Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهای کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال ۴۲.۹ درصد افزایش یافت که این رشد بیشتر ناشی از تعدیل قیمت ارزهای عمده بوده است.

جدول های بانک مرکزی درباره شاخص بهای 16 گروه کالای صادراتی ایران نشان می دهد؛ این شاخص در فروردین ماه امسال به عدد 344.3 رسید و نسبت به اسفند ماه 96 معادل 8.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

4 درصد افزایش یافت. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، این شاخص در اسفند ماه 96 به میزان 1.7 درصد نسبت به ماه گذشته آن (بهمن) کاهش داشت.

شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران در 12 ماه منتهی به فروردین امسال نسبت به 12 ماه منتهی به فروردین 96 معادل 23.1 درصد افزایش داشته است.

بخشی از این افزایش بهای کالاهای صادراتی ایران ناشی از رشد قیمت دلار و یورو در بازار آزاد بود زیرا شاخص بهای کالاهای صادراتی در بانک مرکزی بر اساس ریال و برابری آنها با نرخ ارز آزاد محاسبه می شود که در فروردین ماه نرخ دلار و یورو به ترتیب معادل 7.6 درصد و 6.9 درصد نسبت به ماه پیش افزایش داشتند.

** محصولاتی که بیشترین رشد قیمت را داشتند

در فروردین ماه گذشته پروپان مایع شده، پسته، متانول، کود اوره، پلی اتیلن سنگین، بوتان مایع سده، پلی اتیلن سبک، روغن صنعتی، استایرن، کولر آبی، آهن کلاف گرم، فرش پشمی دستباف، سیمان، ماست، شمش آلومینیوم، زعفران، «کشمش و سبزه»، قیر، مس کاتد، خرما، موم پارافین، «بیسکویت و ویفر»، کنسانتره مس، رب گوجه فرنگی، شمش روی، تراکتور، انواع ماهی منجمد، شیلنگ پلاستیکی، کابل، بستنی و کیک رشد قیمت را در سبد صادراتی ایران تجربه کردند.

«کاشی و سرامیک»، فرش ماشینی، ضد زنگ، «پودرها و مایعات شوینده»، شکلات سفید بدون کاکائو، «صندل زیره پیو رویه چرم مصنوعی»، آمونیاک، رادیاتور خودرو، سالامبور گوسفندی، شیشه جام فلوت، چیپس سیب زمینی ، شمش سرب، دودسیل بنزن، «کنسانتره و آبمیوه»، انواع لوله گالوانیزه، روغن موتور، تیرآهن، پودر عصاره شیرین بیان، سود کاستیک، سنگ های ساختمانی پرداخت شده، روده گوسفندی رتبه بندی شده، روغن سویا، اکسید مولیبدن، «کفش زیره پیو رویه چرم مصنوعی»، مغز بادام، گونی پروپیلن، چسب، آدامس، «لاستیک رویی موتورسیکلت»، آبگرمکن گازی، چینی آلات بهداشتی، موکت، شامپو، کریستال ملامین، شکلات دارای کاکائو، فرومولیبدن و پلی استایرن به ترتیب، بیشترین تاثیر را در رشد شاخص بهای کالاهای صادراتی نسبت به ماه پیش داشت.

در این ماه، شاخص بهای تعداد محدودی از اقلام از جمله اسپری رنگ نسبت به ماه پیش کاهش یافت.

** محصولات پتروشیمی

نگاهی به وضعیت قیمت فروش محصولات پتروشیمی در فروردین ماه گذشته نشان می دهد که این گروه اختصاصی در این ماه نسبت به اسفندماه گذشته 8.3 درصد و در مقایسه با فروردین ماه پارسال 47.3 درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.

** محصولات نباتی

در فروردین ماه امسال شاخص بهای گروه محصولات نباتی در مقایسه با ماه پیش معادل 10.1 درصد افزایش داشت. این رشد به طور عمده به دلیل ترقی شاخص قیمت پسته برابر 9.9 درصد، زعفران 11.3 درصد و «کشمش و سبزه» 12.3 درصد و پودر عصاره شیرین بیان و مغز بادام هر یک معادل 7.6 درصد بود.

شاخص بهای این گروه در مقایسه با ماه مشابه پارسال 43.8 درصد افزایش داشته است.

** محصولات معدنی

در ماه مورد بررسی، ترقی شاخص بهای برخی از اقلام مانند پروپان مایع شده معادل 10.5 درصد، بوتان مایع شده 8.6 درصد، روغن صنعتی 7.9 درصد، سیمان 6.9 درصد، قیر 7.6 درصد، موم پارافین 10.9 درصد، کنسانتره مس 3.2 درصد و روغن موتور 7.9 درصد سبب شد تا شاخص قیمت گروه محصولات معدنی به میزان 8.6 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یابد.

در مقایسه با ماه مشابه پارسال، شاخص قیمت این گروه برابر 46.5 درصد افزایش داشت.

** محصولات صنایع شیمیایی و صنایع وابسته

در ماه مورد گزارش، شاخص قیمت گروه محصولات صنایع شیمیایی و صنایع وابسته بـا افزایشی معادل 7.8 درصد مواجه شد؛ این افزایش بیشتر تحت تاثیر ترقی شاخص بهای تعدادی از اقلام به ویژه متانول برابر 7.6 درصد، کود اوره 13.2 درصد، استایرن 7.6 درصد، ضد زنگ 34.5 درصد، «پودرها و مایعات شوینده» 8 درصد، آمونیاک 1.3 درصد، دودسیل بنزن، سود کاستیک، اکسید مولیبدن و چسب هر یک به میزان 7.6 درصد، شامپو 11.3 درصد و کریستال ملامین 14.4 درصد بود.

در این ماه شاخص بهای اسپری رنگ معادل 35.4 درصد کاهش داشت.

شاخص بهای گروه یادشده نسبت به ماه مشابه پارسال 49.7 درصد افزایش یافت.

** مواد پلاستیک و کائوچو و مصنوعات آنها

در فروردین ماه امسال شاخص بهای گروه مواد پلاستیک و کائوچو و مصنوعات آنها نسبت به ماه گذشته معادل 7.1 درصد افزایش داشت. این افزایش بیشتر ناشی از رشد شاخص قیمت پلی اتیلن سنگین به میزان 15.4 درصد، پلی اتیلن سبک 3.8 درصد، شیلنگ پلاستیکی و «لاستیک رویی موتور سیکلت» هر یک برابر 7.6 درصد و پلی استایرن 11.1 درصد بود.

شاخص بهای این گروه نسبت به ماه مشابه سال گذشته برابر 35.8 درصد افزایش نشان می دهد.

** مواد نسجی و مصنوعات

در این ماه، ترقی شاخص بهای اقلامی مانند فرش پشمی دستباف به میزان 7.6 درصد، فرش ماشینی 10 درصد، گونی پروپیلن و موکت هریک برابر 7.6 درصد موجب شد تا شاخص بهای گروه مواد نسجی و مصنوعات از ایـن مواد نسبت به ماه پیش معادل 9.1 درصد افزایش یابد.

شاخص بهای کالا در این گروه به میزان 17.7 درصد بالاتر از عدد شاخص ماه مشابه سال گذشته بود.

** فلزات معمولی و مصنوعات آنها

در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه فلزات معمولی و مصنوعات آنها نسبت بـه ماه پیش به میزان 7.7 درصد ترقی داشت؛ این افزایش به طور عمده در اثر بالا رفتن شاخص قیمت برخی اقلام بویژه آهن کلاف گرم برابر 9.7 درصد، شمش آلومینیوم 11.3 درصد، مس کاتد 4.9 درصد، شمش روی 4.7 درصد، شمش سرب و انواع لوله گالوانیزه هر یک برابر 7.6 درصد، تیرآهن 5.1 درصد و فرومولیبدن 4.7 درصد بود.

شاخص قیمت گروه یادشده نسبت به ماه مشابه پارسال برابر 54.2 درصد افزایش داشته است.

** تغییر قیمت دیگر کالاهای صادراتی

براساس جداول بانک مرکزی، در ماه فروردین امسال نسبت به ماه اسفندماه 96، قیمت ها در گروه «محصولات حیوانی» 9.8درصد، «چربی ها و روغن های حیوانی و نباتی» 15.7 درصد، «محصولات صنایع غذایی، نوشابه و توتون» 7.8 درصد، «پوست، چرم و محصولات چرمی» 9.3 درصد، «چوب و اشیاء چوبی» 12.6 درصد، «انواع کفش» 7.6 درصد، «مصنوعات ساخته شده از انواع سنگ» 6.5 درصد، «ماشین آلات مکانیکی و ادوات برقی» 8.4 درصد، «وسایل نقلیه زمینی و تجهیزات ترابری» 10.9 درصد رشد کرده است.

همچنین در فروردین امسال، قیمت ها در گروه «محصولات حیوانی» 48 درصد، «چربی ها و روغن های حیوانی و نباتی» 48.8 درصد، «محصولات صنایع غذایی، نوشابه و توتون» 30.3 درصد، «پوست، چرم و محصولات چرمی» 28.1 درصد، «چوب و اشیاء چوبی» 20 درصد«انواع کفش» 39.7 درصد، «مصنوعات ساخته شده از انواع سنگ» 27.8درصد، «ماشین آلات مکانیکی و ادوات برقی» 33.8 درصد و «وسایل نقلیه زمینی و تجهیزات ترابری» 20.8 درصد نسبت به فروردین ماه پارسال رشد کرده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار نرخ ارز صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد

به گزارش قدس آنلاین، گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای با اشاره به تصویب و اجرایی شدن ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و افزایش مبلغ گواهی اسقاط محصولات مونتاژی، اعلام کرده است که گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری محصول هایما از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

 قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است 

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • تعداد چک‌های مبادله‌ای در اسفندماه از مرز ۹ میلیون فقره گذشت
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • افزایش ارزش صادراتی گروه محصولات غیرخودرویی ایران‌خودرو