Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعید نمی‌دانم مقتدی صدر در دیدار اخیر دوباره خواستار خروج العبادی از حزب الدعوة‌ شده باشد. آفتاب‌‌نیوز : مسؤول دفتر سیاسی رهبر جریان صدر عراق با تاکید بر اینکه هدف ائتلاف "سائرون" و سایر ائتلاف‌ها با آن ساخت کشور است نه رسیدن به قدرت، گفت: هیچ گونه ارتباط محرمانه‌ای میان عربستان و مقتدی صدر به جز دیدارهای علنی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ضیاء الاسدی، مسؤول دفتر سیاسی مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق امروز (سه‌شنبه) در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین اظهار داشت: ائتلاف ما برخی را غافلگیر کرد اما ما اصول فکری مشترک بسیاری داریم.
الاسدی تاکید کرد: در هر شکلی از ائتلاف‌هایی که درباره آنها صحبت شد، به خواسته‌ها تعرض نمی‌شود.
مسؤول دفتر سیاسی صدر با اشاره به اینکه مردم فراکسیون‌های سیاسی را که در دولت‌های قبلی فعال بودند، تحریم کرده‌اند، گفت:‌ خشم گسترده‌ای نسبت به وضعیت سیاسی وجود دارد و این خشم در رویگردانی از انتخابات منعکس شد.
وی با اشاره به اینکه درخواست مقتدی صدر برای خروج حیدر العبادی، نخست وزیر عراق از حزب الدعوة پیش از انتخابات بود، اظهار داشت: بعید نمی‌دانم مقتدی صدر در دیدار اخیر دوباره خواستار خروج العبادی از حزب الدعوة‌ شده باشد.
الاسدی افزود: هیچ وتویی علیه هیچ شخصیتی در فراکسیون‌های الفتح و یا سایر فراکسیون‌ها وجود نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه مقتدی صدر هدفی برای رسیدن به قدرت ندارد، گفت: هدف ائتلاف سائرون و ائتلاف‌ها با آن ساخت کشور است نه رسیدن به قدرت.
مسؤول دفتر صدر افزود: ائتلاف سائرون تماس‌های بسیاری از سوی گروه‌های مختلف سیاسی و مذهبی کرد دریافت کرده است.
وی ادامه داد: عراق فشارهای بسیاری از جمله اشغالگران آمریکایی، داعش و ناکامی دولت‌های پیاپی را تحمل می‌کند.
الاسدی با تاکید بر اینکه گرایش سیاسی شخص نخست وزیر ارتباطی با عملکردش در دولت ندارد، اظهار داشت: مقتدی صدر هرگز اجازه نخواهد داد از عراق به عنوان فضایی برای آغاز حمله علیه هیچ یک از کشورهای همسایه استفاده شود.
وی دوباره تاکید کرد: جریان صدر عراق و گروه‌های هم‌پیمان آن هرگز به خواسته‌های آمریکا تن نخواهند داد و ما و ایران روابط پایداری با یکدیگر داریم.
الاسدی افزود: هرگز تسلیم هیچ خواست خارجی چه از سوی آمریکا و چه هر طرف دیگری نخواهیم شد.
مسؤول دفتر سیاسی صدر حضور آمریکایی‌ها در عراق را غیرقابل پذیرش و خارج از عرف دیپلماتیک دانست و گفت: هیچ گونه ارتباط محرمانه‌ای میان عربستان و مقتدی صدر به جز دیدارهای علنی وجود ندارد.
وی در پایان گفت:‌ السبهان شتاب‌زده عمل می‌کند و متوجه نیست که هر گونه دخالتی در امور عراق توهین‌آمیز خواهد بود.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۲۴۸۶۷ تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مقتدی صدر عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۴۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، حلیمە ملایی: در ده سال گذشتە این چهارمین سفر نچیروان بارزانی بە عنوان یک مقام ارشد منطقە کردستان عراق، بە ایران است؛ دیداری بسیار مهم در شرایطی حساس. این سفر کە بیشتر با هدف بهبود روابط میان اقلیم کردستان و ایران به ویژه پس از فرازونشیب های سیاسی و امنیتی سال گذشتە میان تهران و اربیل، انجام می‌شود از لحاظ دیپلماتیک برای اقلیم کردستان و ایران بسیار حائز اهمیت است.

نچیروان بارزانی چهرە دیپلماتیک و میانەرو کرد عراق کە در میان همە جریانات سیاسی عراق، منطقە و جهان؛ مقبولیت خاصی دارد، بعد از سە سال از آخرین سفر خود، بە عنوان رئیس اقلیم کردستان با پیام آشکار، تمایل اربیل بە گسترش و تقویت روابط همە جانبە با ایران، بە تهران آمدە است.

بعد از اینکە روابط عمیق تهران و اربیل به‌دنبال حوادث سال گذشتە و در پی حملە موشکی ایران بە مقر مخفی موساد در اربیل با تنش مواجه شد، این سفر گویای این نکتە مهم است کە ایران و عراق و منطقە اقلیم کردستان؛ همسایە، دوست و شرکای استراتژیک هستند و پیمان عمیق آنها گسستنی نیست.

سفر رئیس اقلیم کردستان و هئیت سیاسی _ امنیتی همراه وی بە ایران از چند جنبە، مورد توجە است کە در این نوشتار کوتاه بە آن اشارە می‌شود.

بررسی روند اجرای توافقنامە امنیتی ایران و عراق

ارائە گزارش کامل از روند اجرایی شدن توافقنامە امنیتی میان ایران و عراق و تلاش‌های اربیل برای اجرای بندهای این توافق کە منجر بە عقب نشینی گروهک‌های معاند کرد از مرزهای مشترک ایران و اقلیم کردستان و خلع سلاح آنها شدەاست در جریان سفر بارزانی بە تهران و دیدارهای وی با مقامات عالی رتبە ایران یکی از محورهای مهم است.

اطمینان خاطر بارزانی بە ایران

اگرچە اقلیم کردستان هیچ گاه ارتباط عادی و رسمی با سرویس‌های امنیتی ضد ایران ندارد، اما گاهاً جمهوری اسلامی بە مقامات اقلیم کردستان در رابطە با حضور مخفیانە سرویس‌های امنیتی کشورهای متخاصم در نزدیکی مرزهای ایران و تلاش آنها برای ضربە زدن بە امنیت کشور انتقادهای مطرح کردە است؛ در واکنش بە این مباحث امنیتی میان ایران و اربیل، مقامات اقلیم کردستان همیشە اعلام کردەاند؛ بە هیچ عنوان اجازە نخواهند داد شمال عراق تهدیدی برای جمهوری اسلامی ایران باشد.

در این سفر، همکارهای امنیتی _ نظامی و سیاسی نیز در کنار چشم اندازهای اقتصادی و بازرگانی میان اقلیم کردستان و ایران بررسی و مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

مراودات مهم اقتصادی ایران و شمال عراق

ایران و اقلیم کردستان ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک فقط از جانب استان کردستان دارند. بەجز کرمانشاه و آذربایجان غربی. حجم بالای تجارت و تعاملات اقتصادی با عراق و اقلیم به ویژه از مرز باشماق سبب شدە است، دو طرف بە مراودات اقتصادی و تجاری اهمیت ویژە بدهند. کنسول ایران در سلیمانیە گفتە است حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان پیش از بروز تنش‌های سال‌گذشته، به حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیدە بود کە دو طرف سعی بر آن داردند این حجم مبادلات، کە نقش بسزایی در دور زدن تحریم‌های ایران ایفا می‌کند، سال آیندە رشد چشمگیری داشتە باشد.

مبادلات و تعاملات فرهنگی و اجتماعی

توسعه روابط همه جانبه فرهنگی، اجتماعی و تقویت دیپلماسی مرزی یکی دیگر از محورهای است کە در روابط حسنە ایران و اقلیم کردستان بسیار مهم است و طرفین بر تقویت این تاکید دارند. مناسبات و تعاملات فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و حکومت اقلیم کردستان عراق همیشە زمینە ساز دیگر سطوح بودە است. روابطی کە هیج گاه خوشایند دشمنان دو ملت ایران و عراق نبودە و تلاش‌های دشمنان از جملە آمریکا و اسرائیل این است با استفادە از فضاسازی‌های رسانە ای بە روابط ایران و عراق و تهران و اربیل ضربە بزنند. استرتژی پلیدی کە هوشیاری مقامات جمهوری اسلامی و تلاش مسئولین عراق و اقلیم در سنوات گذشتە آن را خنثی کردە است.

حمایت تهران از اربیل

علیرغم اینکە جمهوری اسلامی ایران در کل منطقە و در کشور عراق هم جایگاه ویژەای دارد هرگز در مسائل داخلی آنها دخالت نکردە است. اما همانطور کە در بزنگاه‌های تاریخی ایران اسلامی بە یاری دوستان خود در عراق و کشورهای دیگر می‌شتابد؛ در جنگ با صدام دیکتاتور عراق و تلاش برای استقرار اقلیم کردستان بە کردهای این کشور کمک‌های شایانی کرد و در جنگ با داعش نیز بارها این مسئلە تکرار شد.

در بحران‌های سیاسی نیز اقلیم کردستان هرگاه از ایران طلب یاری داشتە است، تهران بدون هیچ اغماضی در حل بحران‌ها و تنشهای پیش آمدە میان احزاب کرد و جریانات سیاسی شیعە و سنی عراق بە حمایت از اربیل برخواستە است. موضوعی کە شاید در شرایط بسیار پرتنش کنونی اقلیم کردستان و اختلافات میان اربیل و بغداد بر سر مسئلە صادرات نفت، تعویق انتخابات پارلمان کردستان و تعلیق سهم بودجە اقلیم از سوی بغداد، رنگ دیگری بە سفر آقای بارزانی بدهد.

کد خبر 6098192

دیگر خبرها

  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • تماس تلفنی هنیه با نخاله/تاکید بر عدم کوتاهی از خواسته‌های مقاومت
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • رئیس دفتر سیاسی حماس: توافق آتش‌بس باید جامع و مرحله‌ای باشد