 سال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند.

پیرترین استان کشور معرفی شد | فاصله ازدواج تا فرزندآوری در ایران چند سال است؟ میانگین سن پدرها و مادرها در اولین فرزندآوری

آمارهای سازمان ثبت احوال نیز نشان می‌دهد در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال ۱۴۰۲ میانگین سن پدر ۳۲.۱ سال و میانگین سن مادر ۲۷.۳ بوده است.

بر اساس گزارش این سازمان، در سال مذکور میانگین سن پدر در نقاط شهری برابر با ۳۲.۷ سال و نقاط روستایی برابر با ۲۹.۹ سال بوده است.

همچنین، بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به تهران با رقم ۳۴.۵ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۷.۱ سال است.

در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴/۴ سال است.

بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری بین استان‌ها مربوط به تهران با ۳۰.۸ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۲.۷ سال است.

کد خبر 847135 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم جامعه ازدواج - طلاق فرزندآوری خانواده جمعیت

دیگر خبرها

  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • آثار غیرشعاری می تواند ذهنیت جوانان را به فرزندآوری مثبت کند
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا+عکس
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • داریوش ارجمند: تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند