Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، روز گذشته، مایک پومپئو، وزیرخارجه آمریکا مهم‌ترین سخنرانی خود در حوزه سیاست خارجی را به اعلام استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران اختصاص داد. وی ایران را به اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ تهدید کرد و برای چندمین‌بار ادعا کرد که ایران در زمان برجام نفوذ خود را در منطقه افزایش داده است، اینها ادعاهای عجیب و غریبی بود که از سوی وزیرخارجه آمریکا علیه ایران مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به عقیده بسیاری از صاحبنظران،آمریکایی‌ها برای رسیدن به اهداف خود هیچ اهرمی جز تحریم و جنگ اقتصادی در دست ندارند و ادعاهای آنها تنها جنگ تبلیغاتی و روانی در عرصه بین المللی است و اظهارات نسنجیده پومپئو بیشتر شبیه نطق‌های کسل کننده انتخاباتی و تبلیغاتی بود که ترامپ آنها را بارها قبل از رییس جمهور شدنش مطرح می کرد. به نظر میرسد آمریکا قصد دارد با ادعای تمایز میان حکومت و مردم ایران، محدود کردن و مهار کردن نفوذ ایران در منطقه و فعالیت هسته ای و موشکی جنگ تبلیغاتی و روانی را در عرصه بین المللی ایجاد کند.

لذا دو نکته همواره باید مورد توجه قرار بگیرد اینکه جامعه بی‌شک امروز جامعه نیازمند همدلی و اتحاد است و هم اینکه این تجربیات نشان داده است که هیچ وقت نمی توان بر سر میز مذاکره با امریکا نشست چراکه آنها غیرقابل اعتماد هستند و هیچ وقت به قوانین بین المللی متعهد نبوده اند.

اظهارات روز گذشته وزیرخارجه آمریکا با واکنش های بسیاری همراه بود.

در همین راستا، علی خرم کارشناس مسایل بین المللی و سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار الف در مورد اظهارات روز گذشته وزیرخارجه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: یک بخشی از اظهارات روز گذشته وزیر خارجه آمریکا جنبه روانی و تبیلغاتی در عرصه بین المللی دارد و یک بخشی دیگر از آن نشان از سیاست و استراتژیک پشت پرده دولت جدید آمریکا علیه ایران است. وزیر خارجه آمریکا شخصی بود که در زمان ریاست جمهوری اوباما اعتقاد داشت که باید تاسیسات هسته ای ایران بمباران کرد و در کنارش جان بولتون اعتقاد داشت که باید کل ایران را بمباران کرد لذا نباید یک مقداری هم خوش خیالی کرد چراکه ترامپ رییس جمهور غیر قابل پیش بینی بوده و تمام سیاست هایش همواره علیه ایران است و استراتژی جدیدی را علیه ایران در دستور کار خود قرار داده است.

وی تصریح کرد: به نظر بنده ادعاهای وزیر خارجه آمریکا نشانگر این است که آنها با اعمال تحریم های جدید و فشار اقتصادی به دنبال تغییر نظام در ایران بوده و خواهان شکاف بین مردم و مسئولین هستند تا از این طریق به خواسته های خود برسند.پومپئو قبلا رییس سیا بوده است و یکی از نفرات سومی است که بعد از داماد ترامپ و جان بولتون در کنار ترامپ قرار دارد لذا سیاست های بسیار خصمانه و تندی علیه ایران دارد لذا به دنبال نارضایتی علیه ایران است تا از این طریق به خواسته های خود دست پیدا کند.

این کارشناس مسایل بین المللی تاکید کرد: اما انتظاری که از دولتمردان می رود این است که با برنامه ریزی صحیح شرایط اقتصادی مردم را بهبود بخشیده و اجازه ندهند تا دوگانکی بین مردم و مسئولین ایجاد شود چراکه غربی ها همواره به دنبال این موضوع هستند و نکته دیگری که وجود دارد این است که در حال حاضر اجماع جهانی پشت سر ایران و در مقابل آمریکا قرار دارد و سعی کنند تا از این موضوع استفاده کنند چراکه ما باید کمربندمان را در مقابل آمریکایی ها محکم ببندیم و اجازه ندهیم که آنها با فشار و تحریم های شدید به خواسته های خود برسند.

وی همچنین در مورد مذاکره با اروپایی ها و اعتماد به آنها گفت: ما به اروپایی ها اعتماد نداریم اما به نظر می رسد در حال حاضر چاره ای هم به مذاکره با آنها نداریم و ناچاریم با آنها مذاکره کنیم تا حقانیت خود را ثابت کنیم. مسئولین باید با ایجاد وحدت و همدلی در مقابل ادعاها و زورگویی ها آنها ایستادگی کنند.

*هرگونه حرکتی از سوی آمریکا با پاسخ جدی ایران روبرو خواهد شد

ابوالفضل حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد اظهارات مایک پومپئو گفت: ملت ایران همواره در طول سال های انقلاب اسلامی شاهد یاوه گویی های دولتمردان امریکایی بوده است، آنها همواره تلاش می کردند با شانتاژ و عملیات جنگ روانی، طرف مقابل را تضعیف کنند تا بتوانند به خواسته های ضد ایرانی خود دست پیدا کنند، اما ملت ایران همواره در مقابل آنها ایستادگی کرده است. این اظهارات وزیرخارجه آمریکا نیز دنباله روی همان اظهارات نابخردانه مقامات آمریکایی است.


وی تصریح کرد: دونالد ترامپ رییس جمهور جدید آمریکا همواره در سیاست ها و وعده های انتخاباتی اش شکست خورده است، در سوریه، در انتخابات عراق و لبنان، در تحت اختیار قرار گرفتن چین و روسیه، اینها نشان از شکست ترامپ در عرصه بین المللی دارد لذا به دنبال فرافکنی است. اظهارات وزیرخارجه آمریا توهینی به شورای امنیت و عبور از خطوط قرمز آن است، چراکه ایران همواره ثابت کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته ای نبوده و همواره تمام اقدامات ایران در زمینه هسته ای به تایید تمام کشورها رسیده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: کمیسیون همواره جلسات متعددی با مقامات نظامی و مسئولان سیاست خارجی در مورد اقدامات آمریکا و اروپایی ها برگزار می کند. ایران همواره در اوج اقتدار خودش قرار دارد و سعی دارد با اجماع کردن کشورهایی که مخالف سیاست های آمریکا هستند، در مقابل زورگویی آنها بایستد.

وی خاطرنشان کرد: قطعا مردم ایران همراه با مسئولین در برابر سیاست های تجاوزگرانه دولتمردان آمریکایی ایستادگی خواهند کرد و در صورت هر گونه اقدامی از سوی آمریکا، ایران پاسخ جدی به آنها خواهد داد.

 

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۰۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت

محمدباقر قالیباف در دومین جلسه با مسئولان اقتصادی دولت رئیسی که چهارشنبه برگزار شده بود با تعیین یک ضرب الاجل برای دولت تاکید کرده بود؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

در همین راستا، معاون پارلمانی رئیس جمهور طی نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، توضیحاتی را در پاسخ به اظهارات قالیباف در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز ارائه داد.

متن نامه حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران
سلام علیکم.

پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

۱. دیدگاه‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص ارز و سیاست‌های اقتصادی در چارچوب قوانین دائمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده است. بدیهی است این مصوبات به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاست‌های اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است.

۲. سیاست‌های اقتصادی و ارزی سال ۱۴۰۳ در چارچوب شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، با همکاری سه دستگاه اصلی اقتصادی (وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه) تهیه شده و در حال نهایی شدن در دولت می‌باشد.

۳. در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاست‌ها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفند ماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶ درصدی برای سال ۱۴۰۲ (رشد ۹ ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷ درصد) بوده است. طبق گزارشات بین المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ‌های رشد کشور‌های جهان بوده است.

۴. در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالا‌های اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب به موقع تأمین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی ۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارز‌ها به کالا‌های سرمایه و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالا‌های اساسی به سرعت تخصیص و تأمین گردد به گونه‌ای که هیچ وقفه‌ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد.

۵. به منظور بهبود نظام توزیع کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند از طرح کالابرگ استفاده شد و در حال حاضر بالغ بر ۶۰ میلیون نفر (۷ دهک درآمدی) از این طرح استفاده می‌کنند که طبق آن ۱۱ قلم کالای ضروری به قیمت سال ۱۴۰۱ عرضه می‌شود.

۶. علاوه بر این، بسیاری از نیاز‌های تأمین نشده در دهه ۹۰ از جمله واردات خودرو، سفر حج عمره، واردات کامیون و تاکسی‌های برقی در دستور کار دولت در سال ۱۴۰۲ قرار داشت و در سال جاری شاهد نتایج آن خواهیم بود.

۷. قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم‌ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

۸. یکی از دلایل اصلی آرامش بازار‌ها پس از اجرای عملیات موفق "وعده صادق" و عدم تحقق برنامه دشمنان برای ایجاد اختلال در بازار ارز و کالا، بسترسازی مناسب ارزی و اقدامات انجام شده در بازار کالا بوده است. دشمنان پس از شکست خوردن در این حوزه با تقویت تحریم‌ها و اقدامات رسانه‌ای، به دنبال تشدید انتظارات تورمی و اختلال در حوزه‌های اقتصادی بویژه بازار‌های ارز و کالا می‌باشند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با درایت و زمان شناسی مناسب همیشگی، دولت را در تحقق شعار سال یاری نماید.

سیدمحمد حسینی

معاون پارلمانی رئیس جمهوری

منبع: مهر

tags # سید ابراهیم رئیسی ، محمد باقر قالیباف سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است