Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@06:58:20 GMT

نگاهی به نمایشگاه نشانه ها

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۰۷۳۶

نگاهی به نمایشگاه نشانه ها

در این گزارش آمده است، طی روزهای اخیر در کنار اتفاق های تازه شهر کرمان، نمایشگاهی باعنوان نشانه ‌ها از یک هنرمند فرانسوی به نام فرانسوا دیوُ در گالری یادگاران افتتاح شد.
در سده های اخیر از سویی تحولِ مفهوم طبیعت و تکوین ژانرهای متفاوت در این زمینه اهمیت ویژه ‌ای پیدا کرده و از سوی دیگر نسبت میان بازنمایی و اندیشیدن به طبیعت در تجلی تعالی انسانی را نمی توان نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در هنر (به مفهوم کلی) ایده طبیعت پردازی در فرهنگ مدرن اهمیتی ویژه پیدا کرده؛ هرچند این نوع تصویرگری در تاریخ عکاسی ریشه در آثار عکاسان ناتورالیسم دارد اما مفهوم مهم بودن در جهان هایدگر، سرآغاز و سرمشقی بود برای مطالعات مکان، معماری، منظره و منظره پردازی در تاریخ هنرهای مختلف.
جریان مدرنیسم، انگاره طبیعت و مفاهیمی چون درون و بیرون را تا به امروز در اشکالی مختلف متبلور ساخته است و خارج از اهمیت استنادی و روانشناختی این مفاهیم، واکاوی این موضوع می تواند آن را به تجربه مفید تبدیل کند.
عکس های فرانسوا دیوُ که به تعبیر خود هنرمند، نشانه گذاری هایی زمینی است، فارغ از بحث انسانی شان، تعبیری منظم از بی انسانی هستند که در قالب فرم هایی از نور، حرکت، رنگ و خط، وجود یک داستان و اتفاق پشت پرده را به مخاطب یادآور می شوند و او را به تفکری عمیق فرو می برد.
اینجا طبیعت از نظم عینی خود دور مانده و در عالمی خارج از درون انسان جاری می شود؛ این کاوشی است از بیرون به درون و متأثر از واکنش‌های درونی.
همچنین اهمیت واکنش های انسانی در آثار فرانسوا دیوُ به خوبی قابل مشاهده است چرا که هم عکاس و هم سوژه این عکس ها مخاطب را با سیری در درون و مکاشفه عواطف و واکنش های انسانی و بیان و بیان گری صریح شگفت زده می کند؛
لذا روشن ساختن تدریجی رازهای درونی اثر با استفاده هوشمندانه عکاس از قابلیت ‌های ابزاری، او را در انتقال مفهوم و معنا موفق نشان داده است.
آثار وی فقط یک تجربه در مکان و زمان را زنده نمی کند بلکه روشن می سازد که مکان جزو لاینفکی از نقش ساختار و امکان تجربه است و تجربه دلالتی معناگرایانه از زمان.
بنظر می رسد طبیعت (به لحاظ مکانی) و منظره پردازی، از بهترین موقعیت ها برای بروز تجربه ای این چنینی‌ است که هنرمند در انتقال تجربه خود بسیار دقیق و به جا عمل کرده است.
هنرمند با یافتن خود در این مکان ها خود را از حداقل های نظر بازی به اطرافش جدا ساخته و با معنا و مفاهیم عمیق تری وفق داده است و در عین برقراری تعادلی میان پتانسیل های موجود در مکان و زمان به واکاوی درونی انسان پرداخته است و این عمل سبب شده که نگاهی ویژه شکل بگیرد و هم جنس معنایی کارهایش.
آثار او به خوبی بازنمایی می کند که طبیعت(به مفهوم کلی) و منظره یا چشم انداز(به مفهوم جزیی) با تجارب و معانی جمعی و مشارکت های انسانی معنا می یابد و مخاطب را به مطالعه تاریخچه مردمانی ناشناخته، هدایت و تشویق می ‌کند.
در پایان آوردن این نکته خالی از لطف نیست که عکس های این هنرمند فرانسوی نمایان گر نمادین فیگورها در یک زیستگاه انسانی خاص و در زمانی خاص است که ابتدا برای هنرمند و پس از آن برای مخاطب کارهایش معنا پیدا می کند و درک آنها نیاز به چشمانی بینا و تفکری عمیق خواهد داشت.
7420/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 بازی پشت پرده جهان طبیعت عکاسی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند

ایسنا/لرستان مسؤول نهاد رهبری دانشگاه لرستان گفت: اساتید و معلمان، سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند و تربیت مطلوب دانشجو و دانش‌آموز مبتنی بر مفهوم قرآنی رحمانیت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید مؤیدی امروز (دهم اردیبهشت ماه) در آیین تجلیل از برترین‌های آموزشی عضو هیأت علمی و اساتید پیشکسوت که به‌مناسبت روز معلم در سالن شهید میربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان کرد: نقش استاد و معلم در هدایتگری بشر، یک نقش مورد تأکید در تعالیم دین اسلام است.

وی اظهار کرد: استاد و معلم، صاحب ویژگی‌های مهربانی، دلسوزی و روزی‌دهنده براساس مفهوم قرآنی «رحمان» است.

مؤیدی معتقد است: اگر بخواهیم به وضعیت ایده‌آل برسیم که در آن، استاد و معلم بتوانند همه‌جانبه بر دانشجو و دانش‌آموز تأثیرگذاری عمیق و پایدار از نظر تربیتی داشته باشند، باید استاد و معلم، ویژگی رحمانیت نسبت به دانشجو و دانش‌آموز داشته باشد که یک مفهوم مهم قرآنی است.

او افزود: تعلیم و تربیت یک امر خطیر و سنگین است، تعالیم دین اسلام و رهنمودهای امامین انقلاب همواره باید چراغ راهنمای ما در این عرصه باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش تولید با فعالیت کارگران معنا و مفهوم می‌یابد
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • ببینید | روش جالب یک معلم برای آموزش مفهوم فسیل به دانش آموزان ابتدایی
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت