Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@13:34:08 GMT

همدان2018 از محور پیاده‌راه بوعلی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۱۲۸۱۵

همدان2018 از محور پیاده‌راه بوعلی

مسئولان این خطه نیز هنوز نتوانسته‌اند از ظرفیت‌های بی‌شمار تاریخی ـ فرهنگی ـ طبیعی این دیار کهن در جهت جلب توجه گردشگران آسیایی بهره ببرند. پایتخت تاریخ و تمدن ایران اما جدای از ده‌ها جاذبه بی‌همتای خود نظیر غار علیصدر، دهکده گنج‌نامه، سراب گیان، آرامگاه باباطاهر و بوعلی و حیقوق نبی و بازار سنتی، به واسطه باستانی بودنش، ظرفیت‌های بالقوه جدیدی برای عرضه و جذب گردشگر دارد؛ ظرفیت‌هایی مثل پیاده‌راه‌های تاریخی که همزمان می‌تواند حس لذت بخش پیاده روی عصرگاهی و سفر به تاریخ و فرهنگ پرنوستالوژیک یک محله و مردمانش را در آدمی بیدار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جام‌جم از همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران آن‌قدر جاذبه و جذابیت داشته و دارد که لیاقت گلچین شدن در میان بهترین شهرهای آسیا و دریافت عنوان پایتخت گردشگری این قاره بزرگ و کهن را داشته باشد. مشکل فقط اینجاست که مردم و مسئولان استان و همچنین شهر همدان انتظار دریافت این عنوان پرافتخار را برای دو سال دیگر یعنی سال 2020 داشتند و انتخاب زودهنگام آن برای سال 2018، فرصت آماده سازی زیرساخت‌ها برای جذب گردشگران بی‌شمار، تبلیغات موثر برای معرفی هرچه بیشتر این دیار و ساماندهی جاذبه‌های قدیم و جدید را از آنان گرفت تا همدان با بیش از 1800اثر تاریخی و گردشگری نتواند آنچنان که شایسته است در راه جهانی شدن گام بردارد. با این حال مسئولان همدانی درصددند در همین فرصت پیش رو، نظر هموطنان داخل کشور و مردمان قاره کهن را با جاذبه‌های تاریخی فرهنگی بی‌شمار اولین پایتخت ایرانیان باستان و همچنین ظرفیت‌های تفریحی فرهنگی جدیدش جلب کنند.

اجرا و آماده‌سازی پیاده‌راه‌های تاریخی فرهنگی همدان در راستای همین امر است.

قرار است شش پیاده‌راه با جذابیت‌های فرهنگی و تاریخی در شهر همدان برای شهروندان و گردشگران سامان دهی شود که یک پیاده‌راه یعنی پیاده‌راه بوعلی حدود یکسال پیش به بهره برداری رسید و پیاده‌راه اکباتان هم در اولین ماه‌های سال 2018 آغوش خود را به روی گردشگران گشود. درواقع طراحی این محورها با رویکرد گردشگری ـ فرهنگی و با ایجاد مجموعه‌ای از فضاهای باز شهری در ارتباط با ظرفیت‌های تاریخی، گردشگری و فرهنگی موجود می‌تواند ضمن ارتقای کیفیت فعالیت‌های گردشگری محور، نقش اساسی در افزایش فعالیت‌های فرهنگی داشته باشد.

عطر بوعلی از این پیادهراه به مشام میرسد

حال در دل پایتخت گردشگری آسیا 2018، نبض خیابانی می‌زند که گرچه پر سر و صداست، اما سکوت و سنگینی تاریخ و هویت مردمان دور آن حالا ویترینی شده که با گام نهادن در آن، می‌توان خود را در آن تاریخ و فرهنگ و معماری و زندگی مردمانش دید و لذت برد؛ خیابانی سنگفرش که دیگر خبری از دستفروشان و تردد پرسر و صدای خودروهای دودزا در آن نیست. خیابانی که به واسطه قرار گرفتن در بین دو میدان معروف و قدیمی شهر؛ یعنی آرامگاه بوعلی و میدان امام از جمله خیابان‌های قدیمی و تاریخی همدان است که حالا با اولویت قرار گرفتن گردشگری در توسعه استان، به یکی از نقاط مجذوب کننده برای گردشگران تبدیل شده است.

حالا رابط و پیوند دهنده بافت «‌بوعلی»، پیاده‌راه سنتی و بازارهای تاریخی همدان به نام آورترین نماد شناخته شده همدان؛ آرامگاه بوعلی سیناست که می‌تواند علاوه بر نقش اقتصادی و اجتماعی، عامل اساسی توسعه گردشگری شهری و حضور فعال گردشگران در فضای شهری باشد.

بازگرداندن هویت تاریخی به شهر

شهردار منطقه یک همدان اما به ماجرای پیاده‌راه‌سازی در این شهر اشاره می‌کند و با بیان این‌که اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی در شش خیابان اصلی شهر همدان منشعب از میدان مرکزی این شهر از سال‌ها قبل مدنظر بوده است، می‌گوید: اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی سال‌هاست مغفول مانده و به دو خیابان بوعلی و اکباتان هم که جزو اولین پیاده‌راه‌ها بودند، رسیدگی نشده بود که خوشبختانه این طرح عملیاتی و در خیابان بوعلی و هگمتانه اجرا شد.

امیر فتحیان نسب در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: خیابان بوعلی و اکباتان به عنوان دو محور مهم گردشگری همدان هستند و اماکن تاریخی و ارزشمندی در امتداد این خیابان‌ها وجود دارد، چرا که یکی به آرامگاه بوعلی و دیگری به تپه هگمتانه که قدیمی‌ترین پایتخت همدان است منتهی می‌شود.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها تپه هگمتانه و آرامگاه بوعلی مجدد ارزش و اهمیت سابق خود را پیدا خواهند کرد، چرا که ما فقط روی خیابان کار نکرده‌ایم، بلکه روی جداره‌ها، مبلمان و همچنین فرهنگ رفتاری مردمان این محلات تاریخی هم کار کرده‌ایم.

ابراهیم مولوی، رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با اعلام این‌که ساخت مسیر گردشگری از آرامگاه بوعلی سینا تا تپه هگمتانه فرصتی خوبی برای جذب گردشگر در همدان است می‌گوید: ظرفیت‌های خوبی برای برندسازی در همدان وجود دارد و اگر ما بتوانیم از ظرفیت جوانان برای مشارکت بیشتر مردم در این عرصه استفاده کنیم نتایج بهتری به دست می‌آوریم

شکوفه رنجبر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: همدان گردشگری جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۲۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد

عطا حسن پور با اشاره به ثبت ملی ۲۰ مسجد در استان لرستان گفت: مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو (سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ) پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

«عطا حسن‌پور»، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره تعداد مساجد تاریخی ثبت ملی و جهانی استان لرستان گفت: در استان لرستان درحدود ۲۰ مسجد ثبت ملی شده است و مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

مسجد جامع بروجرد کهن ترین مسجد لرستان شناخته می شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره کهن ترین مساجد تاریخی استان لرستان توضیح داد: کهن ترین مسجد لرستان مسجد جامع بروجرد است که مربوط به قرون اولیه اسلام است و بر روی یک آتشکده دوران ساسانی بنا نهاده شده است؛ این مسجد در دهه ۶۰ توسط مهندس «محمد معیار» و «مقدسی» باستان شناس مورد کاوش قرار گرفته و پس از بررسی باستان شناسی لایه‌های مختلف می بینند این مسجد بر روی یک آتشکده ساسانی بنا شده است، بنابراین مسجد جامعه بروجرد یکی از کهن‌ترین مساجد لرستان به حساب می‌آید. بعد از مسجد جامع، مسجد امام خمینی بروجرد متعلق به دوران قاجار قرار دارد که از این مسجد به عنوان بزرگترین مسجد غرب کشور یاد می‌شود و از مسجد جامع بروجرد به عنوان کهن‌ترین مسجد جامع غرب کشور نام برده می‌شود.

سنگ نوشته های اسلامی لرستان متعلق به قرن چهارم هجری قمری است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که در استان لرستان کتیبه های بسیاری وجود دارد که هر کدام بیانگر یک دوره تاریخی است، مهمترین کتیبه های دوران اسلامی کدام کتیبه هاست و مربوط به کدام دوره تاریخی است؟ گفت: کتیبه‌های دوران اسلامی لرستان در قرن چهارم هجری قمری به فرمان حاکم و ثروتمند لرستان بنام «ابونجم بدر بن حسنویه» نگاشته شده است؛ این حاکم از خود آثار بزرگی را به یادگار می‌گذارد از جمله پل‌های تاریخی لرستان را که برای راحتی مسافرینی که در مسیر عتبات عالیات و حج تردد دارند می‌سازد و بر روی این پل‌ها کتیبه‌هایی نصب می‌کنند، همچنین در سال ۳۷۴ هجری قمری بر روی پل تاریخی و بزرگ «کلهر» بر دیواره کوه کتیبه غیر منقول حکاکی می شود که هنوز هم این کتیبه وجود دارد؛ بر روی پل تاریخی کشکان در مسیر خرم آباد به کوهدشت و عراق کتیبه ای نصب بوده که الان این کتیبه در موزه قلعه فلک الافلاک نگهداری می‌شود این کتیبه بین سال های ۳۸۹ تا ۳۹۹ هجری قمری ساخته شده است .

وی افزود: بر روی پل «گاومیشان» در مسیر خرم آباد به پل دختردر استان ایلام و دره شهر تصویری یک کتیبه وجود دارد که شکسته شده است؛ همچنین کتیبه دیگری مربوط به قرن چهام هجری قمری به نام «سنگ آبدان بدر» در خرم آباد وجود ارد که در آن یک آب انبار وقف مردم و زائرین عتبات عالیات و حج بوده و اکنون در موزه باستان شناسی فلک الافلاک موجود است .

حسن پور یادآور شد: یکی از کتیبه های دیگری که از قرن چهارم هجری قمری از حاکم لرستان وجود دارد کتیبه ای است که در مقبره« امامزاده زید بن علی» خرم آباد است ، این کتیبه را «بدر بن حسنویه» زمانی که مقبره امامزاده زیدبن علی را ساخته اند نگاشته شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: بزرگترین سنگ نوشته در استان لرستان یک سنگ نوشته تاریخی در در دل شهر خرم آباد در کنار جاده اصلی خرم آباد به خوزستان مربوط به قرن ششم هجری است و به خاندان «آل برسوق » دست نشانده سلجوقیان تعلق دارد؛ این کتیبه با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع می‌شود و در چهار سطر بر روی مکعب سنگی نوشته شده؛ در واقع در این کتیبه « ظهیرالدین سپهسالار ابوسعید» حاکم وقت خرم آباد قوانین شهر را نوشته اند و در وردی شهر قرار دادند تا هر کس وارد شهر می شود این قوانین را بخواند.

زیرساخت های گردشگری مذهبی برای زائران در بقاع متبرکه استان لرستان فراهم است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که چگونه از ظرفیت مساجد تاریخی و بقاع متبرکه استان لرستان در توسعه گردشگری مذهبی می شود استفاده کرد؟ توضیح داد: در استان لرستان چندین مقبره امامزادگان وجود دارد که نه تنها مورد احترام لرستانی‌ها بلکه مورد احترام استان‌های همجوار نیز می‌باشد به عنوان مثال در شهرستان کوهدشت در مرز استان لرستان با استان ایلام «امامزاده شاهزاده محمد» قرار دارد که یکی از امامزاده‌های واجب تعظیم برای مردمان این دیار است؛ بیشترین زواری که به این امامزاده می‌آیند از استان های ایلام و کرمانشاه است، در واقع بنای این امام زاده در منطقه خوش آب و هوایی قرار دارد و گردشگران مذهبی زیادی برای زیارت به این امامزاده می آیند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان ادامه داد: اداره کل گردشگری استان به همراه اوقاف در راستای توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه امکانات و زیر ساخت های اساسی از جمله سرویس بهداشتی، نماز خانه و زائر سرا را برای زائرین فراهم آورده است .این امامزاده در تمام فصل ها مورد استقبال گردشگران مذهبی قرار دارد.

وی افزود: در شرق استان لرستان امامزاده‌ای به نام «امامزاده حسن» وجود دارد که زائرانی از استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان و مرکزی به زیارت آن می آیند و با قربانی کردن گوسفند نذر خود به این امامزاده را ادا می کنند، فاصله امامزاده حسن تا شهر الیگودرز حدوداً ۴۰ کیلومتر است ودر منطقه صعب العبور قرار دارد و زائران یک شب در این امامزاده اقامت می‌کنند؛ در این امام زاده هم با همکاری اداره اوقاف زائرسرا ساخته شده و زیرساخت‌های جاده‌ای و امکانات بهداشتی برای زائران فراهم کرده‌ایم.

عطا حسن پور یادآور شد: در مرکز شهر خرم آباد مقبره «امامزاده علی» قرار دارد؛ این بارگاه در قرن چهارم هجری توسط حاکم شهر بازسازی و مرمت شده و چون در دل بازار قرار دارد هسته اولیه شکل‌گیری کانون مذهبی شهر است و در واقع میعادگاه مذهبی مردم شهر خرم آباد در ایام عاشورا و تاسوعا و اعیاد مذهبی است .

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تصریح کرد: بقعه «امامزاده زیبا محمد» در ۴۰ کیلومتری شرق خرم‎آ‎باد واقع شده است؛ این امامزاده با توجه به اسناد باستان شناسی به دست آمده از قرن هفتم هجری قمری واجب التعظیم است و معجزاتی از این امامزاده به عنوان برادر امام رضا (ع) و کرامات او در متون کهن سخن به میان آمده است؛ «امامزاده زیبا محمد» یکی از امامزاده‌هایی واجب و تعظیم برای مردم منطقه است ومردم محل برای آن احترام خاصی قائل هستند و کسانی که منطقه بیشه برای گردشگری می‌آیند به زیارت این امامزاده می‌روند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه- تویسرکان
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان