Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@01:07:41 GMT

رمضان رنگ مناجات با خدا را به تصویر می‌کشد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۸۶۸۷

رمضان رنگ مناجات با خدا را به تصویر می‌کشد

به گزارش ایکنا از همدان، ماه رمضان، ماه آگاهی بیشتر از حقایق هستی،ماه تقویت اراده وآزادی از زنجیرهای درونی است که این هدف در سایه تلاوت قرآن و تدبر در آن بدست می آید.این ماه فرصتی برای دعا ونیایش وشب زنده داری است که عشق ملکوتی و انس با محبوب جاودانه را پدید می آورد و شهد مناجات ونیایش را در کام انسان می ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فریبا نعمتی کارشناس مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین کارهای مردم همدان در ماه رمضان سال های گذشته ،غباروبی مساجد توسط متولیان برای استقبال از نماز گزاران بوده که این اقدام بیشتر در روستاها و شهرهای مقید صورت می گرفت و هنوز این رسم فراموش نشده است.
نعمتی افزود: مبلغان حوزه های علمیه نیز به روستاها و شهرها رفته و اقداماتی در رابطه با تعلیمات دینی انجام می دادند.
وی ادامه داد: در همدان معتمدین محل به عنوان جارچی روی پشت بام ها رفته واذان سحر وافطار را سر می دادند ودر هنگام سحر قبل اذان سحر خوانی می کردند.
نعمتی به غذاهای معروف ماه مبارک رمضان در همدان اشاره وخاطر نشان کرد: در گذشته های دور سحر آبگوشت و در افطار نان وپنیر، چای شیرین و گردو استفاده می کردند.
این کارشناس در ادامه از دیگر مراسم های مرسوم در همدان را افطاری دادن بزرگ خاندان و یا خانواده به همه بستگان دانست واظهار داشت: در روستاها ی نهاوند رسم بوده بزرگ خاندان در روزهای اول، وسط وپایان ماه مبارک رمضان شیر نذر کرده ویا گوسفند قربانی می کردند و آبگوشت بار می گذاشتند.
وی ابراز کرد: در گذشته تازه عروس وتازه دامادها را در ماه رمضان دعوت کرده ویا برای آن ها شیرینی وغذاهای مخصوصی را می فرستادند.
وی با اشاره به هفته آخر ماه رمضان گفت: در گذشته همدانی ها در هنگام سحر کیسه هایی و آن را می دوختند وبعد از نماز مغرب بین نماز گزاران تقسیم می کردند که این رسم بیشتر در ملایر برگزار می شد.
نعمتی با اشاره به شب های احیا یادآور شد: مردم دیار الوند اعتقاد خاصی به شب های احیا داشته وآن شب ها را زنده داری می کردند وقرآن به سر می گذاشتند.
وی ادامه داد: در روز عید فطر هر منطقه اقدام به طبخ آش خاصی می کردند از جمله نهاوند آش گوشت وبادمجان، تویسرکان آش سماق و همدان آش رشته درست می کردند که باید گفت هم اکنون هم این رسومات پابرجاست.
این ماه آمده است تا نه فقط با روزه داری بلکه در سایه نیایش ها وشب زنده داری ها ،تلاوت آیات قرآن، دعا ومناجات با معبود خویش ،اطعام و رسیدگی به مستمندان ومحرومان وصبر واستقامت در برابر نداهای هوای نفس، بستر تغییرات بنیاد ین انسان ها باشد، رمضان که می آید روزهای خدا رنگ مناجات سحر گاهی واستغفار لحظه افطار به خود می گیرد انگار پس از 11 ماه خود مشغولی فرصتی ناب برای خود سازی فراهم می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان ماه رمضان مناجات خوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند

دریافت 256 MB کد خبر 6087706

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۱۸ درصدی سهمیه اشتغال استان همدان در سال گذشته
  • توانمندشدن بیش از ۴ هزار خانوار کمیته امداد استان همدان
  • رتبه نخست استان همدان در تحقق اشتغال به رزن رسید
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون همدانی‌ها در سال گذشته
  • جریمه ۴۴ هزار میلیارد ریالی اصناف متخلف همدان
  • طراوت باران بهاری در دیار هگمتانه
  • مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان
  • سامانه بارشی امشب از همدان خارج می‌شود
  • افزایش ۱۰ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت