Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@04:19:48 GMT

وزیر خارجه آمریکا و سخنانی از جنس «براندازی»

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۳۰۲۸

وزیر خارجه آمریکا و سخنانی از جنس «براندازی»

وزیر خارجه آمریکا در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود به تبیین سیاست واشنگتن در قبال تهران پرداخت؛ اظهاراتی که بیش از همه چیز رنگ و بوی «فشار حداکثری» برای «براندازی» در ایران دارد.

خبرگزاری تسنیم: مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا امروز عصر اولین سخنرانی مهم خود درباره موضوعات سیاست خارجی را در اندیشکده دست راستی هریتج و درباره ایران ایراد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمانی که وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع سنا و برای تایید خود به عنوان وزیر جدید صحبت می‌کرد، به بحث اصلاح برجام اشاره کرد. این اظهارات او باعث شد که عده‌ای این گمانه را مطرح کنند که وی با پامپئوی زمان مذاکرات هسته‌ای تفاوت دارد و مواضع خود را تعدیل کرده است؛ چرا که او در زمان مذاکرات، گفتگو‌ها را بی‌فایده دانسته و خواستار بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران شده بود.

اما اظهارات امروز آقای پامپئو نشان داد که مواضع او نه تنها چندان تفاوتی با دیدگاه‌های قبلی او نکرده، بلکه وزیر خارجه جدید آمریکا به اندازه «جان بولتون» طرفدار براندازی در ایران است.

وزیر خارجه آمریکا این بار دیگر بحث مذاکره مجدد درباره برجام را مطرح نکرده بلکه ۱۲ شرط غیرممکن و سخت را برای توافقی جدید با ایران شمرد. ۱۲ شرطی که بیشتر شبیه شرایط تسلیم ایران است تا انعقاد توافقی جدید با تهران.

اظهارات پامپئو درباره «فشار مالی بی‌سابقه» و «قوی‌ترین تحریم‌ها در طول تاریخ» در کنار اظهارات و خط و نشان او برای ایران، حاکی از سیاست جدی دولت آمریکا برای براندازی در ایران است؛ هر چند که او به طور مستقیم از واژه «تغییر رژیم» در سخنرانی خود استفاده نکرد، اما مجموع اظهارات او جمع‌بندی و نتیجه‌ای جز این را پیش رو نمی‌گذارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا که در لابلای سخنرانی خود به حمایت اروپایی‌ها برای فشار به ایران به منظور رسیدن به توافق جدید اشاره کرد. حال اینکه شرایط دوزاده گانه‌ای که او مطرح کرد، نظیر غنی‌سازی صفر درصدی، از جمله مواردی هستند که بیشتر شبیه رویاپردازی و موارد غیرقابل‌تحقق هستند. حتی متحدان اروپایی آمریکا نیز به این نکته واقف هستند که توافقی با چنین شرایطی ممکن نیست. از طرفی دیگر، آمریکا با نادیده گرفتن نقطه‌نظرات متحدان اروپایی خود از توافقی که مورد حمایت اروپا و عمده کشور‌های جهان بود، خارج شد. مشخص نیست که آمریکا به جای حمایت با ممانعت متحدان اروپایی خود مواجه شود.

از طرفی دیگر، شرط و شروط تند و خشن از جسن سخنان پامپئو نه تنها ممکن است اروپایی‌ها را با دولت آمریکا برای فشار بیشتر نزدیک و متحد نکند، بلکه این قابلیت را دارد که از میزان اجماع ضد ایرانی در مجامع بین‌المللی بکاهد. به عبارتی سخنرانی پامپئو محدودیت‌ها و معذوریت‌های قدرت آمریکا در عرصه جهانی و اینکه نظام بین‌المللی چگونه کار می‌کند، را نادیده می‌گیرد.

شاید عصاره سخنان وزیر خارجه آمریکا این باشد که آمریکا به دنبال این است که با فشار حداکثری، امتیازات حداکثری از تهران دریافت کند، و چه بسا گام را فراتر نهاده و به دنبال تغییر سیستم و براندازی در ایران باشد.

وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود گفت که دولت آمریکا در کنار مردم ایران ایستاده است. هر چند که کارنامه پمپئو و سابقه عملکرد دولت آمریکا خود گواه روشنی برای صحت یا عدم صحت اظهارات اوست. ضمنا مواردی مانند عدم صدور روادید آمریکا برای ایرانی‌ها، خروج از برجام، و موضع عجیب ترامپ در قبال حملات تروریستی داعش در تهران برای قضاوت درباره میزان محبت دولت آمریکا به مردم ایران کافی است. ترامپ به هنگام حمله تروریستی داعش به مجلس در تهران، ایران را مقصر خواند.

در مجموع، اظهارات وزیر خارجه آمریکا که مطابق با واقعیت‌های میدانی و محاسبات امنیتی و سیاسی نیست، نشان می‌دهد که سیاست دولت آمریکا در قبال ایران از جمله خروج از برجام، دیگر صرفا محدود و مربوط به عمل کردن به وعده انتخاباتی آقای ترامپ نیست. بلکه ادامه مسیر، حکایت از رویکردی رویاپردازانه و بچه‌گانه برای حل چالش‌های سخت بین‌المللی با استفاده از فشار حداکثری دارد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QfU

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر خارجه آمریکا مایک پامپئو سخنرانی درباره ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز در حالی با وزیر خارجه چین دیدار کرد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر خارجه چین در دیدار با بلینکن تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای سرکوب اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

وزیر امور خارجه چین در دیدر با همتای آمریکایی خود بر ضرورت راه حل دو دولتی در فلسطین اشغالی برای حفظ ثبات تاکید کردند.

در این گفت‌وگو چین از دستیابی به صلح در فلسطین از طریق گفتگو و مشورت حمایت کرد.

 سخنگوی وزارت خارجه چین نیز به روابط روسیه و چین پرداخت و گفت: روسیه یک شریک استراتژیک است و هیچ طرف سومی حق دخالت در همکاری اقتصادی و نظامی مسکو و پکن را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از واشنگتن خواست که تحریم‌ها علیه پکن را متوقف کند و افزود: آمریکا نباید ما را به عنوان یک قدرت رقیب در نظر بگیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی وارد چین شده است که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • بلینکن وارد چین شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق